The parameter value jumps to strange values with ALT or Ctrl

Forums: The parameter value jumps to strange values with ALT or Ctrl
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

The parameter value jumps to strange values with ALT or Ctrl

Postby koralfx » Thu Dec 07, 2017 2:41 am

koralfx Thu Dec 07, 2017 2:41 am
Hello
In 3ds max 2107 and 2018, drag any parameter (eg cylinder radius) with high precision (with the ALT key) or with low precision (Ctrl key) the parameter value jumps to strange values (then the mouse pointer jumps to a different place on the screen).
You can not use these keys until I press the pause rendring (or close the render window).

(Widnows 10, 64b. GTX1080Ti, Octan Render 3.06.4-4.41)

Regars
Tomek
koralfx
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2
Joined: Mon Jul 07, 2014 1:07 pm

Re: The parameter value jumps to strange values with ALT or Ctrl

Postby paride4331 » Thu Dec 07, 2017 11:34 am

paride4331 Thu Dec 07, 2017 11:34 am
Hi koralfx,
I do not seem to have this issue or if it depends on Octane render, did you try using another render engine, e.g. Scanline?
Does it still happen?
Regards
Paride
Attachments
test.zip
(88.37 KiB) Downloaded 63 times
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3010
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: The parameter value jumps to strange values with ALT or Ctrl

Postby koralfx » Thu Dec 07, 2017 12:37 pm

koralfx Thu Dec 07, 2017 12:37 pm
This only happens for movable proxy objects (and "Autoupdate movable proxy" option set to ON).
Of course - only with Octane Renderer and with an active render window (no pasused).
At first the value changes smoothly, and then there is a sudden jump in the value and mouse pointer jump to random position on screen.
It is impossible to return to the previous value (only undo).

Increasing "Refresh time" option to much larger (eg over 1000ms) helps but still happens.

Of course, it's about dragging the value with the spinner arrows, as in the attached picture.

Regards
koralfx
Attachments
clip.PNG
koralfx
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2
Joined: Mon Jul 07, 2014 1:07 pm

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Thu Jul 02, 2020 9:08 am [ UTC ]