Demo of OctaneRender for Maya v1.0 beta available!

Forums: Demo of OctaneRender for Maya v1.0 beta available!
Read about News and Updates regarding Octane Render in this forum.
Forum rules
For new users: this forum is moderated. Your first post will appear only after it has been reviewed by a moderator, so it will not show up immediately.
This is necessary to avoid this forum being flooded by spam.

Demo of OctaneRender for Maya v1.0 beta available!

Postby RayTracey » Sun Dec 09, 2012 10:59 pm

RayTracey Sun Dec 09, 2012 10:59 pm
OTOY is proud to announce the availability of the first Demo of OctaneRender for Maya v1.0 beta.
The world's fastest and most feature rich unbiased render engine that integrates completely into Autodesk® Maya®.

Image

MAYA VERSION REQUIREMENTS

This demo will work with Maya® Versions 2011, 2012, 2013 and 2013.5 / 32-bit & 64-bit on MS Windows operating systems.

Notes regarding features/functionality

OctaneRender™ for Maya® implements almost the full functionality of OctaneRender™ standalone inside Maya®.
Materials from the Live DB are not available.

This demo supports Tesla (GT2xx architecture), Fermi and Kepler GPUs, (GeForce, Quadro and Tesla lines).
Note that the plug-in demo version does not require the standalone version to be installed, however the licensed
version requires both an OctaneRender Standalone license and a OctaneRender for Maya license.


DEMO LIMITATIONS

- The resolution is limited to 1000x600.
- Water marks (Octane logo + stripes).
- No Live DB access.


DOWNLOAD

You can download the OctaneRender for Maya demo from our Downloads page:

http://render.otoy.com/downloads.php

This version requires Nvidia video driver 301.42 or higher.


HOW TO PURCHASE LICENSES

Go to our online shop here: http://render.otoy.com/shop/

If you do not own an OctaneRender™ Standalone Edition License yet:
You can purchase both the OctaneRender™ Standalone Edition and the OctaneRender™ for Maya® Edition as
a reduced price bundle, purchase the bundle priced at 279€

If you already own one or more OctaneRender™ Standalone Edition licenses you want to pair the plugin with:
Purchase an "OctaneRender™ for Maya® Beta License" priced at 99€

You can also purchase a 3, 5 or 10 pack of OctaneRender™ for Maya® licenses,
just like OctaneRender™ Standalone Edition packs.


An example video of what can be achieved with the Octane for Maya plug-in:

RayTracey
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 377
Joined: Sat Jan 16, 2010 10:58 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: NEW : OctaneRender for Maya v1.0 beta RC3 Demo available

Postby Freyr » Mon Dec 10, 2012 5:51 am

Freyr Mon Dec 10, 2012 5:51 am
Hi, thanks for demo. But i have some troubles

maya_screen.png


What`s wrong? I set sun/sky , gpu - ok, in render settings. Applied glossy material to sphere. Where i wrong?
Freyr
 
Posts: 5
Joined: Thu Nov 29, 2012 6:15 am

Re: NEW : OctaneRender for Maya v1.0 beta RC3 Demo available

Postby JimStar » Mon Dec 10, 2012 6:14 am

JimStar Mon Dec 10, 2012 6:14 am
Freyr wrote:Hi, thanks for demo. But i have some troubles

What`s wrong? I set sun/sky , gpu - ok, in render settings. Applied glossy material to sphere. Where i wrong?

Camera. Set Octane camera aperture and/or focus.
User avatar
JimStar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 3538
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:19 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: NEW : OctaneRender for Maya v1.0 beta RC3 Demo available

Postby Freyr » Mon Dec 10, 2012 6:18 am

Freyr Mon Dec 10, 2012 6:18 am
I tried to play with camera settings, and it make some result. But, anyway, it looks like you know what.
range of numbers - gigantic, i have no idea how to make standart camera settings. And what`s wrong with light?
? Plus - please remove this number range, make it smaller. it is inconvenient for work with it, you want to set to 100, but you are setting 1000. Like this. (
ps - you can set "100" with shift pressed, but only in channel box, not attrib editor)
Freyr
 
Posts: 5
Joined: Thu Nov 29, 2012 6:15 am

Re: NEW : OctaneRender for Maya v1.0 beta RC3 Demo available

Postby JimStar » Mon Dec 10, 2012 7:24 am

JimStar Mon Dec 10, 2012 7:24 am
Freyr
You can pick the exact focus by selecting the region in the RenderView during IPR (the current camera focus will be set to the center of this region).
User avatar
JimStar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 3538
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:19 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: NEW : Demo of OctaneRender for Maya v1.0 beta available!

Postby fr3drik » Mon Dec 10, 2012 7:51 am

fr3drik Mon Dec 10, 2012 7:51 am
Would it be possible to install the plugin in a central server location?

Meaning, copying the .mll file into MAYA_PLUG_IN_PATH, defining where Maya can find other files such as the octane.dll, octane.dat and octaneRenderer.xml and lastly uninstall the local copy of Octane.
Last edited by fr3drik on Mon Dec 10, 2012 11:47 am, edited 1 time in total.
User avatar
fr3drik
 
Posts: 4
Joined: Thu May 13, 2010 11:13 am
Location: Göteborg, Sweden

Re: NEW : Demo of OctaneRender for Maya v1.0 beta available!

Postby JimStar » Mon Dec 10, 2012 8:21 am

JimStar Mon Dec 10, 2012 8:21 am
fr3drik
I have not understood your goal... Installing it on the server first, then copy somewhere else, and then uninstall from server...:?
What is your task? Why you need it?..
User avatar
JimStar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 3538
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:19 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: NEW : OctaneRender for Maya v1.0 beta RC3 Demo available

Postby icelaglace » Mon Dec 10, 2012 9:42 am

icelaglace Mon Dec 10, 2012 9:42 am
Freyr wrote:Hi, thanks for demo. But i have some troubles

maya_screen.png


What`s wrong? I set sun/sky , gpu - ok, in render settings. Applied glossy material to sphere. Where i wrong?


Set the scale to 1.0 in the Octane settings.
http://icelaglace.com
User avatar
icelaglace
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 168
Joined: Thu Jul 05, 2012 11:59 am
Location: France

Re: NEW : Demo of OctaneRender for Maya v1.0 beta available!

Postby Freyr » Mon Dec 10, 2012 11:37 am

Freyr Mon Dec 10, 2012 11:37 am
Thanks! now i see more results.

Anyway, i hope you`ll make a smaller default number ranges + what about smooth mesh preview?
VERY important thing, because a work with highpoly uv`s - suicide
Freyr
 
Posts: 5
Joined: Thu Nov 29, 2012 6:15 am

Re: NEW : Demo of OctaneRender for Maya v1.0 beta available!

Postby fr3drik » Mon Dec 10, 2012 11:45 am

fr3drik Mon Dec 10, 2012 11:45 am
JimStar wrote:fr3drik
I have not understood your goal... Installing it on the server first, then copy somewhere else, and then uninstall from server...:?
What is your task? Why you need it?..


No I meant install locally first, then copy the files onto an arbitrary location (a server) and then uninstall the local installation. Finally run Maya and load the Octane plug-in from the arbitrary location.

We have our studio set up like this for all software that supports it. This helps when maintaining a large number of machines and when switching back and forth between versions.

For example, here's how to install V-Ray like this:
http://www.spot3d.com/vray/help/maya/15 ... om_dir.htm
User avatar
fr3drik
 
Posts: 4
Joined: Thu May 13, 2010 11:13 am
Location: Göteborg, Sweden
Next

Return to News & Announcements


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests

Fri Jul 03, 2020 9:04 pm [ UTC ]