tcpsvcs.exe won't run...

Forums: tcpsvcs.exe won't run...
Discussion forum for ORBX on OTOY's Amazon AMIs

tcpsvcs.exe won't run...

Postby flasht » Mon Mar 03, 2014 8:46 pm

flasht Mon Mar 03, 2014 8:46 pm
Hello,
When I changed userdata to "GUID=something" and rebooted instance, the service does not start. Through RDP I can see in task manager that tcpsvcs.exe is not running. Why is that? Can I start it manually? Or what can I do?
Best regards,
FlashT
flasht
 
Posts: 13
Joined: Mon Mar 03, 2014 10:39 am

Re: tcpsvcs.exe won't run...

Postby Icer5k » Wed Mar 05, 2014 9:58 pm

Icer5k Wed Mar 05, 2014 9:58 pm
Can you check and see if the "WebCL" service is started? If it's not, feel free to start it. Once it's started, you should see the tcpsvcs.exe processes show up in Task Manager.
Icer5k
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 38
Joined: Tue Dec 17, 2013 10:22 am
Location: Los Angeles, CA

Re: tcpsvcs.exe won't run...

Postby ShanonLoughton » Wed Mar 12, 2014 12:33 pm

ShanonLoughton Wed Mar 12, 2014 12:33 pm
I see the same thing, especially when instance is Stopped for decent amount of time (> 1 day)
in Windows Task Manager
WebCL Service
WebCL ConfigSvc

Both running. You can stop and restart them but tcpsvcs.exe does not appear at all in the list, as running nor stopped. Tried Rebooting instance, tried stopping, then forcefully stopping, then starting again. Same thing.

AWS deets:
Instance ID
i-XXXXXXXX

Public DNS
ec2-x-y-z-w.compute-1.amazonaws.com
Instance state
running

Instance type
g2.2xlarge

Availability zone
us-east-1a
Private IPs
x.y.z.w

Security groups
Octane Cloud Workstation-1-AutogenByAWSMP-1. view rules

AMI ID
AMI-OTOY-OCTANE-WINDOWS_1.0-1765694b-3372-4e71-9d75-0703468ad20d-ami-8f5d16e6.1 (ami-295e0b40)

Platform
windows

Launch time
March 12, 2014 8:18:13 PM UTC+8 (less than one hour) <----I cant tell exactly when I first made the Instance, It was Late Feb 2014.
ShanonLoughton
 
Posts: 7
Joined: Thu Nov 07, 2013 9:19 am

Re: tcpsvcs.exe won't run...

Postby flasht » Sun Mar 23, 2014 9:34 am

flasht Sun Mar 23, 2014 9:34 am
Manually strarting serveice worked... It had autostart delayed status, but never started... so I changed it to autostart without delay, and worked.
flasht
 
Posts: 13
Joined: Mon Mar 03, 2014 10:39 am

Re: tcpsvcs.exe won't run...

Postby vamsigudipati » Thu Apr 10, 2014 12:29 pm

vamsigudipati Thu Apr 10, 2014 12:29 pm
I have same problem, the tcpsvcs.exe process doesn't show up in the task manager. And so I am not able to connect to the instance through URL. Could you please let me know how to start this process manually?

Warm regards,
Vamsi
vamsigudipati
 
Posts: 6
Joined: Wed Mar 19, 2014 3:52 pm

Re: tcpsvcs.exe won't run...

Postby vamsigudipati » Thu Apr 10, 2014 12:35 pm

vamsigudipati Thu Apr 10, 2014 12:35 pm
Basically the above problem is seen after migrating the AMI from a public subnet to a private subnet.

Thanks,
Vamsi
vamsigudipati
 
Posts: 6
Joined: Wed Mar 19, 2014 3:52 pm

Re: tcpsvcs.exe won't run...

Postby Icer5k » Fri Apr 11, 2014 6:34 pm

Icer5k Fri Apr 11, 2014 6:34 pm
Did you include an internet gateway in the private subnet? WebCL currently requires an active internet connection in order to start.
Icer5k
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 38
Joined: Tue Dec 17, 2013 10:22 am
Location: Los Angeles, CA

Re: tcpsvcs.exe won't run...

Postby ShanonLoughton » Thu May 22, 2014 9:20 am

ShanonLoughton Thu May 22, 2014 9:20 am
g2.2xlarge now available in Sydney, Australia! Yay

But ergghhh same issues as above! Worked the first time, then Stop instance, and Start instance again and no tcpsvcs.exe running. WebCL.exe is running.
Anything else I can try?
ShanonLoughton
 
Posts: 7
Joined: Thu Nov 07, 2013 9:19 am

Re: tcpsvcs.exe won't run...

Postby faruqv » Thu Aug 27, 2015 3:34 pm

faruqv Thu Aug 27, 2015 3:34 pm
I am facing the same issue. I am not able to find tcpsvcs in the task list. Also, it does not start at the command prompt. I don't know how to get the GUID. Please help. Thanks.
faruqv
 
Posts: 1
Joined: Thu Aug 27, 2015 3:30 pm

Return to ORBX on Amazon AMIs


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Tue Jun 25, 2019 7:54 am [ UTC ]