Preview of OctaneRender for Modo

Forums: Preview of OctaneRender for Modo
Read about News and Updates regarding Octane Render in this forum.
Forum rules
For new users: this forum is moderated. Your first post will appear only after it has been reviewed by a moderator, so it will not show up immediately.
This is necessary to avoid this forum being flooded by spam.

Re: NEW : Preview of OctaneRender for Modo

Postby alangreg47 » Mon Nov 04, 2013 11:05 am

alangreg47 Mon Nov 04, 2013 11:05 am
Hi

Really looking forward to this. If Paul does as well on this as he has with Poser it should be brilliant.

Alan
Windows 8.1 64bit |3 x GTX Titans | Intel i7-3970X Extreme processor | 32GB RAM
alangreg47
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 7
Joined: Wed Mar 13, 2013 4:15 pm

Re: NEW : Preview of OctaneRender for Modo

Postby hdrmaps » Wed Nov 06, 2013 3:56 pm

hdrmaps Wed Nov 06, 2013 3:56 pm
Good news from Octane ! I will be first who buy it!
hdrmaps
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 30
Joined: Tue Aug 28, 2012 1:31 pm
Location: Poland

Re: NEW : Preview of OctaneRender for Modo

Postby face_off » Wed Nov 13, 2013 4:25 am

face_off Wed Nov 13, 2013 4:25 am
I have posted a progress update on Vimeo.

https://vimeo.com/79263864



Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13369
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: NEW : Preview of OctaneRender for Modo

Postby funk » Wed Nov 13, 2013 5:51 am

funk Wed Nov 13, 2013 5:51 am
Looking good Paul! Interesting to see the way you implemented octane nodes in the schematic view.
Win10 Pro 64 / Core i7-975 3.33GHz / 12GB RAM / GTX 1080 Ti + GTX 670 / 2x1920x1200 / MODO 12
"I am the resurrection, and the life: he that believeth in me, though he were dead, yet shall he live" - Jesus Christ
User avatar
funk
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 749
Joined: Mon Feb 07, 2011 1:24 pm
Location: Australia

Re: NEW : Preview of OctaneRender for Modo

Postby MagnusL3D » Sat Nov 16, 2013 12:09 am

MagnusL3D Sat Nov 16, 2013 12:09 am
Looks awesome ! It's been a long time since I used octane, but with this I looks like I will have to pick it up again !
If I remember correctly you could click on the renderd image to pick materials to edit in Octane just as in the Modo preview, I hope that feature from both will work with this, because a lot of scenes I work with have hundreds of materials.
MagnusL3D
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 107
Joined: Tue Apr 20, 2010 10:48 pm
Location: Sweden

Re: NEW : Preview of OctaneRender for Modo

Postby face_off » Sat Nov 16, 2013 2:01 am

face_off Sat Nov 16, 2013 2:01 am
If I remember correctly you could click on the renderd image to pick materials to edit in Octane just as in the Modo preview, I hope that feature from both will work with this, because a lot of scenes I work with have hundreds of materials.

Yes, material and focus picking from the Viewport will both be available.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13369
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Preview of OctaneRender for Modo

Postby MagnusL3D » Wed Nov 20, 2013 8:15 am

MagnusL3D Wed Nov 20, 2013 8:15 am
Yes, material and focus picking from the Viewport will both be available.


That is just so awesome =) Would it be possible to set it up with a cardview in Modo to have the render window "integrated" with the modo layout ?
MagnusL3D
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 107
Joined: Tue Apr 20, 2010 10:48 pm
Location: Sweden

Re: Preview of OctaneRender for Modo

Postby face_off » Fri Nov 22, 2013 11:03 am

face_off Fri Nov 22, 2013 11:03 am
Would it be possible to set it up with a cardview in Modo to have the render window "integrated" with the modo layout ?

I think the cardview could be used, but then you would not be able to material pick and focus pick, and I think material pick in particular is incredibly important, so at the moment it's a separate window.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13369
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Preview of OctaneRender for Modo

Postby MagnusL3D » Sat Nov 23, 2013 11:37 am

MagnusL3D Sat Nov 23, 2013 11:37 am
face_off wrote:I think the cardview could be used, but then you would not be able to material pick and focus pick, and I think material pick in particular is incredibly important, so at the moment it's a separate window.


Ah thats to bad, would have been amazing =) But then again it already looks amazing ! So looking forward to this.
MagnusL3D
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 107
Joined: Tue Apr 20, 2010 10:48 pm
Location: Sweden

Re: Preview of OctaneRender for Modo

Postby face_off » Mon Dec 02, 2013 8:33 am

face_off Mon Dec 02, 2013 8:33 am
I have posted a blog update, showing the new Octane material editing system in the Modo plugin.

http://poserphysics.blogspot.com.au/2013/12/octanerender-for-modo-update.html

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13369
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia
PreviousNext

Return to News & Announcements


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Wed Aug 21, 2019 11:12 pm [ UTC ]