OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Forums: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!
Read about News and Updates regarding Octane Render in this forum.
Forum rules
For new users: this forum is moderated. Your first post will appear only after it has been reviewed by a moderator, so it will not show up immediately.
This is necessary to avoid this forum being flooded by spam.

Re: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Postby Wolfnimations » Fri Jun 26, 2020 3:47 pm

Wolfnimations Fri Jun 26, 2020 3:47 pm
The Windows download link for the OctaneServerPrime 2020.1.3_21.9 version is pointing to the wrong address and makes you download the blender installer a second time.
Can you fix the link to point to the correct file?

-Wolf
Wolfnimations
 
Posts: 8
Joined: Fri Feb 22, 2019 11:39 am

Re: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Postby haroldgarcia » Fri Jun 26, 2020 6:29 pm

haroldgarcia Fri Jun 26, 2020 6:29 pm
can't start new octane server (OctaneServer_Prime_2020.1.3_21.9_stable)
I've got not much saying alert with some error code

Image

any suggestions?
haroldgarcia
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 20, 2020 3:14 pm

Re: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Postby purpledancer » Thu Jul 02, 2020 2:06 am

purpledancer Thu Jul 02, 2020 2:06 am
Can I use this in the most recent Blender 2.9? :D
purpledancer
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 15, 2016 9:09 am

Re: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Postby KVNOODLES » Thu Jul 02, 2020 1:25 pm

KVNOODLES Thu Jul 02, 2020 1:25 pm
haroldgarcia wrote:can't start new octane server (OctaneServer_Prime_2020.1.3_21.9_stable)
I've got not much saying alert with some error code

Image

any suggestions?


Same error here...
KVNOODLES
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 61
Joined: Mon May 18, 2015 11:02 am
Location: Los Angeles

Re: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Postby MVRC » Thu Jul 02, 2020 2:36 pm

MVRC Thu Jul 02, 2020 2:36 pm
I have the same error (0xc0000142)
MVRC
 
Posts: 1
Joined: Wed Oct 31, 2018 5:30 pm

Re: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Postby Aleks_abd » Fri Jul 03, 2020 1:54 pm

Aleks_abd Fri Jul 03, 2020 1:54 pm
Hello, tell me what it can be
In cinema 4d, octane works fast, but in blender it is noticeably slower. The render settings are the same.

Image
Aleks_abd
 
Posts: 2
Joined: Thu Feb 13, 2020 9:20 pm

Re: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Postby bepeg4d » Mon Jul 06, 2020 9:37 am

bepeg4d Mon Jul 06, 2020 9:37 am
Are you using a licensed version of the Blender plugin Enterprise or Studio, like for C4D?
The prime Blender free plugin version is limited to max 1x GPU.

ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 7369
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Postby Aleks_abd » Mon Jul 06, 2020 1:53 pm

Aleks_abd Mon Jul 06, 2020 1:53 pm
bepeg4d wrote:Are you using a licensed version of the Blender plugin Enterprise or Studio, like for C4D?
The prime Blender free plugin version is limited to max 1x GPU.

ciao Beppe

Thank you for your help.
For cinema 4d, I use a subscription plugin (Enterprise).
For blender, I find it difficult to answer, I download the plugin from my personal account (20.1.3-21.10) I do not know whether it is paid or not. I only have one GPU available.
In cinema 4d and in blender I only use RTX 2060 6Gb
Aleks_abd
 
Posts: 2
Joined: Thu Feb 13, 2020 9:20 pm

Re: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Postby Neilsy420 » Fri Jul 10, 2020 5:41 pm

Neilsy420 Fri Jul 10, 2020 5:41 pm
Hi, running Blender 2.83 on Windows 10 with Nvidia P4000. Have installed everything as required, Blender runs with Octane but there are no surface colours in the viewport. I have activated Octane in the peferences also. I have applied a universal material to the cube but it is transparent. Have tried running the render server first but get an error report. The code execution cannot proceed because VCOMP140.dll was not found. I have tried reinstalling several times but to no avail. If I try to render the anything I get a messge at the top stating 'No render service address at 127.0.0.1. Got to admit, I'm all out of ideas. Any help would be appreciated, cheers.
Neilsy420
 
Posts: 1
Joined: Fri Jul 10, 2020 2:29 pm

Re: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Postby ItsInThe64thMix » Sun Jul 12, 2020 12:25 pm

ItsInThe64thMix Sun Jul 12, 2020 12:25 pm
FOr some reason it keeps saying I need a subscription even though it's free. Is there something I didn't do at all?
ItsInThe64thMix
 
Posts: 1
Joined: Sun Jul 12, 2020 12:19 pm
PreviousNext

Return to News & Announcements


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Tue Aug 04, 2020 12:17 am [ UTC ]