OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.4 - 10.14

Forums: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.4 - 10.14
Sub forum for plugin releases
Forum rules
Any bugs related to this plugin should be reported to the Bug Reports sub-forum.
Bugs related to Octane itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.4 - 10.14

Postby samsue » Thu Aug 13, 2020 10:05 am

samsue Thu Aug 13, 2020 10:05 am
this is a very annoying problem
Attachments
FyFQhZ8rTb.gif
samsue
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 273
Joined: Thu Jan 17, 2019 10:04 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.4 - 10.14

Postby samsue » Thu Aug 13, 2020 11:19 am

samsue Thu Aug 13, 2020 11:19 am
this is the second time I've reported this problem after 1 month ...
samsue
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 273
Joined: Thu Jan 17, 2019 10:04 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.4 - 10.14

Postby HHbomb » Thu Aug 13, 2020 3:11 pm

HHbomb Thu Aug 13, 2020 3:11 pm
Hi,

I had more then 5000 instances in a layer. The layer is hidden.
When I run octane viewport all become sluggish, slow,... more then several seconds to open quad menu,....
I delete all objects= all is ok.
It is strange that hidden objects can slow down max when using octane viewport.
| win 10 64 | i7 5930K + 2 x GTX 20802ti | 3dsmax 2021 |
HHbomb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1023
Joined: Wed Jun 30, 2010 8:45 pm

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.4 - 10.14

Postby neonZorglub » Fri Aug 14, 2020 12:26 am

neonZorglub Fri Aug 14, 2020 12:26 am
Hi HHbomb,

I guess you didn't turn on the Quick mode..
Without Quick mode, all objects are regularly checked, to see if something changed.. for example change from hidden to visible.., so that can be very slow with many objects..
With Quick mode enabled, changes are handled when detected; There used to be some types of changes that were not detected correctly, but I think all have been fixed by now..
It might be time that I remove this option, and keep it always enabled..


HHbomb wrote:Hi,

I had more then 5000 instances in a layer. The layer is hidden.
When I run octane viewport all become sluggish, slow,... more then several seconds to open quad menu,....
I delete all objects= all is ok.
It is strange that hidden objects can slow down max when using octane viewport.
neonZorglub
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 409
Joined: Sun Jul 31, 2016 10:08 pm

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.4 - 10.14

Postby samsue » Fri Aug 14, 2020 6:49 am

samsue Fri Aug 14, 2020 6:49 am
neonZorglub , if you don't care, at least you could give a little bit of a response "I don't know what this is or this is something 3ds max not octane related"

at least it would keep a good impression
samsue
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 273
Joined: Thu Jan 17, 2019 10:04 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.4 - 10.14

Postby paride4331 » Fri Aug 14, 2020 6:55 am

paride4331 Fri Aug 14, 2020 6:55 am
samsue wrote:neonZorglub , if you don't care, at least you could give a little bit of a response "I don't know what this is or this is something 3ds max not octane related"

at least it would keep a good impression


Hi samsue,
at the moment we could not reproduce that issue, we're investigating around.
Are you using 3dsMax 2021? Release?
Regards
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3236
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.4 - 10.14

Postby samsue » Fri Aug 14, 2020 7:10 am

samsue Fri Aug 14, 2020 7:10 am
Hi paride4331,

3DS Max - 2021.1 / 23,0 -23.1.0.1314

Whenever I'm rendering with OctaneRender Viewport this issue occurs. It's also something new to me this issue, but it's hard to know whether it's because of the nvidia driver, 3ds max or octane ...
samsue
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 273
Joined: Thu Jan 17, 2019 10:04 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.4 - 10.14

Postby mbetke » Fri Aug 14, 2020 7:41 am

mbetke Fri Aug 14, 2020 7:41 am
[QUOTE]I guess you didn't turn on the Quick mode..
Without Quick mode, all objects are regularly checked, to see if something changed.. for example change from hidden to visible.., so that can be very slow with many objects..
With Quick mode enabled, changes are handled when detected; There used to be some types of changes that were not detected correctly, but I think all have been fixed by now..
It might be time that I remove this option, and keep it always enabled..[7QUOTE]

Removing it would be nice. But please fix the UVW-Map Modifier. Because if I change the scaling I need to update the whole scene with Quickmode on.
PURE3D Visualisierungen
Sys: Intel X5690, 128GB RAM, 2x Titan RTX, Windows 10 Pro x64, 3ds Max 2021
User avatar
mbetke
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1179
Joined: Fri Jun 04, 2010 9:12 am
Location: Germany

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.4 - 10.14

Postby paride4331 » Fri Aug 14, 2020 8:28 am

paride4331 Fri Aug 14, 2020 8:28 am
samsue wrote:Hi paride4331,

3DS Max - 2021.1 / 23,0 -23.1.0.1314

Whenever I'm rendering with OctaneRender Viewport this issue occurs. It's also something new to me this issue, but it's hard to know whether it's because of the nvidia driver, 3ds max or octane ...


Hi samsue,
I have not your issue using 2021.1 / 23,0 -23.1.0.1314 version.
Could you share a scene where the issue could occurs?
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3236
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.4 - 10.14

Postby HHbomb » Fri Aug 14, 2020 8:41 am

HHbomb Fri Aug 14, 2020 8:41 am
[QUOTE]I guess you didn't turn on the Quick mode..
Without Quick mode, all objects are regularly checked, to see if something changed.. for example change from hidden to visible.., so that can be very slow with many objects..
With Quick mode enabled, changes are handled when detected; There used to be some types of changes that were not detected correctly, but I think all have been fixed by now..
It might be time that I remove this option, and keep it always enabled..[7QUOTE]

Yes please NZ. It would be nice ( it would work as before ) but for exemple Lights are not updated, sun, some textures, etc. so I never use Quick mode...
| win 10 64 | i7 5930K + 2 x GTX 20802ti | 3dsmax 2021 |
HHbomb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1023
Joined: Wed Jun 30, 2010 8:45 pm
PreviousNext

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: Sidches and 4 guests

Thu Feb 25, 2021 2:22 pm [ UTC ]