Octane Renderer renders two times the same frame...why?

Forums: Octane Renderer renders two times the same frame...why?
Area for student license holders to post questions and discuss octane.

Octane Renderer renders two times the same frame...why?

Postby Ofcourse » Sat Nov 12, 2022 2:28 pm

Ofcourse Sat Nov 12, 2022 2:28 pm
Hello, I have got installed the latest version of Octane, I have got also C4D R21 and I have a problem with export where I get two times the same frame, one is ovebrighted and another one is fine but in its name it has _MAIN...

I do remember that I found in the official documentation somewhere info about not using the Cinema 4D render setting save option as it makes this happens but nothing worked for me. Now I just have everything exported two times so my Hard Drive is full of duplicated export. Anyone know about this issue? Can help?
Ofcourse
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Mon May 06, 2019 6:37 pm

Re: Octane Renderer renders two times the same frame...why?

Postby aoktar » Sat Nov 12, 2022 3:06 pm

aoktar Sat Nov 12, 2022 3:06 pm
Not sure! Better to share some example scene.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 15326
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Octane Renderer renders two times the same frame...why?

Postby james_conkle » Mon Nov 14, 2022 3:24 am

james_conkle Mon Nov 14, 2022 3:24 am
In your render settings, there's the ability for C4D to save the frame, and also Octane to save the frame directly (bypassing C4D's poor color management). The _Main frame is from Octane's AOV save system and the other is from C4D.


It sounds like your C4D save settings are incorrect, but more info would be necessary. Screenshots of your C4D render settings would help.
Octane C4D Plugin 2021.1 / C4D R25.015
UNIT 0: 2080ti / 6700K / 64GB / 500w
UNIT 1: 2x 3090 / 3970x / 128GB ECC / 1600w
UNIT 2: 5500M / 9980HK / 32GB / 95w
RNDR Artist Calculator
User avatar
james_conkle
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 139
Joined: Sun Oct 27, 2019 10:28 pm
Location: Brooklyn, NY

Re: Octane Renderer renders two times the same frame...why?

Postby Ofcourse » Mon Nov 14, 2022 12:33 pm

Ofcourse Mon Nov 14, 2022 12:33 pm
james_conkle wrote:In your render settings, there's the ability for C4D to save the frame, and also Octane to save the frame directly (bypassing C4D's poor color management). The _Main frame is from Octane's AOV save system and the other is from C4D.


It sounds like your C4D save settings are incorrect, but more info would be necessary. Screenshots of your C4D render settings would help.


Hello, thank you for your reply, yes I have the default C4D save option enabled because when I disable it it renders some sequence right beside the project file on my HD...even the location is set up as tokens... It just ignores it and save sequence even there where is my project file... Such a mess.
Ofcourse
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Mon May 06, 2019 6:37 pm

Re: Octane Renderer renders two times the same frame...why?

Postby Ofcourse » Mon Nov 14, 2022 1:02 pm

Ofcourse Mon Nov 14, 2022 1:02 pm
octane render settings.PNG
aoktar wrote:Not sure! Better to share some example scene.


Hello, so I have collected a the projects and also i have created screenshots. I really need a help with this.
I do remember in some version of Octane I must to use the beauty AOV pass to get the right beauty image... I could not use the base C4D render save option there...

Please can someone help me how to render with octane, when I need for example Render layer ID and just beauty image? Should I use the standart method option in C4D or just Octane AOV passes?

Please take a look on attached project and also take a look on image screenshots.
Attachments
test octane export.rar
(25.92 MiB) Downloaded 16 times
save in c4d render settings is disabled.PNG
save in c4d render settings is disabled.PNG (8.49 KiB) Viewed 365 times
render settings.PNG
Ofcourse
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Mon May 06, 2019 6:37 pm

Re: Octane Renderer renders two times the same frame...why?

Postby james_conkle » Mon Nov 14, 2022 6:03 pm

james_conkle Mon Nov 14, 2022 6:03 pm
I'm not sure I follow exactly what's happening after looking at your attached files but you will always need to have both cinema and octane save their files, and just ignore cinema's files. I recommend using tokens to control where they get saved to.

Also you might get the behavior you're looking for from cinema's save function if you set the Render Settings> Octane Renderer> Main> Buffer Type: LDR 8-bit. I believe you're looking to receive a SDR image and not a linear/HDR image so that change should help hopefully.

Also this tutorial might be able to help you for how the AOV system works in Octane 2021: https://www.youtube.com/watch?v=cx-eLemdNxo
Octane C4D Plugin 2021.1 / C4D R25.015
UNIT 0: 2080ti / 6700K / 64GB / 500w
UNIT 1: 2x 3090 / 3970x / 128GB ECC / 1600w
UNIT 2: 5500M / 9980HK / 32GB / 95w
RNDR Artist Calculator
User avatar
james_conkle
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 139
Joined: Sun Oct 27, 2019 10:28 pm
Location: Brooklyn, NY

Re: Octane Renderer renders two times the same frame...why?

Postby Ofcourse » Thu Nov 17, 2022 1:00 pm

Ofcourse Thu Nov 17, 2022 1:00 pm
Thank you James for your time and also for your reply. I will take a look at the video in the link, I will also try to use the buffer type for sure! Then I will let you know if it changes anything.
Ofcourse
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Mon May 06, 2019 6:37 pm

Re: Octane Renderer renders two times the same frame...why?

Postby Ofcourse » Wed Nov 23, 2022 2:01 pm

Ofcourse Wed Nov 23, 2022 2:01 pm
james_conkle wrote:I'm not sure I follow exactly what's happening after looking at your attached files but you will always need to have both cinema and octane save their files, and just ignore cinema's files. I recommend using tokens to control where they get saved to.

Also you might get the behavior you're looking for from cinema's save function if you set the Render Settings> Octane Renderer> Main> Buffer Type: LDR 8-bit. I believe you're looking to receive a SDR image and not a linear/HDR image so that change should help hopefully.

Also this tutorial might be able to help you for how the AOV system works in Octane 2021: https://www.youtube.com/watch?v=cx-eLemdNxo


Hello, so this option you describes here "Render Settings> Octane Renderer> Main> Buffer Type: LDR 8-bit" works for me :)
Ofcourse
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Mon May 06, 2019 6:37 pm

Return to General Discussion


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sat Dec 10, 2022 2:55 am [ UTC ]