OctaneRender® for 3ds max® v4.00 - 6.11 [OBSOLETE]

Forums: OctaneRender® for 3ds max® v4.00 - 6.11 [OBSOLETE]
Sub forum for plugin releases
Forum rules
Any bugs related to this plugin should be reported to the Bug Reports sub-forum.
Bugs related to Octane itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.

Re: OctaneRender® for 3ds max® v4.00 - 6.11

Postby DartFrog » Tue Dec 11, 2018 6:25 pm

DartFrog Tue Dec 11, 2018 6:25 pm
Is there a way to save a beauty pass (or de-noised beauty pass) *without* the volume? and have the volume only as a seperate pass that renders at the same time? Similar to the post processing pass.
DartFrog
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 123
Joined: Fri Oct 18, 2013 8:54 pm

Re: OctaneRender® for 3ds max® v4.00 - 6.11

Postby paride4331 » Wed Dec 12, 2018 10:15 am

paride4331 Wed Dec 12, 2018 10:15 am
Hi Dartfrog,
you can do it with two renders using Render layer ID.
Regards
Paride
Attachments
01.jpg
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3023
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v4.00 - 6.11

Postby mbetke » Wed Dec 12, 2018 12:21 pm

mbetke Wed Dec 12, 2018 12:21 pm
Why is my 3dsmax crashing several times a day when I just press the button to open material library? Its so annoying. :evil:
I loose so much time working...
Pure3D Visualisierungen - Germany
Sys: Intel X5690, 128GB RAM, 2x Titan RTX, Windows 10 Pro x64, 3ds Max 2019
User avatar
mbetke
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1138
Joined: Fri Jun 04, 2010 9:12 am
Location: Germany

Re: OctaneRender® for 3ds max® v4.00 - 6.11

Postby DartFrog » Wed Dec 12, 2018 1:16 pm

DartFrog Wed Dec 12, 2018 1:16 pm
Hi Dartfrog,
you can do it with two renders using Render layer ID.
Regards
Paride


Ideally you'd want to do it with one render - which is why I asked. I mean technically I could do it with two renders by rendering my scene with fog and without fog and then just blend them in photoshop.
DartFrog
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 123
Joined: Fri Oct 18, 2013 8:54 pm

Re: OctaneRender® for 3ds max® v4.00 - 6.11

Postby paride4331 » Wed Dec 12, 2018 1:24 pm

paride4331 Wed Dec 12, 2018 1:24 pm
DartFrog wrote:
Hi Dartfrog,
you can do it with two renders using Render layer ID.
Regards
Paride


Ideally you'd want to do it with one render - which is why I asked. I mean technically I could do it with two renders by rendering my scene with fog and without fog and then just blend them in photoshop.


Hi Dartfrog,
you can do it, then you have to use render passes.
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3023
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v4.00 - 6.11

Postby DartFrog » Wed Dec 12, 2018 4:13 pm

DartFrog Wed Dec 12, 2018 4:13 pm
Hi coilbook,
this option will be with next 3dsMax plugin release,
Regards
Paride


That's from a RC4 thread, regarding the "expected exposure" bug where it has to be 1 or 2, instead of .3 - And the rendering is locked at one sample only.

It is still a problem in 6.11. Wouldn't there be a way to completely bypass having to set this anyway?
DartFrog
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 123
Joined: Fri Oct 18, 2013 8:54 pm

Re: OctaneRender® for 3ds max® v4.00 - 6.11

Postby coilbook » Wed Dec 12, 2018 4:50 pm

coilbook Wed Dec 12, 2018 4:50 pm
DartFrog wrote:
Hi coilbook,
this option will be with next 3dsMax plugin release,
Regards
Paride


That's from a RC4 thread, regarding the "expected exposure" bug where it has to be 1 or 2, instead of .3 - And the rendering is locked at one sample only.

It is still a problem in 6.11. Wouldn't there be a way to completely bypass having to set this anyway?


I agree. I mentioned this problem like 10 times and it just gets ignored
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2612
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: OctaneRender® for 3ds max® v4.00 - 6.11

Postby coilbook » Fri Dec 14, 2018 9:04 pm

coilbook Fri Dec 14, 2018 9:04 pm
max crashes when element is cloned while octane viewport is opened
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2612
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm
Previous

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Thu Jul 09, 2020 2:57 am [ UTC ]