"Switch to LW"... all Editor Nodes Gone!

Forums: "Switch to LW"... all Editor Nodes Gone!
Newtek Lightwave 3D (exporter developed by holocube, Integrated Plugin developed by juanjgon)

Moderator: juanjgon

"Switch to LW"... all Editor Nodes Gone!

Postby MrFurious » Sat Nov 09, 2013 8:40 am

MrFurious Sat Nov 09, 2013 8:40 am
Hi all, found a possible bug and if not a bug a huge annoyance....

I just completed setting up my scene, materlais, lighting, camera everything. Final render then post, send proof to client. Needed a couple object/surface masks and an alpha pass etc so I 'Switched to LW' renderer to output those. Saved Scene (big mistake). When re-opening my scene ALL the nodes in the Editor are gone and I'm left to re-create them as best my memory serves.

I wouldn't have thought 'Switch to LW' would delete all my Editor Nodes, rather.. switch to LW renderer and then switch back to Octane with all my editor nodes intact. If this is how the LW plugin is supposed to work, at the very least there should be a warning before swithcing to LW renderer that all editor nodes will be lost.

Hopefully this can be fixed in time for the next plugin release.
Dino Inglese
CG Artist
Melbourne Australia


Intel Core i7-4820K, 3x GTX 980ti
Windows 7 64bit, Modo 12.2v2 for PC
Octane build 4.04.0.145
User avatar
MrFurious
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 529
Joined: Wed Oct 23, 2013 5:46 pm
Location: Melbourne, Australia

Re: "Switch to LW"... all Editor Nodes Gone!

Postby MrFurious » Sat Nov 09, 2013 9:12 am

MrFurious Sat Nov 09, 2013 9:12 am
Apologies, I now see this has been mentioned in the forums before
Dino Inglese
CG Artist
Melbourne Australia


Intel Core i7-4820K, 3x GTX 980ti
Windows 7 64bit, Modo 12.2v2 for PC
Octane build 4.04.0.145
User avatar
MrFurious
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 529
Joined: Wed Oct 23, 2013 5:46 pm
Location: Melbourne, Australia

Re: "Switch to LW"... all Editor Nodes Gone!

Postby sigmamoon » Thu Nov 14, 2013 9:37 am

sigmamoon Thu Nov 14, 2013 9:37 am
i see what you mean,

very usefull to know that before

sorry for your work buddy, but your experience could be usefull for the communoty

thanks
WebSite compagny
Pixel De Lune
WebSite personnal
SIGMAmoon.com
User avatar
sigmamoon
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 191
Joined: Fri Mar 01, 2013 8:24 am
Location: france

Re: "Switch to LW"... all Editor Nodes Gone!

Postby MrFurious » Wed Nov 20, 2013 2:01 am

MrFurious Wed Nov 20, 2013 2:01 am
I just noticed in the latest plugin release 1.20.6 if you switch to LW, octane saves out the render target.. is this new in 1.20.6 or has it always been there?
Dino Inglese
CG Artist
Melbourne Australia


Intel Core i7-4820K, 3x GTX 980ti
Windows 7 64bit, Modo 12.2v2 for PC
Octane build 4.04.0.145
User avatar
MrFurious
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 529
Joined: Wed Oct 23, 2013 5:46 pm
Location: Melbourne, Australia

Re: "Switch to LW"... all Editor Nodes Gone!

Postby juanjgon » Wed Nov 20, 2013 9:00 am

juanjgon Wed Nov 20, 2013 9:00 am
Reversion1970 wrote:I just noticed in the latest plugin release 1.20.6 if you switch to LW, octane saves out the render target.. is this new in 1.20.6 or has it always been there?


Yes, it saves the render target to a temp file to load it later when you switch to Octane.

-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7800
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: "Switch to LW"... all Editor Nodes Gone!

Postby MrFurious » Thu Nov 21, 2013 12:13 pm

MrFurious Thu Nov 21, 2013 12:13 pm
Thanks Juanjo brilliant work as always, loving the latest update.
Dino Inglese
CG Artist
Melbourne Australia


Intel Core i7-4820K, 3x GTX 980ti
Windows 7 64bit, Modo 12.2v2 for PC
Octane build 4.04.0.145
User avatar
MrFurious
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 529
Joined: Wed Oct 23, 2013 5:46 pm
Location: Melbourne, Australia

Return to Lightwave 3D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Thu Oct 01, 2020 8:47 pm [ UTC ]