Procedurals

Forums: Procedurals
Newtek Lightwave 3D (exporter developed by holocube, Integrated Plugin developed by juanjgon)

Procedurals

Postby gordonrobb » Fri Jan 10, 2014 12:04 pm

gordonrobb Fri Jan 10, 2014 12:04 pm
Juan, can I jsut as if my assumptions are right?

1. There is no way to use Lightwave's existing Procedurals in my node tree

2. There is no way for you to create Procedurals for the plugin, as they need to exist in the standalone version?
Windows 8 Pro | i7 3770 OC | 32 GB Ram | Single Titan (plus Black Edition on Order) | Octane Lightwave |
gordonrobb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1245
Joined: Sat Mar 16, 2013 9:08 am

Re: Procedurals

Postby face » Fri Jan 10, 2014 12:09 pm

face Fri Jan 10, 2014 12:09 pm
Each plugin can create image textures.
So it is possible to create a procedural texture as an image which can be used with Octane.

You must only know the math behind the procedurals ;)

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3204
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Procedurals

Postby juanjgon » Fri Jan 10, 2014 12:15 pm

juanjgon Fri Jan 10, 2014 12:15 pm
gordonrobb wrote:Juan, can I jsut as if my assumptions are right?

1. There is no way to use Lightwave's existing Procedurals in my node tree

2. There is no way for you to create Procedurals for the plugin, as they need to exist in the standalone version?


Yes, I can evaluate the Lightwave procedurals at fixed resolution and use them as image maps for Octane. I will *try* to add this feature for Octane 2.0 plugin.

Anyway they are not going to be true procedurals, only image maps with the procedural texture, so for example the resolution is limited to the map resolution, and the procedural maps needs GPU memory.

Currenly is not possible create true procedurals for Octane. Only OTOY team can add nodes of any type to Octane.

-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7041
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: Procedurals

Postby gordonrobb » Fri Jan 10, 2014 12:23 pm

gordonrobb Fri Jan 10, 2014 12:23 pm
Procedurals to image maps would be better than nothing.

True procedurals were what I was asking about. It just seems weird that there are so few in the standalone package :(
Windows 8 Pro | i7 3770 OC | 32 GB Ram | Single Titan (plus Black Edition on Order) | Octane Lightwave |
gordonrobb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1245
Joined: Sat Mar 16, 2013 9:08 am

Return to Lightwave 3D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Mon Nov 18, 2019 11:46 am [ UTC ]