OctaneRender® for Poser beta MAC - build 1.16a [OBSOLETE]

Forums: OctaneRender® for Poser beta MAC - build 1.16a [OBSOLETE]
Poser (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

Re: OctaneRender® for Poser beta MAC - build 1.16a [TEST]

Postby wlebrun » Mon May 27, 2013 9:58 pm

wlebrun Mon May 27, 2013 9:58 pm
Great work.. Also I wanted to try out for myself if running windows and mac at on the same computer constitutes it for being run under that machine perhaps in some setting. That would be an odd loop but im not sure how security works on that front.. Im sure there will be no need when both versions are fully out for Mac and PC. Timing is great though finally able to get some work done.
Version 3 of Poser 3.3.4.77/ Daz 3.3.4.25/ 3DS Max 3.03.4 - 4.20 octane plugins
X79 Sabertooth - i7-3930K 48GB RAM
MSI 1070 8GB Liquid Cooled
Windows 10 Pro x64 (ver. 1607)
User avatar
wlebrun
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 74
Joined: Thu Apr 18, 2013 4:24 am
Location: Los Angeles

Re: OctaneRender® for Poser beta MAC - build 1.16a [TEST]

Postby face_off » Mon May 27, 2013 11:38 pm

face_off Mon May 27, 2013 11:38 pm
Great work.. Also I wanted to try out for myself if running windows and mac at on the same computer constitutes it for being run under that machine perhaps in some setting. That would be an odd loop but im not sure how security works on that front.. Im sure there will be no need when both versions are fully out for Mac and PC. Timing is great though finally able to get some work done.

I'm pretty sure the Octane licensing system will pick up they are different installs, even if on the same PC/Mac.

The Octane API seems to be running extremely well on the Mac version of the Poser plugin - it's just the Poser GUI which has some subtle differences. The Mac version of Poser does not seem to have had some key wx.python bug fixes applied, so the tree representation of the Octane nodes is the area I need to make more robust.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14102
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender® for Poser beta MAC - build 1.16a [TEST]

Postby ch0pper » Tue May 28, 2013 12:14 am

ch0pper Tue May 28, 2013 12:14 am
so we cant run windows / mac version at the same time?
W7 64 bit |I7-3970X | GTX 780 X2(6GB) GTX 780TI X2 | 64 GB DDR3 RAM
Real Skin & real hair for Poser / DAZ Studio OctaneRender/iray - coming soon
User avatar
ch0pper
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 404
Joined: Sun Dec 30, 2012 9:31 pm
Location: uk

Re: OctaneRender® for Poser beta MAC - build 1.16a [TEST]

Postby abstrax » Tue May 28, 2013 12:23 am

abstrax Tue May 28, 2013 12:23 am
ch0pper wrote:so we cant run windows / mac version at the same time?

You can run Octane only on one system at a time. In theory you might be to use it in a virtual environment, but in practice you are not, because CUDA doesn't work in a virtual environment. Which leaves you with booting into a different OS and it might work without deactivating/activating your license, but it doesn't have to. It really depends on your system. In the worst case you have to deactivate your license, switch OS and reactivate your license.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5141
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender® for Poser beta MAC - build 1.16a [TEST]

Postby ch0pper » Tue May 28, 2013 9:43 am

ch0pper Tue May 28, 2013 9:43 am
would this work wioth my old NVIDIA GeForce GT 120?
W7 64 bit |I7-3970X | GTX 780 X2(6GB) GTX 780TI X2 | 64 GB DDR3 RAM
Real Skin & real hair for Poser / DAZ Studio OctaneRender/iray - coming soon
User avatar
ch0pper
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 404
Joined: Sun Dec 30, 2012 9:31 pm
Location: uk

Re: OctaneRender® for Poser beta MAC - build 1.16a [TEST]

Postby face_off » Tue May 28, 2013 10:20 am

face_off Tue May 28, 2013 10:20 am
would this work wioth my old NVIDIA GeForce GT 120?

It only has 32 cuda cores, and I thought the lower limit was 96. But you might be lucky. It would be very slow. Also only has 512MB VRAM.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14102
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender® for Poser beta MAC - build 1.16a [TEST]

Postby face_off » Mon Jun 03, 2013 4:09 am

face_off Mon Jun 03, 2013 4:09 am
I have refreshed the Mac installer at the top of this thread to bring it up to release 1.16a6. Pls re-download and install.

It contains some fixes to the GUI event system, so I am hoping that will assist with the crash that people have been getting after 20 or so minutes. I am still getting a crash if you close Poser whilst the Octane Setup Window is open. Are others also getting this?

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14102
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender® for Poser beta MAC - build 1.16a [TEST]

Postby alaman64 » Tue Jun 04, 2013 2:19 pm

alaman64 Tue Jun 04, 2013 2:19 pm
Hi Paul,

The latest refresh seams to be very stable. Played with it 1 plus hours last night no crashes. Their are still a few GUI glitches with the boxes, i can take some screen shots if you need me to, but they do not seam to affect the stability. Will keep on testing more this week.

Yes I do still get the crash when Poser closes if the window to the plugin is open.

Thanks

Nick
Asus Z97-A / usb 3.1 - Windows 10 - 980 ti - Titan Black - Titan Z - Daz Studio
alaman64
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 90
Joined: Sun Dec 30, 2012 4:46 pm

Re: OctaneRender® for Poser beta MAC - build 1.16a [TEST]

Postby face_off » Wed Jun 05, 2013 12:49 am

face_off Wed Jun 05, 2013 12:49 am
That's great info - thank you Nick.

Yes I do still get the crash when Poser closes if the window to the plugin is open.

I've spoken to Smith Micro about this and they have given me some ideas which I will try in the next week or so.

Their are still a few GUI glitches with the boxes, i can take some screen shots if you need me to, but they do not seam to affect the stability.

The solution to this is to re-scale the whole Setup dialog and re-position all the widgets, which I have been resistant to do, but I think it has to be done. I'll look at it in the next week or so.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14102
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender® for Poser beta MAC - build 1.16a [TEST]

Postby face_off » Mon Jun 10, 2013 11:48 am

face_off Mon Jun 10, 2013 11:48 am
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14102
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia
Previous

Return to Poser


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Thu Aug 13, 2020 12:18 am [ UTC ]