OctaneRender 4 for Rhino (TEST and STABLE)

Forums: OctaneRender 4 for Rhino (TEST and STABLE)
Rhino 3D (Export script developed by SamPage; Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Re: OctaneRender 4 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby Refracty » Wed Feb 13, 2019 8:42 am

Refracty Wed Feb 13, 2019 8:42 am
Paul, you are the best !
Thank you so much

3D Animation, Motion Design & CGI Köln
www.lichtblickstudio.com
User avatar
Refracty
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1583
Joined: Wed Dec 01, 2010 6:42 pm
Location: 3D-Visualisierung Köln

Re: OctaneRender 4 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby Bendbox » Wed Feb 13, 2019 7:01 pm

Bendbox Wed Feb 13, 2019 7:01 pm
Hi Paul,

So glad we have our material previews back!!! Thanks for this update!

I did notice one bug, but not sure if it's Octane or Rhino -- when right clicking on a material, none of the options are selectable from the menu that pulls up.

Ryan
Win10x64 / i7 6850K / 16g RAM / 4 x GTX1080
User avatar
Bendbox
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 475
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:38 pm

Re: OctaneRender 4 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby face_off » Thu Feb 14, 2019 12:14 am

face_off Thu Feb 14, 2019 12:14 am
I did notice one bug, but not sure if it's Octane or Rhino -- when right clicking on a material, none of the options are selectable from the menu that pulls up.
This was an attempt to get the Copy/Paste menu to appear, but it looks like it is not working. I will get back to McNeel of this.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13628
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby face_off » Tue Feb 19, 2019 3:11 am

face_off Tue Feb 19, 2019 3:11 am
I have posted a TEST release of the plugin at the top of this thread as follows:

2018.1.0.105
- Compiled with Octane 2018.1 RC4
- Implements the new Render Passes Cryptomatte functions from Octane 2018.1
- Does not implement the new Vectron, Volumetric Spotlight or Vertex Attributes from Octane 2018.1. Vectrons can be used by loading an ORBX file containing a Vectron node.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13628
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby Refracty » Thu Feb 21, 2019 8:01 pm

Refracty Thu Feb 21, 2019 8:01 pm
Copy and Paste of nodes is so important - Hopefully it can be fixed


face_off wrote:
I did notice one bug, but not sure if it's Octane or Rhino -- when right clicking on a material, none of the options are selectable from the menu that pulls up.
This was an attempt to get the Copy/Paste menu to appear, but it looks like it is not working. I will get back to McNeel of this.

Paul

3D Animation, Motion Design & CGI Köln
www.lichtblickstudio.com
User avatar
Refracty
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1583
Joined: Wed Dec 01, 2010 6:42 pm
Location: 3D-Visualisierung Köln

Re: OctaneRender 4 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby face_off » Thu Feb 21, 2019 9:59 pm

face_off Thu Feb 21, 2019 9:59 pm
Copy and Paste of nodes is so important - Hopefully it can be fixed
McNeel have indicated this is fixed in the final release of SR14 for Rhino6.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13628
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby Refracty » Fri Feb 22, 2019 8:22 am

Refracty Fri Feb 22, 2019 8:22 am
Perfect
Thanks for the info Paul

face_off wrote:
Copy and Paste of nodes is so important - Hopefully it can be fixed
McNeel have indicated this is fixed in the final release of SR14 for Rhino6.

Paul

3D Animation, Motion Design & CGI Köln
www.lichtblickstudio.com
User avatar
Refracty
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1583
Joined: Wed Dec 01, 2010 6:42 pm
Location: 3D-Visualisierung Köln

Re: OctaneRender 4 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby Bendbox » Fri Feb 22, 2019 1:23 pm

Bendbox Fri Feb 22, 2019 1:23 pm
face_off wrote:
Copy and Paste of nodes is so important - Hopefully it can be fixed
McNeel have indicated this is fixed in the final release of SR14 for Rhino6.

Paul

Awesome, thanks Paul

Ryan
Win10x64 / i7 6850K / 16g RAM / 4 x GTX1080
User avatar
Bendbox
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 475
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:38 pm

Re: OctaneRender 4 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby face_off » Mon Mar 18, 2019 2:12 am

face_off Mon Mar 18, 2019 2:12 am
I have posted the next Octane 2018.1 build at https://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=41&t=71037. If there are future Octane 4 builds, they will still be posted in this thread.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13628
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby face_off » Tue Apr 30, 2019 11:36 am

face_off Tue Apr 30, 2019 11:36 am
I have updated the installers at the top of this thread with:

4.04.0.107
- Compiled with Octane 2018.1.1
- Fixed crash when loading the plugin with the Material tab selected
- Fixed issue where Texture Mapping changes for meshes where Live Update enabled where not being live updated in the Octane Viewport
- Fixed issue where an incorrect message appeared if you tried to use the Rhino Render->Render menu option to render when you had not yet opening the plugin Setup panel

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13628
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia
PreviousNext

Return to Rhinoceros 3D


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests

Fri Dec 13, 2019 3:58 am [ UTC ]