Carrying hair colour over

Forums: Carrying hair colour over
Poser (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

Carrying hair colour over

Postby Seaking406 » Mon Jul 18, 2016 3:45 am

Seaking406 Mon Jul 18, 2016 3:45 am
Greetings, I finally found a hair in Poser that carries over to Octane rather decently for the stuff that I do but unfortunately I can't seem to get the colour to come across. I've tried the 'reconvert from poser' and 'reload texturemaps' but I'm simply stuck with the same colour, not the one I selected.. I also did the Octane script to populate the hair etc.. hmmm

Any thoughts on how to do this?

Thanks in advance.

Cheers
Seaking406
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 93
Joined: Wed Jun 29, 2016 9:42 pm

Re: Carrying hair colour over

Postby face_off » Mon Jul 18, 2016 11:43 am

face_off Mon Jul 18, 2016 11:43 am
Are you talking about transmapped hair or dynamic strand hair?

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13503
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Carrying hair colour over

Postby Seaking406 » Mon Jul 18, 2016 4:24 pm

Seaking406 Mon Jul 18, 2016 4:24 pm
face_off wrote:Are you talking about transmapped hair or dynamic strand hair?

Paul


uhm I don't know how to tell the difference between the two?

I am trying to use Ali's HR-159 hair.. regardless of colour used in Poser, it only comes to Octane in one style of colour..
Seaking406
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 93
Joined: Wed Jun 29, 2016 9:42 pm

Re: Carrying hair colour over

Postby face_off » Mon Jul 18, 2016 10:20 pm

face_off Mon Jul 18, 2016 10:20 pm
I'm sorry - but without more information, there is not a lot I can do to assist you. Some screenshots of the hair prop and material room would help.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13503
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Carrying hair colour over

Postby Seaking406 » Mon Jul 18, 2016 11:36 pm

Seaking406 Mon Jul 18, 2016 11:36 pm
face_off wrote:I'm sorry - but without more information, there is not a lot I can do to assist you. Some screenshots of the hair prop and material room would help.


Yes, my apologies.. I don't know enough how to ask properly which question. Attached are 3 images which I hope will be able to shed some light onto what I'm missing in the process.. The Poser colour is what I am trying to bring over to the Octane image.. but as you can see its not quite right by a long shot..?

Thanks in advance.

Cheers
Attachments
haircolourwrong3.jpg
haircolourwrong2.jpg
haircolourwrong.jpg
Seaking406
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 93
Joined: Wed Jun 29, 2016 9:42 pm

Re: Carrying hair colour over

Postby face_off » Tue Jul 19, 2016 7:27 am

face_off Tue Jul 19, 2016 7:27 am
I think it is bringing over the texture color. The color difference might be due to the specular, which is reflecting the background in your Octane render.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13503
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Carrying hair colour over

Postby wimvdb » Tue Jul 19, 2016 10:35 am

wimvdb Tue Jul 19, 2016 10:35 am
Set the gamma of the specular map to 1 and lower the specular value. Also lower the roughness. The combination of these three now causes the color to change due to reflection
Configuration: Windows 10 64bit Creators Edition, I7 6850K, 128GB, 2 GeForce 1080ti, P11 Pro SR6
wimvdb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 309
Joined: Sat Sep 22, 2012 2:03 pm

Re: Carrying hair colour over

Postby Seaking406 » Tue Jul 19, 2016 1:27 pm

Seaking406 Tue Jul 19, 2016 1:27 pm
wimvdb wrote:Set the gamma of the specular map to 1 and lower the specular value. Also lower the roughness. The combination of these three now causes the color to change due to reflection


Yes, that worked rather well.. takes a bit of tweaking to figure out what works best to achieve the right colours.

Many thanks!
Seaking406
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 93
Joined: Wed Jun 29, 2016 9:42 pm

Re: Carrying hair colour over

Postby DylanSaunders » Tue Jul 19, 2016 5:40 pm

DylanSaunders Tue Jul 19, 2016 5:40 pm
All of Ali's hair sets work in Octane. Occasionally you might need to browse for a texture when you want to change the colour, but otherwise they render fine.
DylanSaunders
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 34
Joined: Tue Apr 28, 2015 10:38 am

Re: Carrying hair colour over

Postby Seaking406 » Tue Jul 19, 2016 6:13 pm

Seaking406 Tue Jul 19, 2016 6:13 pm
DylanSaunders wrote:All of Ali's hair sets work in Octane. Occasionally you might need to browse for a texture when you want to change the colour, but otherwise they render fine.


I have a lot of Ali's hairs and they are amongst the best within Poser, but some of them do 'ribbon' out in Octane (keeping in mind that I'm new to Octane so it might just be me).. When you say 'browse for a texture', can you recommend one for me to try out in order to see what you mean?

Thanks again
Seaking406
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 93
Joined: Wed Jun 29, 2016 9:42 pm
Next

Return to Poser


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Tue Oct 22, 2019 12:30 pm [ UTC ]