How to get TurbulenceFD to work with Z Passes?

Forums: How to get TurbulenceFD to work with Z Passes?
Area for student license holders to post questions and discuss octane.

How to get TurbulenceFD to work with Z Passes?

Postby alecmaassen » Fri Nov 02, 2018 5:28 pm

alecmaassen Fri Nov 02, 2018 5:28 pm
Currently when I use TFD, I can't get Z passes to work. Does anyone know a way around this? If I was to convert my TFD simulation to a VDB, would that work?

Thanks!
alecmaassen
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 49
Joined: Wed Jun 04, 2014 5:29 pm

Re: How to get TurbulenceFD to work with Z Passes?

Postby aoktar » Fri Nov 02, 2018 8:24 pm

aoktar Fri Nov 02, 2018 8:24 pm
alecmaassen wrote:Currently when I use TFD, I can't get Z passes to work. Does anyone know a way around this? If I was to convert my TFD simulation to a VDB, would that work?

Thanks!

You need to use these passes for volumes.
Attachments
a1.jpg
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 11327
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: How to get TurbulenceFD to work with Z Passes?

Postby alecmaassen » Fri Nov 02, 2018 9:40 pm

alecmaassen Fri Nov 02, 2018 9:40 pm
Got it! Thanks Aoktar!
alecmaassen
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 49
Joined: Wed Jun 04, 2014 5:29 pm

Re: How to get TurbulenceFD to work with Z Passes?

Postby alecmaassen » Thu Nov 15, 2018 12:38 am

alecmaassen Thu Nov 15, 2018 12:38 am
So this doesn't seem to really be working. I'm hoping you can help me out here. Once I render out the front and back Z-depth passes for volumes, they tend to look like utter crap and I'm not sure if I'm doing some wrong in my compositing later on or what, but they just don't seem to be working whatsoever.

Is there a way to render Z-depth front or back with an alpha channel?

My front and back z-depth volume passes seem to be so screwed up, they aren't smooth and very grainy despite the image or volume not being grainy in the beauty pass. When I create a Z-depth composition in After effects, none of them fit together because the alpha is going from BLACK to WHITE to BLACK. The only reason I've ever got regular Z depth to work in After effects is because the z-pass renders with an alpha channel in which case I can put a solid white layer as the background in my Depth composition, that way I get a pure BLACK to WHITE depth pass. When using Frischluft (depth of field plugin for AE), it severely screws up going from black to white to black.

As of right now, Z-depth front and back are completely broken and unusable until they can be rendered with an alpha channel. I'm not sure if I'm being stupid, but as of right now I can get them to have an alpha.
Attachments
fog_tank_z_depth.jpg
Regular Z-pass which I've been using
fog_tank_front_z_volume_depth.jpg
Here is the Front Z-depth volume
fog_tank_back_z_volume_depth.jpg
Here is the back Z-depth Volume
fog_tank_colored.jpg
Here is the beauty of the image
alecmaassen
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 49
Joined: Wed Jun 04, 2014 5:29 pm

Return to General Discussion


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Thu Nov 15, 2018 6:18 am [ UTC ]