OctaneRender for Rhino released!

Forums: OctaneRender for Rhino released!
Read about News and Updates regarding Octane Render in this forum.
Forum rules
For new users: this forum is moderated. Your first post will appear only after it has been reviewed by a moderator, so it will not show up immediately.
This is necessary to avoid this forum being flooded by spam.

Re: NEW : OctaneRender for Rhino released

Postby face_off » Mon Aug 26, 2013 9:12 am

face_off Mon Aug 26, 2013 9:12 am
i need the last version of rhino 5 that true?

Yes, I is compiled against the latest SR5 of Rhino 5. I assume everyone would be one that SR.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12913
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: NEW : OctaneRender for Rhino released

Postby Daniel79 » Mon Aug 26, 2013 2:40 pm

Daniel79 Mon Aug 26, 2013 2:40 pm
Ok thanks...when i come back from holidays i upgrade my rhino!! For the moment i buy the plugin...
Thanks a lot for the great work!!!
SORRY, MY ENGLISH IS BAD!
2 Xeon quad core E5440_8gb Ram_Nvidia GeForce 2GTX 780ti 3Gb/Nvidia Quadro K2000_Win10 64bit_Octane 3.02_Rhinoceros3D
User avatar
Daniel79
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 444
Joined: Tue Jan 26, 2010 3:53 pm
Location: Italy

Re: NEW : OctaneRender for Rhino released

Postby enthewhite » Wed Aug 28, 2013 4:40 pm

enthewhite Wed Aug 28, 2013 4:40 pm
Hi guys, this is awesome!

I have a question before I buy:

Will I be able to combine models from two different Rhino files into one, and preserve the material settings from the individual models?

What I hope to do is have a library of parts that are setup with materials, so that I don't have to reassign materials every time I want to render a different product configuration.

Thanks!

ian
Win 7 65 | Geforce GTX580 | Hex 4.33GHz | 16GB
enthewhite
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 49
Joined: Sat Nov 05, 2011 4:51 pm

Re: NEW : OctaneRender for Rhino released

Postby face_off » Wed Aug 28, 2013 10:29 pm

face_off Wed Aug 28, 2013 10:29 pm
Will I be able to combine models from two different Rhino files into one, and preserve the material settings from the individual models?

What I hope to do is have a library of parts that are setup with materials, so that I don't have to reassign materials every time I want to render a different product configuration.

You can open the first Rhino scene, setup all the materials, save all the Octane materials as "Defaults" (this is a one click process), load the second scene and combine the first scene with it and it will apply all the defaults that you saved in the first scene. Ideally you will have a library of Rhino materials for your library of parts, and there will be saved Octane materials for each of those materials - so it should work very well. This is covered in the "Getting Started" video - http://vimeo.com/73202740. The plugin is in beta, and this is an area which is likely to be refined over the beta period.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12913
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: NEW : OctaneRender for Rhino released

Postby enthewhite » Thu Aug 29, 2013 3:22 am

enthewhite Thu Aug 29, 2013 3:22 am
Great! Thanks Paul! This is exciting, I finally don't feel like I need to learn (and purchase) another software tool to accomplish what I need. Octane and rhino are a perfect combo 8-)
Win 7 65 | Geforce GTX580 | Hex 4.33GHz | 16GB
enthewhite
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 49
Joined: Sat Nov 05, 2011 4:51 pm

Re: NEW : OctaneRender for Rhino released!

Postby Garquitectos » Thu Sep 12, 2013 4:15 pm

Garquitectos Thu Sep 12, 2013 4:15 pm
Face_off is a real crack!!! many thanks for you plugins!
Octane Render for Archicad, Archicad 16 Spanish, Bimx. - Win 7 64 bits - Intel core i7 870 - 3,30 Ghz, - 12 Gigas Ram - GTX 660 + GTX 650 Ti
http://www.garquitectos.es
http://garquitectos.wordpress.com/
User avatar
Garquitectos
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 118
Joined: Tue Feb 12, 2013 1:05 pm
Location: Málaga, Spain

Re: NEW : OctaneRender for Rhino released!

Postby rock1ng » Mon Oct 07, 2013 6:37 am

rock1ng Mon Oct 07, 2013 6:37 am
A W E S O M E ! ! ! ! ! FINALLY DREAMS COME TRUE :) rhino & Octane render probably the best marriage :)

Congratulations and many thanks !!
WIN7x64,Asrock z87 killer/ i7 4770/16gb//GPU: GTX 780 Ti "superclocked" ; Rhino
rock1ng
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 85
Joined: Fri Apr 09, 2010 1:51 pm

Re: OctaneRender for Rhino released!

Postby san » Sun Jan 05, 2014 7:38 pm

san Sun Jan 05, 2014 7:38 pm
Just bought a license!

Paul/face_off, you got me back into Octane!

Thank you!
[Wac Pro] Win7 Pro 64 | GTX 470 1.2GB <-- note to self: need upgrade! | i7-930 | 6GB
[ASUS G73Jw] Win7 HP 64 | GTX 460M 1.5GB | i7-740QM | 8GB
Rhino 5.0 SR7
san
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 18
Joined: Wed Apr 07, 2010 2:46 am
Previous

Return to News & Announcements


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Fri Jan 18, 2019 12:19 pm [ UTC ]