OctaneRender 3 for Rhino (TEST and STABLE)

Forums: OctaneRender 3 for Rhino (TEST and STABLE)
Rhino 3D (Export script developed by SamPage; Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Re: OctaneRender 3 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby face_off » Tue Apr 17, 2018 11:57 pm

face_off Tue Apr 17, 2018 11:57 pm
Any updates on the next release?
I am trying to get a release out today. Sorry for the delay - I have been tied up on Rhino6 issues.

Tried to install the plug in for a fresh installed Rhino 6 (latest version).
Tried the two last plug in versions, same error
This issue has been reported before, and I think the resolution was to re-install Rhino6.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12687
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 3 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby face_off » Wed Apr 18, 2018 8:39 am

face_off Wed Apr 18, 2018 8:39 am
I have updated the TEST build installers at the top of this thread with:

3.08.0.89
- Compiled with Octane 3.08 RC4
- Fixed Rhino6 issue where the Lock Viewport button was not working correctly
* The plugin is still not correctly displaying the Octane material properties with Rhino6 on 4k montiors. I am working with McNeel to address this problem

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12687
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 3 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby face_off » Thu Apr 19, 2018 1:10 pm

face_off Thu Apr 19, 2018 1:10 pm
I have updated the Rhino6 TEST build at the top of this thread with:

3.08.0.90
- Rhino6 - Fixed issue where material tree was not showing on 4k monitors (seeking users to confirm this is fixed pls)
- Rhino6 - Fixed issue where thumbnails where not generating correctly
* Rhino6 - Material editor - sliders are not currently working. McNeel are investigating this

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12687
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 3 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby Refracty » Fri Apr 20, 2018 9:31 am

Refracty Fri Apr 20, 2018 9:31 am
Hi Paul,
is there a way to import multiple ORBX-Materials at once?
In C4D it is possible to select multiple materials in the localDV but in Rhino it seems that it is only possible one by one.
Any ideas?
Cheers
Nando

3D Animation, Motion Design & CGI Köln
www.lichtblickstudio.com
User avatar
Refracty
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1560
Joined: Wed Dec 01, 2010 6:42 pm
Location: 3D-Artist, Köln / Cologne

Re: OctaneRender 3 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby face_off » Tue Apr 24, 2018 5:12 am

face_off Tue Apr 24, 2018 5:12 am
is there a way to import multiple ORBX-Materials at once?
This is not currently possible Nando.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12687
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 3 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby Refracty » Tue Apr 24, 2018 10:35 pm

Refracty Tue Apr 24, 2018 10:35 pm
Thanks for the feedback.
Would be cool to have this feature one day.

3D Animation, Motion Design & CGI Köln
www.lichtblickstudio.com
User avatar
Refracty
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1560
Joined: Wed Dec 01, 2010 6:42 pm
Location: 3D-Artist, Köln / Cologne

Re: OctaneRender 3 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby v-cube » Thu Apr 26, 2018 1:53 pm

v-cube Thu Apr 26, 2018 1:53 pm
Refracty wrote:Thanks for the feedback.
Would be cool to have this feature one day.



Indeed !

+1
4 machines, each with 1 X1070 GTX and 1 X1080 Gtx cards core i7, 32 GB RAM http://www.v-cube.de
User avatar
v-cube
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 378
Joined: Fri Jul 22, 2011 11:02 am
Location: Aachen, Germany

Re: OctaneRender 3 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby face_off » Fri Apr 27, 2018 6:19 am

face_off Fri Apr 27, 2018 6:19 am
I have updated the TEST installers at the top of this thread with:

3.08.0.91
- Compiled with Octane 3.08

I will migrate these releases to STABLE and release the SUBSCRIPTION versions if no errors are reported in the next week.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12687
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 3 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby franchais » Sat Apr 28, 2018 5:06 am

franchais Sat Apr 28, 2018 5:06 am
Is it me or does the Octane viewport feel abit sluggish. I know when the scene is heavy it will start to have delays.

But even with a simple cube, when turning around it, there's a few seconds delay before it renders again.

Not a big problem but when It doesn't happen in the standalone or c4d there might be some sort of a bug?
I7 2600k | EVGA gtx 680 FTW 4gb | Win 7 x64 | 16gb RAM
franchais
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 80
Joined: Fri Mar 02, 2012 2:44 pm

Re: OctaneRender 3 for Rhino (TEST and STABLE)

Postby face_off » Sat Apr 28, 2018 12:53 pm

face_off Sat Apr 28, 2018 12:53 pm
Is it me or does the Octane viewport feel abit sluggish. I know when the scene is heavy it will start to have delays.

But even with a simple cube, when turning around it, there's a few seconds delay before it renders again.

Not a big problem but when It doesn't happen in the standalone or c4d there might be some sort of a bug?
The Viewport is only updated when Rhino fires an "Idle" event, so when turning a camera, this will only happen once there is a slight pause in the rotating of that camera. I think this is a as good as can be with Rhino5. However with Rhino6 there is a new ChangeQueue, which may allow more rapid updating of the viewport, and it is something I am investigating at the moment.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12687
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia
PreviousNext

Return to Rhinoceros 3D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Fri Oct 19, 2018 4:20 am [ UTC ]