OctaneRender® for 3ds max® v2019.1.5 - 8.19

Forums: OctaneRender® for 3ds max® v2019.1.5 - 8.19
Sub forum for plugin releases
Forum rules
Any bugs related to this plugin should be reported to the Bug Reports sub-forum.
Bugs related to Octane itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2019.1.5 - 8.19

Postby jimho » Tue Mar 03, 2020 3:49 am

jimho Tue Mar 03, 2020 3:49 am
Regard to the material convertion,

In 3dsmax there are two type of image both work with opaque channel mapping
1, an image in png type with a transparent background, which will be correctly translated into alpha image, the convertion will be correct.
2,3dsmax allow black-white jpeg as the opaque mapping, but this type of image is considered as greyscale image instead of alpha image in octane,
after translation, though the jpeg file name is the correct, octane will not find them (there is no jpg type selection for alpha image) and the opaque mapping will be actually lost. so there is always materials mistakenly converted when opaque channel is using a black background jpg,
Manually we can fix it, but unfortunatly we users may not realize which material is correctly converted which is not.
All versions have this issue.

Jim

Supermicro 4028GR TR2|Intel xeon E5 2697 V3| windows 10| revit 2019 |Titan V+ Quadro GV100+RTX 2080 Ti
jimho
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 228
Joined: Tue Aug 21, 2018 10:58 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2019.1.5 - 8.19

Postby paride4331 » Tue Mar 03, 2020 8:34 am

paride4331 Tue Mar 03, 2020 8:34 am
jimho wrote:Regard to the material convertion,

In 3dsmax there are two type of image both work with opaque channel mapping
1, an image in png type with a transparent background, which will be correctly translated into alpha image, the convertion will be correct.
2,3dsmax allow black-white jpeg as the opaque mapping, but this type of image is considered as greyscale image instead of alpha image in octane,
after translation, though the jpeg file name is the correct, octane will not find them (there is no jpg type selection for alpha image) and the opaque mapping will be actually lost. so there is always materials mistakenly converted when opaque channel is using a black background jpg,
Manually we can fix it, but unfortunatly we users may not realize which material is correctly converted which is not.
All versions have this issue.

Jim


Hi Jim,
thanks, I sent it to developers material converter.
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3236
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2019.1.5 - 8.19

Postby nildoe » Tue Mar 03, 2020 11:48 am

nildoe Tue Mar 03, 2020 11:48 am
paride4331 wrote:
nildoe wrote:Hi Paride..

here is the video attached.. its using 8.18, but the same happens in 8.19

using an RTX2070 441.28 on windows 10 on an MSI laptop ge75 raider 9sf (64G RAM, 5TBHDD)


Hi nildoe,
thanks, I cannot replicate the issue, could you try using 442.19?
Are you using standard or DHC drivers?
Regards
Paride


I will try to update drivers...im NOT using std drivers..using Studio ones
Corei7, 6x GTX1070 (2 Inside and 4 in a CUBIX Xpander), 32GB Ram, Win10 64Bit Home, 3dsMax2017 64Bit, Octane for max 3 and LOVING IT!!!!

MSI GT72S 6QE Dominator Pro G win10Home, gtx 980m.
User avatar
nildoe
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 464
Joined: Wed Sep 14, 2011 9:03 am
Location: Maputo-Mozambique

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2019.1.5 - 8.19

Postby Elvissuperstar007 » Fri Mar 13, 2020 2:37 pm

Elvissuperstar007 Fri Mar 13, 2020 2:37 pm
Sun not work
Attachments

[ Play Quicktime file ] Desktop 2020.03.13 - 16.34.23.01.mp4 [ 60.88 MiB | Viewed 805 times ]

win 7 /64x C2Quad 6600 2.4/ Nvidia 9800 GX2 1gb 512 bit + Asus 480 GTX/ DDR2 8Gb / NVIDIA 460 GTX 2GB/2x NVIDIA 580 GTX 3GB
Page octane render " В Контакте " http://vkontakte.ru/club17913093
User avatar
Elvissuperstar007
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2375
Joined: Thu May 20, 2010 8:20 am
Location: Ukraine/Russia

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2019.1.5 - 8.19

Postby paride4331 » Fri Mar 13, 2020 3:02 pm

paride4331 Fri Mar 13, 2020 3:02 pm
Elvissuperstar007 wrote:Sun not work


Hi Elvissuperstar007,
this bug has already been reported.
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3236
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2019.1.5 - 8.19

Postby nildoe » Tue Mar 24, 2020 12:47 pm

nildoe Tue Mar 24, 2020 12:47 pm
paride4331 wrote:
Elvissuperstar007 wrote:Sun not work


Hi Elvissuperstar007,
this bug has already been reported.
Regards
Paride


Hi Paride..any word on this issue? i need the sun to work for a project
Corei7, 6x GTX1070 (2 Inside and 4 in a CUBIX Xpander), 32GB Ram, Win10 64Bit Home, 3dsMax2017 64Bit, Octane for max 3 and LOVING IT!!!!

MSI GT72S 6QE Dominator Pro G win10Home, gtx 980m.
User avatar
nildoe
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 464
Joined: Wed Sep 14, 2011 9:03 am
Location: Maputo-Mozambique

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2019.1.5 - 8.19

Postby nildoe » Sat Apr 11, 2020 3:08 pm

nildoe Sat Apr 11, 2020 3:08 pm
I dont know if this issue is fixed on other later releases.. but i think i found a bug with shadow catcher feature...

I have a an animated light in my scene set to light only on light pass2.. I have object on light pass2 and this light works OK... but in the same scene I have a wall that suppose to catch light and shadow from HDRI... and I excluded it for light pass2.. still the wall catches the shadow coming from the objects near it...and the shadows are coming from this animated light... is that normal behaviour??
Corei7, 6x GTX1070 (2 Inside and 4 in a CUBIX Xpander), 32GB Ram, Win10 64Bit Home, 3dsMax2017 64Bit, Octane for max 3 and LOVING IT!!!!

MSI GT72S 6QE Dominator Pro G win10Home, gtx 980m.
User avatar
nildoe
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 464
Joined: Wed Sep 14, 2011 9:03 am
Location: Maputo-Mozambique

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2019.1.5 - 8.19

Postby Elvissuperstar007 » Sun Apr 12, 2020 3:52 am

Elvissuperstar007 Sun Apr 12, 2020 3:52 am
sun not work
win 7 /64x C2Quad 6600 2.4/ Nvidia 9800 GX2 1gb 512 bit + Asus 480 GTX/ DDR2 8Gb / NVIDIA 460 GTX 2GB/2x NVIDIA 580 GTX 3GB
Page octane render " В Контакте " http://vkontakte.ru/club17913093
User avatar
Elvissuperstar007
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2375
Joined: Thu May 20, 2010 8:20 am
Location: Ukraine/Russia

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2019.1.5 - 8.19

Postby coilbook » Tue Apr 21, 2020 4:26 am

coilbook Tue Apr 21, 2020 4:26 am
the sun doesn't work
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2694
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2019.1.5 - 8.19

Postby nildoe » Tue Apr 21, 2020 4:54 am

nildoe Tue Apr 21, 2020 4:54 am
coilbook... i think this is a know bug..can you try to use it with the "Q" button off?
Corei7, 6x GTX1070 (2 Inside and 4 in a CUBIX Xpander), 32GB Ram, Win10 64Bit Home, 3dsMax2017 64Bit, Octane for max 3 and LOVING IT!!!!

MSI GT72S 6QE Dominator Pro G win10Home, gtx 980m.
User avatar
nildoe
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 464
Joined: Wed Sep 14, 2011 9:03 am
Location: Maputo-Mozambique
Previous

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Thu Feb 25, 2021 1:37 pm [ UTC ]