3.00 development update

Forums: 3.00 development update
Read about News and Updates regarding Octane Render in this forum.
Forum rules
For new users: this forum is moderated. Your first post will appear only after it has been reviewed by a moderator, so it will not show up immediately.
This is necessary to avoid this forum being flooded by spam.

Re: 3.00 development update

Postby calus » Mon May 23, 2016 4:17 pm

calus Mon May 23, 2016 4:17 pm
zga042 wrote:
calus wrote:
jjmotionstudio wrote:I may have missed this somewhere, but does this release of Octane 3 support non-cuda GPUs?At my company, we are all on AMD cards still and we've been anxiously awaiting 3.0. If it's not part of 3.0, do you know when it will be a feature?
AMD cards are still not supported and there's no ETA for when they will be supported.

Is OpenCL support an 'in progress' thing or a 'never going to happen' thing? Just asking for upgrade purposes.


OpenCL support is never going to happen, Otoy instead works on a compiler to directly use the octane Cuda code on AMD GPU and on other plateform.
Otoy already showed a video of Octane working with a AMD card but aparently was just a prototype.
From the GTC presentation we may think it could be ready eventually after summer, but you can't trust this date more than a rumor.
Pascal ANDRE
--------------------
Maya 2018.5, Windows 7, 128 GB RAM
4x GTX 1070, driver 417.35
--------------------

--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
--------------------
calus
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1198
Joined: Sat May 22, 2010 9:31 am
Location: Paris

Re: 3.00 development update

Postby Goldorak » Mon May 23, 2016 9:37 pm

Goldorak Mon May 23, 2016 9:37 pm
calus wrote:
OpenCL support is never going to happen, Otoy instead works on a compiler to directly use the octane Cuda code on AMD GPU and on other plateform.
Otoy already showed a video of Octane working with a AMD card but aparently was just a prototype.
From the GTC presentation we may think it could be ready eventually after summer, but you can't trust this date more than a rumor.


As you saw in the video, Octane really is working on AMD cards without us having to do an OpenCL port . But we are running into driver issues that we need to see fixed by the vendor before we release this to users. We also have to do a solid round of performance tuning, same we are about to do on Pascal GPUs.
User avatar
Goldorak
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 1825
Joined: Sun Apr 22, 2012 8:09 pm

Re: 3.00 development update

Postby calus » Mon May 23, 2016 9:56 pm

calus Mon May 23, 2016 9:56 pm
Goldorak wrote:As you saw in the video, Octane really is working on AMD cards without us having to do an OpenCL port . But we are running into driver issues that we need to see fixed by the vendor before we release this to users. We also have to do a solid round of performance tuning, same we are about to do on Pascal GPUs.

Thanks for the update about this:)
Pascal ANDRE
--------------------
Maya 2018.5, Windows 7, 128 GB RAM
4x GTX 1070, driver 417.35
--------------------

--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
--------------------
calus
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1198
Joined: Sat May 22, 2010 9:31 am
Location: Paris

Re: 3.00 development update

Postby tkkim » Mon May 23, 2016 11:36 pm

tkkim Mon May 23, 2016 11:36 pm
I have 2 licenses.
But, I can't activate 2nd license.
Octane render show me message 'Sign-in as a different user’.
How can I activate two license with same ID, PS.
Please help me.
Attachments
스크린샷 2016-05-24 오전 8.15.52.png
User avatar
tkkim
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 21
Joined: Wed May 30, 2012 8:19 am

Re: 3.00 development update

Postby MythosK » Tue May 24, 2016 8:41 am

MythosK Tue May 24, 2016 8:41 am
Hello,

One Qestion. Is it possible to use Octanes v2 After Updating to v3.

Best wishes,
Fabian
MythosK
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1
Joined: Sat Mar 07, 2015 7:43 pm

Re: 3.00 development update

Postby bepeg4d » Tue May 24, 2016 12:49 pm

bepeg4d Tue May 24, 2016 12:49 pm
MythosK wrote:Hello,

One Qestion. Is it possible to use Octanes v2 After Updating to v3.

Best wishes,
Fabian

Yes, sure ;)
ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6084
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: 3.00 development update

Postby smibrand » Tue May 24, 2016 10:50 pm

smibrand Tue May 24, 2016 10:50 pm
Does CodeMeter still need to be installed for V3.
smibrand
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 6
Joined: Sun Apr 13, 2014 9:05 pm

Re: 3.00 development update

Postby Kross » Wed May 25, 2016 10:58 pm

Kross Wed May 25, 2016 10:58 pm
Hey guys , first of all thank the OTOY team for the new version of Octane 3.0! Ok , I went from version 2.24 to 3.0 Standalone (upgrade); was testing the new features, so I wanted to do a comparative speed between the two versions . The problem is that once my license 3.0 on, I could not work in version 2.24 ...
I disabled the license in 3.0 , I waited two hours to activate at 2.24 but I does not give access , any help please ? Octane says: "Invalid OctaneLive standalone account". (All this is on the same machine)
Kross
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 4
Joined: Sat Aug 29, 2015 11:58 pm

Re: 3.00 development update

Postby Kross » Wed May 25, 2016 11:56 pm

Kross Wed May 25, 2016 11:56 pm
Finally I could find the solution. To access the version 2.24, you need to place a user code and password that are specific Octane Live Accounts within the " Licenses" tab.
Ok , I did some quick tests. Night Scene complex in Diffuse mode:

OCTANE 2.44:
Time: 9:43 min
Ram used: 1076.70 Mb.
Overall appearance: Much noise, red fireflies

OCTANE 3.00
Time: 5:54 min
Ram used: 1737.90 Mb.
Overall appearance: The same 2.44 but: more noise , less tone and darker.

In conclusion , Octane 3.0 is faster but consumes more RAM and images out inexplicably darker and less color tone ... If someone could make a new topic in the forum as " Octane 3.0 vs Octane 2.24 " , could put more results with images.
Some improvement would be appreciated , greetings :
Kross .
Kross
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 4
Joined: Sat Aug 29, 2015 11:58 pm

Re: 3.00 development update

Postby bepeg4d » Thu May 26, 2016 10:51 am

bepeg4d Thu May 26, 2016 10:51 am
Hi Kross,
great that you have solved with authentication, but before jumping to conclusions about v3, please, have a look at this post about all the new v3 features:
viewtopic.php?f=33&t=51679
ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6084
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy
PreviousNext

Return to News & Announcements


Who is online

Users browsing this forum: Alex_Hilbert and 4 guests

Fri Jan 18, 2019 11:16 am [ UTC ]