Page 1 of 1

Help Needed - Animation bug

PostPosted: Wed Mar 28, 2018 1:19 am
by face_off
Hi Everyone

I am trying to nail down an animation problem with the plugin. If I open the Jaw of a G8 figure over 10 frames, rendering an animation of the timeline does NOT show the jaw opening. But if I tint the figers head, it DOES show both the jaw opening and head tilting. I am unsure if this problem has existed in all versions of the plugin, or just a recent version. I am unsure which body parts moving trigger a reloading of the mesh between animation frames. The problem is proving hard to track down because I can see other separate animation bugs, such as cancelling an animation and then restarting the animation starts at the wrong frame.

The problem is potentially caused by a DAZStudio bug where the jaw movement change is not firing a "change" event, so maybe this bug was introduced in a recent update to DAZStudio.

I would be interested in any users who can reproduce this bug, and on which version of DAZStudio it is on, and on which versions of the DAZStudio plugin the bug occurs, or does not occur.

Thanks

Paul

Re: Help Needed - Animation bug

PostPosted: Wed Mar 28, 2018 5:21 am
by Sorel
I am out of town until Saturday but will try this out when I get back

Re: Help Needed - Animation bug

PostPosted: Wed Mar 28, 2018 7:42 am
by Isotemod
4.10.0.123
with
3.3.2.23
3.5.3.30
3.6.2.32
3.7.0.37

has bug with G8

however cannot reproduce bug with G3F

Re: Help Needed - Animation bug

PostPosted: Wed Mar 28, 2018 8:15 am
by Isotemod
Additional info which may help narrow the problem down.

If you carry out your animation test ending with the timeline on the last frame then open a normal render viewport the plugin fails to refresh the geometry on any change unless you force or refresh manually.

This then requires a restart of Daz to allow the plugin to detect geometry changes.

Re: Help Needed - Animation bug

PostPosted: Wed Mar 28, 2018 10:43 am
by face_off
If you carry out your animation test ending with the timeline on the last frame then open a normal render viewport the plugin fails to refresh the geometry on any change unless you force or refresh manually.
I think this happens if you stop an animation before the end too. Makes it very hard to track down the original bug!

Paul

Re: Help Needed - Animation bug

PostPosted: Fri Mar 30, 2018 7:58 am
by hamer66
Daz Studio: 4.10.0.123
Plug-in: 3.7.0.37

G8: Has the bug
G3: Works ok

did an additional test

30 frames, closed at frame 0, open at frame 15, closed at frame 30

G8 rendering,
- stays closed until frame 10
- sometimes frame 11 starts with mouth open but rendering always crashes with message: Could not save a frame for 11 times!
- The image saved folder showes 10 saved frames

G3 rendering.
- all 30 frames render correct and are saved.

Re: Help Needed - Animation bug

PostPosted: Fri Mar 30, 2018 9:40 pm
by Isotemod
=======SOLVED=======

I UNFIT G8 FEMALE EYELASHES

And animation updated


Work around is to apply a smoothing modifier and adjust settings so it makes minimal changes to the eyelash geometry.

As to why this happens....

Re: Help Needed - Animation bug

PostPosted: Tue Apr 10, 2018 1:44 am
by face_off
=======SOLVED=======

I UNFIT G8 FEMALE EYELASHES

And animation updated


Work around is to apply a smoothing modifier and adjust settings so it makes minimal changes to the eyelash geometry.

As to why this happens....
Awesome! I will have to try this. Great work.

Paul