Saving Camera positions

Forums: Saving Camera positions
Autodesk Revit (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Saving Camera positions

Postby JNDesign » Wed Oct 03, 2018 4:43 am

JNDesign Wed Oct 03, 2018 4:43 am
Hi PAul

I am trying to save camera positions for different views with in the pluging.

At the moment I save render target and then export render target.

This method doesn't work when I try to import back my camera positions

Is there a way to save camera locations?

If yes then am I doing something wrong?

cheers
JNDesign
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 170
Joined: Sat Aug 10, 2013 3:00 am

Re: Saving Camera positions

Postby face_off » Wed Oct 03, 2018 4:47 am

face_off Wed Oct 03, 2018 4:47 am
I am not clear on the exact process you are using. Can you provide some more detail and screenshots pls?

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13375
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Saving Camera positions

Postby JNDesign » Wed Oct 03, 2018 4:50 am

JNDesign Wed Oct 03, 2018 4:50 am
Hi Paul

on the road at the moment but

I export render target from the plugin using render target export option.
JNDesign
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 170
Joined: Sat Aug 10, 2013 3:00 am

Re: Saving Camera positions

Postby JNDesign » Wed Oct 03, 2018 5:32 am

JNDesign Wed Oct 03, 2018 5:32 am
come to think of it..

you have an option under the render target in the plugin which is called "copy camera to clipboard"

Can we get another option which would be 'export Camera location from clipboard"

cheers
JNDesign
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 170
Joined: Sat Aug 10, 2013 3:00 am

Re: Saving Camera positions

Postby face_off » Wed Oct 03, 2018 7:11 am

face_off Wed Oct 03, 2018 7:11 am
If you can provide screenshots of the problem you are having, I can try to help you.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13375
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Saving Camera positions

Postby JNDesign » Wed Oct 03, 2018 7:55 am

JNDesign Wed Oct 03, 2018 7:55 am
Here you go

to clarify

What I was hoping for was to walk around in octane plugin and snap views, export the camera locations and when needed import those positions for say a re render
Attachments
Octane Camera.PNG
JNDesign
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 170
Joined: Sat Aug 10, 2013 3:00 am

Re: Saving Camera positions

Postby face_off » Wed Oct 03, 2018 11:30 pm

face_off Wed Oct 03, 2018 11:30 pm
The "Export Rendertarget Settings" saves in a format that is not recognised by Octane Standalone, and does not normally save the camera position (although I /may/ if you have viewport navigation enabled) - so try that. But I think the easiest solution is to add views in Revit for each camera position you want to render.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13375
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Saving Camera positions

Postby JNDesign » Thu Oct 04, 2018 2:33 am

JNDesign Thu Oct 04, 2018 2:33 am
thanks Paul

another workaround is
copy camera to clipboard
from clipboard paste to txt document
when needed
copy from txt doc to clipboard
paste from clip to camera

works for me

I find walking around plug in lot easier
JNDesign
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 170
Joined: Sat Aug 10, 2013 3:00 am

Return to Autodesk Revit


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sat Aug 24, 2019 7:50 pm [ UTC ]