Geometry pieces missing when rendering...

Forums: Geometry pieces missing when rendering...
Smith Micro Software Poser (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)
Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

Geometry pieces missing when rendering...

Postby Tigersan » Sun Jul 09, 2017 8:20 pm

Tigersan Sun Jul 09, 2017 8:20 pm
I have encountered issues with some older pieces of architecture, with low resolution meshes.
Just like on the picture i have included, pieces of wall are missing, part of the pavement, and the
geometry isn't lit correctly as you can see on the right side of the picture on the road... Is there
a way to make Octane work properly in this case? Why does poser render it just fine and octane cant?
Attachments
schoolissue2.jpg
Geometry
schoolissue.jpg
Issue
Home Rig:
Windows 10 Pro 64
Intel i7 980 6core HT
24GB RAM
2x Nvidia TITAN X SLI 12GB VRAM

Laptop:
Windows 10 Pro 64
Intel i7 4710HQ
16GB RAM
Nvidia GTX 870m 3GB VRAM
User avatar
Tigersan
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 63
Joined: Sun Aug 09, 2015 12:54 am

Re: Geometry pieces missing when rendering...

Postby face_off » Mon Aug 07, 2017 2:22 am

face_off Mon Aug 07, 2017 2:22 am
Try adjusting the Kernel->Ray Epsilon.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12310
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Geometry pieces missing when rendering...

Postby Tigersan » Mon Oct 30, 2017 11:14 pm

Tigersan Mon Oct 30, 2017 11:14 pm
Hmm... that didnt do much... :/
Home Rig:
Windows 10 Pro 64
Intel i7 980 6core HT
24GB RAM
2x Nvidia TITAN X SLI 12GB VRAM

Laptop:
Windows 10 Pro 64
Intel i7 4710HQ
16GB RAM
Nvidia GTX 870m 3GB VRAM
User avatar
Tigersan
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 63
Joined: Sun Aug 09, 2015 12:54 am

Re: Geometry pieces missing when rendering...

Postby face_off » Tue Oct 31, 2017 12:42 am

face_off Tue Oct 31, 2017 12:42 am
If the Ray Epsilon was not the issue, it could be the normals for the geometry are wrong. Try turning OFF smoothing on the Octane material. You can also display the 3 Normals Render Passes, which might provide an indication of the problem.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12310
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Geometry pieces missing when rendering...

Postby samhal » Thu Nov 02, 2017 11:48 am

samhal Thu Nov 02, 2017 11:48 am
face_off wrote:If the Ray Epsilon was not the issue, it could be the normals for the geometry are wrong. Try turning OFF smoothing on the Octane material. You can also display the 3 Normals Render Passes, which might provide an indication of the problem.

Paul


I agree with this. Matter of fact, I usually turn smoothing off on all flat surfaces. It should clear up the problem you're seeing.
i7 6800K (6 core), 24 GB, GTX 1080 8gb, Titan X 12gb
samhal
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 222
Joined: Wed Apr 24, 2013 1:15 pm
Location: Austin

Return to Smith Micro Software Poser


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Sat May 26, 2018 11:42 pm [ UTC ]