HDRI rotate inside plugin

Forums: HDRI rotate inside plugin
Graphisoft ArchiCAD (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

HDRI rotate inside plugin

Postby nick73 » Tue Jul 18, 2017 10:27 am

nick73 Tue Jul 18, 2017 10:27 am
Hello,

I 've done a lot of research but I haven't found a answer yet. Working inside archicad plugin and using an HDRI picture as texture enviroment is it possible to rotate it ?
nick73
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 8
Joined: Sun Jun 11, 2017 2:05 pm

Re: HDRI rotate inside plugin

Postby face_off » Tue Jul 18, 2017 10:48 am

face_off Tue Jul 18, 2017 10:48 am
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12840
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: HDRI rotate inside plugin

Postby nick73 » Tue Jul 18, 2017 3:44 pm

nick73 Tue Jul 18, 2017 3:44 pm
That was fast, thank you.
It works.
For anyone has the same issue, HDRI should be rotated by sphere transformation and not by UV tranform as I did.
nick73
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 8
Joined: Sun Jun 11, 2017 2:05 pm

Re: HDRI rotate inside plugin

Postby s3d-weyrauch » Wed Jul 19, 2017 1:06 pm

s3d-weyrauch Wed Jul 19, 2017 1:06 pm
Hi Paul,
I and my colleges find the separation of UV and projection transform not so reasoned.
UV-Transform is always available even if you have another projection. UV-Transform should be under the Projection node.
It would be even better, if UV-Transform was grey, when the projection is not UV.

Best Regards
David
BIM-Manager, Visualisation-Coordinator

Win 10 | ArchiCAD GER 20-21 | Octane Plugin for ArchiCAD
13 Licenses | Network Render over 12 graphic cards (1080, 1070, 980 Ti, 980, 970)
User avatar
s3d-weyrauch
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 46
Joined: Mon Sep 01, 2014 4:52 pm
Location: Leipzig, Germany

Re: HDRI rotate inside plugin

Postby face_off » Wed Jul 19, 2017 1:28 pm

face_off Wed Jul 19, 2017 1:28 pm
I and my colleges find the separation of UV and projection transform not so reasoned.
UV-Transform is always available even if you have another projection. UV-Transform should be under the Projection node.
It would be even better, if UV-Transform was grey, when the projection is not UV.
Hi David - I agree, however the Image node used for the IBL is a standard Octane Image node, that would usually be UV mapped onto geometry. Perhaps a better option would be to have an Image node which was just for IBL Images used for the Texture of a Texture Environment, which would not have the UV Transform pin. You could submit this to Otoy as a Feature Request if you feel strongly enough about it.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12840
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Return to Graphisoft ArchiCAD


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Tue Dec 11, 2018 7:27 am [ UTC ]