new render, old problem

Forums: new render, old problem
Newtek Lightwave 3D (exporter developed by holocube, Integrated Plugin developed by juanjgon)

Moderator: juanjgon

new render, old problem

Postby nico_cad » Thu Jan 21, 2021 4:43 pm

nico_cad Thu Jan 21, 2021 4:43 pm
sorry i've a problem.
render with alpha channel and see all black currectly but the glass isn't with alpha.
why!!!??? :oops:
Attachments
141209359_10224531916113649_2664052842796177354_n.jpg
141209359_10224531916113649_2664052842796177354_n.jpg (6.59 KiB) Viewed 184 times
User avatar
nico_cad
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 83
Joined: Fri Aug 22, 2014 2:12 pm
Location: Latina

Re: new render, old problem

Postby juanjgon » Thu Jan 21, 2021 6:54 pm

juanjgon Thu Jan 21, 2021 6:54 pm
Are you using the specular material? In this case, I think that you need to enable the affect alpha option.

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 8059
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: new render, old problem

Postby nico_cad » Fri Jan 22, 2021 1:49 pm

nico_cad Fri Jan 22, 2021 1:49 pm
thnaks for answer.
i've enable affect alpha option on specular shader but there is white part.
Attachments
141309623_10224538687762936_6134866716875229067_n.jpg
141309623_10224538687762936_6134866716875229067_n.jpg (8.14 KiB) Viewed 153 times
User avatar
nico_cad
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 83
Joined: Fri Aug 22, 2014 2:12 pm
Location: Latina

Re: new render, old problem

Postby juanjgon » Fri Jan 22, 2021 4:21 pm

juanjgon Fri Jan 22, 2021 4:21 pm
How about the other options "fake shadows" and "thin wall"? The problem could also be related to the specular or glossy depths in the kernel node.

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 8059
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: new render, old problem

Postby nico_cad » Fri Jan 22, 2021 5:16 pm

nico_cad Fri Jan 22, 2021 5:16 pm
fake shadows - if active or disactive not change :geek: .
post kernel and glass surface.
Attachments
Catturaa.JPG
Cattura.JPG
User avatar
nico_cad
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 83
Joined: Fri Aug 22, 2014 2:12 pm
Location: Latina

Re: new render, old problem

Postby juanjgon » Sat Jan 23, 2021 6:00 pm

juanjgon Sat Jan 23, 2021 6:00 pm
Hmm, I'm not sure why your object has this behavior. Perhaps it is the expected alpha rendering due to the refraction light being. Have you tried to set the refraction to 1.0 to check what happens?

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 8059
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: new render, old problem

Postby nico_cad » Mon Jan 25, 2021 5:54 pm

nico_cad Mon Jan 25, 2021 5:54 pm
nothing...with refraction to 1.0 not change. :cry:
change it in post.
:evil:
User avatar
nico_cad
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 83
Joined: Fri Aug 22, 2014 2:12 pm
Location: Latina

Return to Lightwave 3D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Fri Mar 05, 2021 8:47 pm [ UTC ]