Sculptron 1.0 - Alpha Preview Release

Forums: Sculptron 1.0 - Alpha Preview Release
Sub forum for plugin releases
Forum rules
Any bugs related to this plugin should be reported to the Bug Reports sub-forum.
Bugs related to Octane itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.

Re: Sculptron 1.0 - Alpha Preview Release

Postby linograndiotoy » Wed Dec 11, 2019 9:49 am

linograndiotoy Wed Dec 11, 2019 9:49 am
amandas wrote:This is the default view (deleted imgui.ini). Also, I will help you with debbuging this: when I changed taskbar settings to Auto Hide in Desktop Mode, suddenly the main menu bar appeared. I am guessing here this might be aspect ratio related. When I quit app and restart, the main menu bar is missing again (it reappears when I change taskabar settings).


Thanks!

Can you please try to press the Windows key+Left Arrow (to snap selected window to the left or right half of the screen) and see if you can see the menu bar?
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 329
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: Sculptron 1.0 - Alpha Preview Release

Postby linograndiotoy » Wed Dec 11, 2019 10:36 am

linograndiotoy Wed Dec 11, 2019 10:36 am
Notiusweb wrote: Can you import an Alembic animation?
(in place of a series of OBJs on the frame timeline)

Would want to convert the imported alembic animation to a volume ABC, and then exporting that to Octane!


Not yet. As specified in the main post, Alembic import/export will be implemented soon (is one of the highest priorities for Sculptron).
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 329
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: Sculptron 1.0 - Alpha Preview Release

Postby Notiusweb » Wed Dec 11, 2019 1:54 pm

Notiusweb Wed Dec 11, 2019 1:54 pm
1) Oh, will it handle multiple ABCs in once scene? So that one VDB can interact with another via Sculptron.
2) How about FBXs with rigs and animation and blendshapes....to risky? :D

But my major question-
3) Could a Vectron be exported into Sculptron, so that it can be warped and animated, and then later be rendered in Octane...with Spectron? :P
Win 10 Pro 64, Xeon E5-2687W v2 (8x 3.40GHz), G.Skill 64 GB DDR3-2400, ASRock X79 Extreme 11
Mobo: 1 Titan RTX, 1 Titan Xp
External: 6 Titan X Pascal, 2 GTX Titan X
Plugs: Enterprise
User avatar
Notiusweb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1224
Joined: Mon Nov 10, 2014 4:51 am

Re: Sculptron 1.0 - Alpha Preview Release

Postby Agendum » Wed Dec 11, 2019 6:36 pm

Agendum Wed Dec 11, 2019 6:36 pm
Importing models is very inconsistent from C4D in obj format (like a torus.)
Agendum
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 22
Joined: Sat Jul 29, 2017 6:44 pm

Re: Sculptron 1.0 - Alpha Preview Release

Postby linograndiotoy » Wed Dec 11, 2019 10:36 pm

linograndiotoy Wed Dec 11, 2019 10:36 pm
Agendum wrote:Importing models is very inconsistent from C4D in obj format (like a torus.)


In which way is it inconsistent?
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 329
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: Sculptron 1.0 - Alpha Preview Release

Postby linograndiotoy » Wed Dec 11, 2019 10:40 pm

linograndiotoy Wed Dec 11, 2019 10:40 pm
Notiusweb wrote:1) Oh, will it handle multiple ABCs in once scene? So that one VDB can interact with another via Sculptron.
2) How about FBXs with rigs and animation and blendshapes....to risky? :D

But my major question-
3) Could a Vectron be exported into Sculptron, so that it can be warped and animated, and then later be rendered in Octane...with Spectron? :P


About Alembic, it will be possible to import as many Alembic files as needed.

FBX needs an animation and bone deformation system in place first, so is not among the highest priorities right now.

The current internal build can export SDF files, which can be used with Vectron (you can use booleans combining SDFs and Vectron items).
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 329
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: Sculptron 1.0 - Alpha Preview Release

Postby Agendum » Thu Dec 12, 2019 12:05 am

Agendum Thu Dec 12, 2019 12:05 am
linograndiotoy wrote:
Agendum wrote:Importing models is very inconsistent from C4D in obj format (like a torus.)


In which way is it inconsistent?


If I try to import a model converted from C4D to obj format, nothing shows. Ive imported another random asset which worked but not something like a quick primitive. Im not exactly sure.
Agendum
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 22
Joined: Sat Jul 29, 2017 6:44 pm

Re: Sculptron 1.0 - Alpha Preview Release

Postby jay3dlinux » Thu Dec 12, 2019 8:00 am

jay3dlinux Thu Dec 12, 2019 8:00 am
Agendum wrote:
linograndiotoy wrote:
Agendum wrote:Importing models is very inconsistent from C4D in obj format (like a torus.)


In which way is it inconsistent?


If I try to import a model converted from C4D to obj format, nothing shows. Ive imported another random asset which worked but not something like a quick primitive. Im not exactly sure.


If you could provide the problematic obj file that would be of great help fixing this issue.
User avatar
jay3dlinux
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2
Joined: Tue Oct 23, 2018 1:46 am

Re: Sculptron 1.0 - Alpha Preview Release

Postby linograndiotoy » Thu Dec 12, 2019 9:58 am

linograndiotoy Thu Dec 12, 2019 9:58 am
Agendum wrote:
linograndiotoy wrote:
Agendum wrote:Importing models is very inconsistent from C4D in obj format (like a torus.)


In which way is it inconsistent?


If I try to import a model converted from C4D to obj format, nothing shows. Ive imported another random asset which worked but not something like a quick primitive. Im not exactly sure.


Cinema exports some huge sized OBJs. I think the obj gets loaded fine in Sculptron, but is off the camera clip limits. You can change the Imported OBJ Scale factor to 0.1 in the Sculptron Option menu to solve the issue.
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 329
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: Sculptron 1.0 - Alpha Preview Release

Postby amandas » Thu Dec 12, 2019 12:40 pm

amandas Thu Dec 12, 2019 12:40 pm
linograndiotoy wrote:
amandas wrote:This is the default view (deleted imgui.ini). Also, I will help you with debbuging this: when I changed taskbar settings to Auto Hide in Desktop Mode, suddenly the main menu bar appeared. I am guessing here this might be aspect ratio related. When I quit app and restart, the main menu bar is missing again (it reappears when I change taskabar settings).


Thanks!

Can you please try to press the Windows key+Left Arrow (to snap selected window to the left or right half of the screen) and see if you can see the menu bar?


That does the trick. Snapping to any border makes the main menu bar reappear.

Best!
amandas
 
Posts: 3
Joined: Mon Dec 09, 2019 11:18 am
PreviousNext

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Mon Mar 30, 2020 1:26 am [ UTC ]