Udim rendering black

Forums: Udim rendering black
Newtek Lightwave 3D (exporter developed by holocube, Integrated Plugin developed by juanjgon)

Udim rendering black

Postby marchermitte » Fri May 31, 2019 5:17 pm

marchermitte Fri May 31, 2019 5:17 pm
Hello
I'm using the 4.04 lightwave plugin.
Loaded the udim in Lightwave image editor, connected a glossy mat , Image texture set to tiled image, picked the udim image in the list, there are 8 tiles in the u direction so i entered 8 as the max tiles in u and 1 in v (tried also with the numbers of the tiles, 1001 to 1008) and IPR renders a black globe instead of the earth texture I'm expecting.
Any trick?

Thank you
Marc Hermitte
Intel I7 4.5 Ghz, 24 gig ram, 2x Nvidia GTX 480, win 764bits
marchermitte
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 256
Joined: Sat May 29, 2010 9:25 pm
Location: Geneva

Re: Udim rendering black

Postby marchermitte » Fri May 31, 2019 7:40 pm

marchermitte Fri May 31, 2019 7:40 pm
Must be the texture size, might be too big even with out of core enabled. The texture is made of 8 tiles of 1334 mb each.
Marc Hermitte
Intel I7 4.5 Ghz, 24 gig ram, 2x Nvidia GTX 480, win 764bits
marchermitte
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 256
Joined: Sat May 29, 2010 9:25 pm
Location: Geneva

Re: Udim rendering black

Postby marchermitte » Fri May 31, 2019 9:06 pm

marchermitte Fri May 31, 2019 9:06 pm
here is the log

| [profile] Function "LWOctane_renderScene" over "" execution time: 0.369 seconds
00:01:23 (0083.54) | IPR: enter into the rendering loop
00:01:26 (0086.98) * OCTANE API MSG: Failed to allocate page-locked memory
00:01:26 (0086.99) * OCTANE API MSG: Failed to allocate page-locked memory
00:01:26 (0086.99) |
00:01:26 (0086.99) | ++++++++++++++++++++++++++
00:01:26 (0086.99) | +++ IPR RENDER FAILURE +++ processing the failure callback
00:01:26 (0086.99) | ++++++++++++++++++++++++++
00:01:26 (0086.99) |
00:01:26 (0086.99) |
00:01:26 (0086.99) | ++++++++++++++++++++++++++
00:01:26 (0086.99) | +++ IPR RENDER FAILURE +++ processing the failure callback
00:01:26 (0086.99) | ++++++++++++++++++++++++++
00:01:26 (0086.99) |
00:01:26 (0086.99) | IPR: reset image callback
00:01:26 (0086.99) | IPR: wait for the getPreviewImage function
00:01:27 (0087.01) * OCTANE API MSG: denoiserThread0 : Initialization failed. Restart required
00:01:27 (0087.01) * OCTANE API MSG: denoiserThread1 : Initialization failed. Restart required
00:01:27 (0087.09) | IPR: free the OpenGL buffers
00:01:27 (0087.09) | IPR: rendering done



How come the out of core doesn't take care of the texture memory hit?
Marc Hermitte
Intel I7 4.5 Ghz, 24 gig ram, 2x Nvidia GTX 480, win 764bits
marchermitte
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 256
Joined: Sat May 29, 2010 9:25 pm
Location: Geneva

Re: Udim rendering black

Postby juanjgon » Sat Jun 01, 2019 9:49 am

juanjgon Sat Jun 01, 2019 9:49 am
Hi,

What is your out of core configuration? Perhaps you have not reserved enough CPU RAM to allocate space for these large textures. Try again using at least 16 GB of RAM usage limit or more.

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 6960
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: Udim rendering black

Postby marchermitte » Sat Jun 01, 2019 12:34 pm

marchermitte Sat Jun 01, 2019 12:34 pm
I allocated 20 gig of Ram to the out of core option.
My video boards are 2x gtx 1080 ti with 11 Go.
Just checked Lightwave while rendering the scene (natively) the task manager shows 4.5 Go of ram for the layout.
Marc Hermitte
Intel I7 4.5 Ghz, 24 gig ram, 2x Nvidia GTX 480, win 764bits
marchermitte
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 256
Joined: Sat May 29, 2010 9:25 pm
Location: Geneva

Re: Udim rendering black

Postby juanjgon » Mon Jun 03, 2019 6:17 pm

juanjgon Mon Jun 03, 2019 6:17 pm
Hmm, I'm not sure what could be the problem in any case. So if you reduce the textures' resolution (or you load less textures), all works fine? What is the resolution of these textures?

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 6960
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Return to Lightwave 3D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Sun Oct 20, 2019 3:26 am [ UTC ]