Clicking inside viewport to change focus not working

Forums: Clicking inside viewport to change focus not working
Poser (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

Clicking inside viewport to change focus not working

Postby dysfunctional » Sat Mar 30, 2013 7:24 pm

dysfunctional Sat Mar 30, 2013 7:24 pm
I didn't change anything since the last time I used Octane, but when I click inside the render viewport as it's rendering, there is no response. Doing this used to change the focus to the area of the object I clicked on, and the render would start anew. Now, I get no response; the renderer just continues on as if I've done nothing at all.

I tried resetting the CUDA device, enabling/disabling autofocus, and toggling on/off the Poser Focus button (the 'eye' button). What am I doing wrong? I'm sure I'm just missing something. Thanks in advance for the help.
Windows 7 64-bit, Intel i7 3.6 GHz Quad Core, 32 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX Titan 6 GB (render card)
NVIDIA GeForce GTX 680 4 GB (render card)
NVIDIA GeForce GT 610 (display card)
Currently Running Poser Octane Plugin Version: 2.5.23
User avatar
dysfunctional
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 29
Joined: Tue Nov 20, 2012 6:22 pm
Location: San Diego, CA

Re: Clicking inside viewport to change focus not working

Postby face_off » Sat Mar 30, 2013 8:24 pm

face_off Sat Mar 30, 2013 8:24 pm
Hi. Have you activated focus picking by clicking the AF button?

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13554
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Clicking inside viewport to change focus not working

Postby dysfunctional » Sat Mar 30, 2013 8:38 pm

dysfunctional Sat Mar 30, 2013 8:38 pm
Hi Paul,

AF 'button'? In the "Settings" tab, under "camera" I have autofocus = Enabled. When I click inside the viewport on any scene element, the render does not restart and the focus does not change. I tried clicking in the scene on several different objects at varying distances and it just get rendering, as if it was oblivious to my clicking.
Windows 7 64-bit, Intel i7 3.6 GHz Quad Core, 32 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX Titan 6 GB (render card)
NVIDIA GeForce GTX 680 4 GB (render card)
NVIDIA GeForce GT 610 (display card)
Currently Running Poser Octane Plugin Version: 2.5.23
User avatar
dysfunctional
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 29
Joined: Tue Nov 20, 2012 6:22 pm
Location: San Diego, CA

Re: Clicking inside viewport to change focus not working

Postby face_off » Sun Mar 31, 2013 4:14 am

face_off Sun Mar 31, 2013 4:14 am
An AF button was added to the viewport a month or so back. Mouse over the button for details.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13554
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Clicking inside viewport to change focus not working

Postby dysfunctional » Sun Mar 31, 2013 5:56 pm

dysfunctional Sun Mar 31, 2013 5:56 pm
Oh, dear me I missed that. I must admit, I am horribly guilty of not reading the release notes before downloading your newest release... ever. Sorry about that! But thanks for the help. Happy Easter to ya!
Windows 7 64-bit, Intel i7 3.6 GHz Quad Core, 32 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX Titan 6 GB (render card)
NVIDIA GeForce GTX 680 4 GB (render card)
NVIDIA GeForce GT 610 (display card)
Currently Running Poser Octane Plugin Version: 2.5.23
User avatar
dysfunctional
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 29
Joined: Tue Nov 20, 2012 6:22 pm
Location: San Diego, CA

Re: Clicking inside viewport to change focus not working

Postby face_off » Mon Apr 01, 2013 7:51 am

face_off Mon Apr 01, 2013 7:51 am
That's OK - you are not the first person to miss the new button :-)
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13554
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Clicking inside viewport to change focus not working

Postby steveps3 » Mon Apr 01, 2013 8:30 am

steveps3 Mon Apr 01, 2013 8:30 am
A month ago? It has been in there like forever!
(HW) Intel i7 2600k, 16GB DDR3, MSI 560GTX ti (2GB) x 3
(SW) Octane (1.50) Blender (2.70) (exporter 2.02)
(OS) Windows 7(64)
User avatar
steveps3
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1118
Joined: Sat Aug 21, 2010 4:07 pm
Location: England

Re: Clicking inside viewport to change focus not working

Postby face_off » Mon Apr 01, 2013 8:46 am

face_off Mon Apr 01, 2013 8:46 am
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13554
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Return to Poser


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Fri Nov 15, 2019 12:40 am [ UTC ]