Lightwave 3D Plugin v0.3

Forums: Lightwave 3D Plugin v0.3
Newtek Lightwave 3D (exporter developed by holocube, Integrated Plugin developed by juanjgon)

Lightwave 3D Plugin v0.3

Postby holocube » Tue Aug 10, 2010 11:07 am

holocube Tue Aug 10, 2010 11:07 am
Comes with two .obj exporters - you can switch between the two inside the Octane Exporter GUI.
  • "Lightwave HC OBJ Exporter" is Lightwave Layout internal obj writer only available in Lightwave HC (build 2013 or later)
  • "Octane OBJ Export" is written by me and windows only. For Lightwave 9 or later.

Please check the readme inside for more details and differences between the two.

!Please make sure you read both the offical manual on Plugin<->Octane workflow and the readme.txt inside this package before using this plugin.

If you have any issues please give me information what your export settings are and what you're exporting. You can reach me on skype 'walfridson' or at my mail if you want faster contact or sending me files.

If you have any requests let me know!

v0.3 Changes: Support for layers

snap.jpg
Attachments
LWOctane_v03.zip
(321.97 KiB) Downloaded 331 times
Last edited by holocube on Tue Oct 12, 2010 10:19 am, edited 1 time in total.
GTX260 Seven 64bit
I'm Superfrog
User avatar
holocube
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 73
Joined: Sat May 29, 2010 8:45 am
Location: London

Re: Lightwave 3D Plugin v0.3

Postby geo_n » Tue Aug 10, 2010 11:46 am

geo_n Tue Aug 10, 2010 11:46 am
Oh thankyou now we have layer support. Will test.
geo_n
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 350
Joined: Tue Feb 02, 2010 5:47 am

Re: Lightwave 3D Plugin v0.3

Postby scratch33 » Thu Aug 12, 2010 8:24 pm

scratch33 Thu Aug 12, 2010 8:24 pm
Hi,

Thank you for these so usefull plugin.

I have a little issue exporting from lightwave. If I use "render", the plugin create .obj but don't open octane.
I have checked if the path of the .exe and it is ok.

What I'm doing wrong?
scratch33
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 222
Joined: Sat May 29, 2010 7:45 am
Location: Bienne(Switzerland)

Re: Lightwave 3D Plugin v0.3

Postby scratch33 » Fri Aug 13, 2010 7:23 am

scratch33 Fri Aug 13, 2010 7:23 am
Ok fixed with 2.3... don't know wy but it works now... :roll:
scratch33
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 222
Joined: Sat May 29, 2010 7:45 am
Location: Bienne(Switzerland)

Re: Lightwave 3D Plugin v0.3

Postby scratch33 » Fri Aug 13, 2010 8:40 am

scratch33 Fri Aug 13, 2010 8:40 am
Here is some problems I have noticed :

- I'm trying to export an object :

~170 000 polygons.
only 3 points poly.

Lw.jpg


- Exported from lw9.6 in normal mode. time : 2:55 min

octane_From_Lw_normal.jpg


- Exported from lw9.6 in fast mode. Time : 0:42 min

octane_From_Lw_Fast.jpg


- Exported from modo Time : 0:15 min

modo.jpg


I have Tryied with HC with lightwave obj exporter otion but it make an error in octane...

I hope I can do this project in lightwave because I don't like to use modo's camera. And because this is a animation, I can't wait 2:55 to export each frame.

I don't know if my mesh is not good or why octane makes the error in mesh?
scratch33
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 222
Joined: Sat May 29, 2010 7:45 am
Location: Bienne(Switzerland)

Re: Lightwave 3D Plugin v0.3

Postby holocube » Fri Aug 13, 2010 8:59 am

holocube Fri Aug 13, 2010 8:59 am
If you're only doing camera animation it will only export first frame.

PM me the object so I can take a look - thanks :)
GTX260 Seven 64bit
I'm Superfrog
User avatar
holocube
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 73
Joined: Sat May 29, 2010 8:45 am
Location: London

Re: Lightwave 3D Plugin v0.3

Postby holocube » Fri Aug 13, 2010 11:28 am

holocube Fri Aug 13, 2010 11:28 am
Model was huge, 5km wide. obj seems to be written fine but not sure why it looks funky. Will test some more
I scaled it down to meters (and exported as meters)
scale.jpg
GTX260 Seven 64bit
I'm Superfrog
User avatar
holocube
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 73
Joined: Sat May 29, 2010 8:45 am
Location: London

Re: Lightwave 3D Plugin v0.3

Postby geo_n » Sun Aug 22, 2010 2:14 pm

geo_n Sun Aug 22, 2010 2:14 pm
Hi, did you get pm holocube regarding the camera flipping? Any idea?
geo_n
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 350
Joined: Tue Feb 02, 2010 5:47 am

Re: Lightwave 3D Plugin v0.3

Postby scratch33 » Mon Aug 23, 2010 1:21 pm

scratch33 Mon Aug 23, 2010 1:21 pm
Hi,

I have a issue if I chose to export "focal depht" from plugin. When the scene is loaded in octane, octane crash.
If I uncheck "focal depht" the scene works fine.

Another little question : How we can setup the camera focal lenght to be the same in lightwave and in octane?

Thank you.

Francesco
scratch33
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 222
Joined: Sat May 29, 2010 7:45 am
Location: Bienne(Switzerland)

Re: Lightwave 3D Plugin v0.3

Postby holocube » Mon Aug 23, 2010 2:13 pm

holocube Mon Aug 23, 2010 2:13 pm
Thanks guys, will check
GTX260 Seven 64bit
I'm Superfrog
User avatar
holocube
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 73
Joined: Sat May 29, 2010 8:45 am
Location: London
Next

Return to Lightwave 3D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Oct 20, 2019 3:40 am [ UTC ]