Loading UDIM trouble

Forums: Loading UDIM trouble
Foundry Modo (Developed by stenson, Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Loading UDIM trouble

Postby praimbault » Mon Nov 04, 2019 4:52 pm

praimbault Mon Nov 04, 2019 4:52 pm
Hello,
I'm trying to load my UDIM maps with the history command (octane.createUdim), but after selecting my images I have this error message:
octane.materialMacro........ Command disabled

Maybe a Modo problem?
Does anybody have an idea?

Thanks a lot
Philippe
Attachments
udim trouble.jpg
praimbault
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 9
Joined: Fri Oct 05, 2018 2:42 pm

Re: Loading UDIM trouble

Postby praimbault » Mon Nov 04, 2019 4:54 pm

praimbault Mon Nov 04, 2019 4:54 pm
I'm using Octane 2019.1 and Modo 13.0
praimbault
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 9
Joined: Fri Oct 05, 2018 2:42 pm

Re: Loading UDIM trouble

Postby Hesekiel2517 » Tue Nov 12, 2019 12:05 pm

Hesekiel2517 Tue Nov 12, 2019 12:05 pm
Same here. Is there a workaround?
Hesekiel2517
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 226
Joined: Mon Nov 23, 2015 10:57 pm

Re: Loading UDIM trouble

Postby Hesekiel2517 » Tue Nov 12, 2019 12:15 pm

Hesekiel2517 Tue Nov 12, 2019 12:15 pm
Ok found it by myself. You can use a nodegraph and add a imagetiles node there to load the udim
Hesekiel2517
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 226
Joined: Mon Nov 23, 2015 10:57 pm

Re: Loading UDIM trouble

Postby face_off » Tue Nov 12, 2019 9:32 pm

face_off Tue Nov 12, 2019 9:32 pm
Philippe - can you please send me the original UDIM teture files which would not load using the octane.createUdim command, and I will take a closer look.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13632
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Loading UDIM trouble

Postby OlaHaldor » Fri Nov 29, 2019 7:40 pm

OlaHaldor Fri Nov 29, 2019 7:40 pm
I just got Octane 2019 today. I had the exact same problem. :cry:
Modo & LightWave 3D | Win 10 x64 | RTX 2080 Ti | Threadripper 2920x | 128GB
OlaHaldor
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 146
Joined: Sun Jul 07, 2013 7:48 am
Location: Norway

Re: Loading UDIM trouble

Postby face_off » Sat Nov 30, 2019 2:47 am

face_off Sat Nov 30, 2019 2:47 am
OlaHaldor wrote:I just got Octane 2019 today. I had the exact same problem. :cry:
No one has yet sent me through any UDIM's which cause this issue, so I haven't been able to determine the cause of the issue.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13632
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Loading UDIM trouble

Postby OlaHaldor » Mon Dec 02, 2019 8:50 am

OlaHaldor Mon Dec 02, 2019 8:50 am
I'm not sure why you'd need a udim set from us to test; create a few images with names like

albedo.1001
albedo.1002
albedo.1003

and so on. There's nothing special about the images.

I'm having this problem with Octane 2019.1.4

Please see the video attached.
Attachments

[ Play Quicktime file ] 2019-12-02 09-48-36.mp4 [ 3.46 MiB | Viewed 62 times ]

Modo & LightWave 3D | Win 10 x64 | RTX 2080 Ti | Threadripper 2920x | 128GB
OlaHaldor
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 146
Joined: Sun Jul 07, 2013 7:48 am
Location: Norway

Re: Loading UDIM trouble

Postby face_off » Tue Dec 03, 2019 3:14 am

face_off Tue Dec 03, 2019 3:14 am
Hi. This issue will be fixed in the next release.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13632
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Return to Foundry Modo


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Sat Dec 14, 2019 4:59 am [ UTC ]
cron