OctaneRender® for Poser beta - build 1.02r [OBSOLETE]

Forums: OctaneRender® for Poser beta - build 1.02r [OBSOLETE]
Poser (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

Re: OctaneRender® for Poser beta - build 1.02r [TEST]

Postby petermax » Tue Feb 05, 2013 11:36 pm

petermax Tue Feb 05, 2013 11:36 pm
Ok, modifying the daylight parameters works.


Another question, not directly related to Poser version, but is there a best practice in terms of handling hot pixels? Using the hot pixel removal feature is good, but blurs the image slightly.
When I have a few near white reflective materials I can not get rid of the hot pixels even at 30,000 samples? Is there a better way?
Win 7 64 | 3 x GTX 580 | i7 950 | 24GB
petermax
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 192
Joined: Thu Mar 15, 2012 7:04 pm

Re: OctaneRender® for Poser beta - build 1.02r [TEST]

Postby face_off » Wed Feb 06, 2013 12:11 am

face_off Wed Feb 06, 2013 12:11 am
Hi Peter

There definitely seems to be the rare material/light setups where it doesn't matter how long you leave the render. In these cases I've cheated and rendered with a high caustic_blur value which seems to help in the majority of cases - but there is some blur too. If the hot_pixels are due to light transmitted through glass, dropping the "indirect_light_importance" seems to help too. A few pure white materials put together magnify the light if there is too much light. I guess it's easy to put color 255/255/255 into a material, but hard to actually get something that white in the real world.

I feel like the student giving advice to the teacher....so I will stop now.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14037
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender® for Poser beta - build 1.02r [TEST]

Postby Zay » Fri Feb 08, 2013 2:08 am

Zay Fri Feb 08, 2013 2:08 am
Got this error when picking a material in Posers material room :
Code: Select all
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2012\Runtime\Python\addons\OctaneRender for Poser\OctanePlugin.py", line 6394, in EventTreeSelection
  File "C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2012\Runtime\Python\addons\OctaneRender for Poser\OctanePlugin.py", line 4310, in AddControlsToNodePanel
  File "D:\Poser Pro 2012sr3.1\Runtime\Python\lib\site-packages\wx-2.9.1-msw\wx\_gdi.py", line 130, in __init__
    _gdi_.Colour_swiginit(self,_gdi_.new_Colour(*args, **kwargs))
OverflowError: in method 'new_Colour', expected argument 1 of type 'byte'


But I could keep in working.
Win 7 64bit | 3.4GHz I7 | 64GB ram | 2x GTX 1080Ti - driver 445.87| Modo/Blender/ZBrush/Daz/Poser
Zay
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1037
Joined: Sun Jan 17, 2010 2:53 am

Re: OctaneRender® for Poser beta - build 1.02r [TEST]

Postby Zay » Fri Feb 08, 2013 5:16 am

Zay Fri Feb 08, 2013 5:16 am
Seems like I can't enter LiveDB. Getting this error :

Code: Select all
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2012\Runtime\Python\addons\OctaneRender for Poser\OctanePlugin.py", line 5350, in MenuSelectionCb
  File "C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2012\Runtime\Python\addons\OctaneRender for Poser\OctanePlugin.py", line 7819, in __init__
KeyError: 39
Win 7 64bit | 3.4GHz I7 | 64GB ram | 2x GTX 1080Ti - driver 445.87| Modo/Blender/ZBrush/Daz/Poser
Zay
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1037
Joined: Sun Jan 17, 2010 2:53 am

Re: OctaneRender® for Poser beta - build 1.02r [TEST]

Postby face_off » Fri Feb 08, 2013 7:58 am

face_off Fri Feb 08, 2013 7:58 am
Zay, there has been another report of this. I suspect a new material has been added which the plugin is having an issue with. Maybe a special character in the name. I will sort it out tomorrow.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14037
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender® for Poser beta - build 1.02r [TEST]

Postby face_off » Fri Feb 08, 2013 12:22 pm

face_off Fri Feb 08, 2013 12:22 pm
Regarding the LiveDB error - there appears to be a corrupted category that has been added to the LiveDB. I will code a fix so that it ignores this new category and release it in the next 24hrs.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14037
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender® for Poser beta - build 1.02r [TEST]

Postby face_off » Fri Feb 08, 2013 10:04 pm

face_off Fri Feb 08, 2013 10:04 pm
Got this error when picking a material in Posers material room :

Hi Zay. Do you always get this error when you click that material? Or was it a one-off?
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14037
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender® for Poser beta - build 1.02r [TEST]

Postby face_off » Fri Feb 08, 2013 10:18 pm

face_off Fri Feb 08, 2013 10:18 pm
[deleted]
Last edited by face_off on Fri Feb 08, 2013 10:19 pm, edited 1 time in total.
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14037
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender® for Poser beta - build 1.02r [TEST]

Postby Zay » Fri Feb 08, 2013 10:19 pm

Zay Fri Feb 08, 2013 10:19 pm
face_off wrote:Hi Zay. Do you always get this error when you click that material? Or was it a one-off?


It was one of those one time bugs - so far.

Got another. I get this CUDA error after rendering animations for a couple of hours. It's happend twice now. Same error.
Code: Select all
Opening OctaneRender for Poser Setup Dialog
CUDA error 999 on device 1: An unknown internal error occurred.
    -> Kernel synchronization failed
CUDA device 1: Failed to run post-processing


Have anyone tried animation rendering over night with post processing on?
Win 7 64bit | 3.4GHz I7 | 64GB ram | 2x GTX 1080Ti - driver 445.87| Modo/Blender/ZBrush/Daz/Poser
Zay
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1037
Joined: Sun Jan 17, 2010 2:53 am

Re: OctaneRender® for Poser beta - build 1.02r [TEST]

Postby face_off » Fri Feb 08, 2013 10:24 pm

face_off Fri Feb 08, 2013 10:24 pm
KeyError: 39

I have updated the 1.02r installer to rectify this issue. Pls re-download from the link at the start of this thread..

Cuda error 999: Zay - is there any possibility that it's a heat issue?

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14037
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia
PreviousNext

Return to Poser


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Fri Jul 03, 2020 2:22 pm [ UTC ]