Schematic: Invalid pin (for a rotation)

Forums: Schematic: Invalid pin (for a rotation)
Foundry Modo (Developed by stenson, Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Schematic: Invalid pin (for a rotation)

Postby Uhlhorn » Wed Jan 10, 2018 12:45 am

Uhlhorn Wed Jan 10, 2018 12:45 am
Hi,

I have an user channel with a calculated Y rotation angle (float, 0…360) and I want to plug it into the texture Y rotation of an Octane material. But I get always an „invalid pin“ error.

How can I use my rotational value in a texture rotation?

(I have an animation what turns my mesh in the Y axis. And I have an schematic that is correcting the texture rotation so that the label is always in the front. And I need this correction as a texture Y rotation in my Octane material.)
Last edited by Uhlhorn on Wed Jan 10, 2018 5:42 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Uhlhorn
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 207
Joined: Wed Aug 19, 2015 8:02 pm

Re: Invalid pin for a rotation

Postby Hesekiel2517 » Wed Jan 10, 2018 1:39 pm

Hesekiel2517 Wed Jan 10, 2018 1:39 pm
Hey there,

watch this video https://docs.otoy.com/ModoH/ModoPluginManual.htm#Modo/PluggingModoNodesintoOctane.htm

You have to create a "octane float value" rightclick, choose "add channel" and add a xyz float input. Then you can connect your Modo channel to the Octane Float Value node and this node into a transform node.

I hope that helps!
Hesekiel2517
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 150
Joined: Mon Nov 23, 2015 10:57 pm

Re: Schematic: Invalid pin (for a rotation)

Postby Uhlhorn » Wed Jan 10, 2018 7:13 pm

Uhlhorn Wed Jan 10, 2018 7:13 pm
It does not work. And the video does not help unfortunately.

The Modo angle comes from left.

Image

Image
Last edited by Uhlhorn on Fri Jan 12, 2018 6:22 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Uhlhorn
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 207
Joined: Wed Aug 19, 2015 8:02 pm

Re: Schematic: Invalid pin (for a rotation)

Postby Hesekiel2517 » Wed Jan 10, 2018 8:42 pm

Hesekiel2517 Wed Jan 10, 2018 8:42 pm
Try the attached scene.

You need to use a transform which expects float values. I used the 3D transform.
Attachments
Modo_Moving_Texture.lxo.zip
(18.22 KiB) Downloaded 12 times
Hesekiel2517
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 150
Joined: Mon Nov 23, 2015 10:57 pm

Re: Schematic: Invalid pin (for a rotation)

Postby Hesekiel2517 » Wed Jan 10, 2018 8:59 pm

Hesekiel2517 Wed Jan 10, 2018 8:59 pm
You can also use the modo texturelocator via the octane projection. I attached another scene
Attachments
Modo_Moving_Texture.lxo 2.zip
(18.35 KiB) Downloaded 12 times
Hesekiel2517
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 150
Joined: Mon Nov 23, 2015 10:57 pm

Re: Schematic: Invalid pin (for a rotation)

Postby face_off » Thu Jan 11, 2018 5:48 am

face_off Thu Jan 11, 2018 5:48 am
How can I use my rotational value in a texture rotation?
The reason your example is not working is because you have exposed the Rotation X, Rotation Y and Rotation Z pins, however connections from an Octane Float Value and individual pins from an Octane Transform Value are not supported. Instead, use the Octane 3D Transform and plug your Octane Float Value into the "Rotation" pin.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12434
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Schematic: Invalid pin (for a rotation)

Postby Uhlhorn » Thu Jan 11, 2018 10:27 pm

Uhlhorn Thu Jan 11, 2018 10:27 pm
Instead, use the Octane 3D Transform and plug your Octane Float Value into the "Rotation" pin.
Okay, this pin is not invalid. But the position of my texture is lost totally. I tried to modify the position, rotating and the scale of the texture, but I can not find it again.

Is there a way to show the Octans texture locater position?
User avatar
Uhlhorn
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 207
Joined: Wed Aug 19, 2015 8:02 pm

Re: Schematic: Invalid pin (for a rotation)

Postby Uhlhorn » Thu Jan 11, 2018 10:31 pm

Uhlhorn Thu Jan 11, 2018 10:31 pm
Hesekiel2517 wrote:You can also use the modo texturelocator via the octane projection. I attached another scene
I already use the Octane spherical projection. I will take a look to Your scene files. Thank You.
User avatar
Uhlhorn
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 207
Joined: Wed Aug 19, 2015 8:02 pm

Re: Schematic: Invalid pin (for a rotation)

Postby Uhlhorn » Thu Jan 11, 2018 10:47 pm

Uhlhorn Thu Jan 11, 2018 10:47 pm
My original texture has a Y position of 653 mm. When I use 3D transform and put in 653 (mm is not possible here) than I can’t see my texture. Is is possible that Modo and Octane are using different units? Perhaps I have to calculate the Octane units for 653 mm.

Image
Last edited by Uhlhorn on Fri Jan 12, 2018 6:23 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Uhlhorn
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 207
Joined: Wed Aug 19, 2015 8:02 pm

Re: Schematic: Invalid pin (for a rotation)

Postby Uhlhorn » Thu Jan 11, 2018 11:01 pm

Uhlhorn Thu Jan 11, 2018 11:01 pm
I can not find any information about this in the manual:
https://docs.otoy.com/ModoH/ModoPluginM ... =translate

But I found two little typos in the blue boxed text (too many hyphens):

Code: Select all
… use the Tex- ture Locator …

Code: Select all
… connect a Modo Texture Loc- ator to …


(Perhaps You are interested to know it)
User avatar
Uhlhorn
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 207
Joined: Wed Aug 19, 2015 8:02 pm
Next

Return to Foundry Modo


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Fri Jul 20, 2018 8:37 am [ UTC ]