OctaneRender V4 XB2.1

Forums: OctaneRender V4 XB2.1
A forum where development builds are posted for testing by the community.
Forum rules
NOTE: The software in this forum is not %100 reliable, they are development builds and are meant for testing by experienced octane users. If you are a new octane user, we recommend to use the current stable release from the 'Commercial Product News & Releases' forum.

Re: OctaneRender V4 XB2.1

Postby Interfaces » Tue Jun 05, 2018 10:22 am

Interfaces Tue Jun 05, 2018 10:22 am
Hi, I use the script Ol' Ready Cam. I test with V4

it does not work !

I 'd like to use it with denoising to divide computing time

https://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=73&t=41365

Thanks for your help
User avatar
Interfaces
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 208
Joined: Mon Jun 27, 2011 9:41 am
Location: FRANCE

Re: OctaneRender V4 XB2.1

Postby coilbook » Tue Jun 05, 2018 6:34 pm

coilbook Tue Jun 05, 2018 6:34 pm
Hi this was done in 3d. Anyway to have paint shader added to the Toon shader where we can set brush strokes ,edges, etc ? So it can look like this. Thanks
Attachments
jean-michel-bihorel-023.jpg
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2262
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: OctaneRender V4 XB2.1

Postby roeland » Wed Jun 06, 2018 1:56 am

roeland Wed Jun 06, 2018 1:56 am
Jolbertoquini wrote:Hi Vijay and Dev Team,

I was trying OSL round edges and I get a error :

"<node 'OSL texture'>:98: error: Unsupported feature: trace()
<node 'OSL texture'>:99: error: unsupported signature for getmessage: only getmessage("baking", key, value) is supported, where key is a string literal.

No, there are no plans to support the trace() function.
User avatar
roeland
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 1733
Joined: Wed Mar 09, 2011 10:09 pm

Re: OctaneRender V4 XB2.1

Postby Hesekiel2517 » Wed Jun 06, 2018 8:07 am

Hesekiel2517 Wed Jun 06, 2018 8:07 am
Hey there,

are ai lights already working? I tried a scene with 3 small lights. Octane 3 and Octane 4 without AI Lights are much faster than Octane 4 with AI Lights. Am i doing something wrong?

Octane 3
1000 Samples 5,47 Minutes
Octane_3.JPG


Octane 4
same settings 7.30 Minutes
Octane_4.JPG


Octane_4_Gesamt.jpg
Hesekiel2517
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 182
Joined: Mon Nov 23, 2015 10:57 pm

Re: OctaneRender V4 XB2.1

Postby funk » Thu Jun 07, 2018 7:55 am

funk Thu Jun 07, 2018 7:55 am
I noticed that if I enable the denoiser render passes, then select them, I get a GPU failure error. I dont have the denoiser enabled in cuda devices or the imager, but I dont think it should cause a failure.

denoiser_passes_gpu_fail.png
Win10 Pro 64 / Core i7-975 3.33GHz / 12GB RAM / GTX 1080 Ti + GTX 670 / 2x1920x1200 / MODO 12
"I am the resurrection, and the life: he that believeth in me, though he were dead, yet shall he live" - Jesus Christ
User avatar
funk
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 655
Joined: Mon Feb 07, 2011 1:24 pm
Location: Australia

Re: OctaneRender V4 XB2.1

Postby Jolbertoquini » Fri Jun 08, 2018 9:20 am

Jolbertoquini Fri Jun 08, 2018 9:20 am
coilbook wrote:Hi this was done in 3d. Anyway to have paint shader added to the Toon shader where we can set brush strokes ,edges, etc ? So it can look like this. Thanks


Hi There,

Try to use the matcap osl this would give you this look by creating the matcap for it. I did some effects like that by mixing the shaders or create my on custom version you can mix with toon shader to get a extra look.

Cheers,
JO

https://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=67688
Octane Render for Maya.
https://vimeo.com/jocg/videos
https://www.linkedin.com/in/jocgtd
http://www.hmxmedia.com/
--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
User avatar
Jolbertoquini
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 855
Joined: Sun Aug 31, 2014 7:08 am
Location: London

Re: OctaneRender V4 XB2.1

Postby vijay_thirukonda » Mon Jun 11, 2018 4:06 am

vijay_thirukonda Mon Jun 11, 2018 4:06 am
funk wrote:I noticed that if I enable the denoiser render passes, then select them, I get a GPU failure error. I dont have the denoiser enabled in cuda devices or the imager, but I dont think it should cause a failure.

denoiser_passes_gpu_fail.png


Thanks for the bug report. This will be fixed in the next release
vijay_thirukonda
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 120
Joined: Sun Jul 24, 2016 8:42 pm

Re: OctaneRender V4 XB2.1

Postby barokt » Mon Oct 29, 2018 6:42 am

barokt Mon Oct 29, 2018 6:42 am
Hi,
When i try to install my computer i get this error.
I have regular Licence what is the problem?
Attachments
Screen Shot 2018-10-29 at 9.40.25 AM.png
barokt
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3
Joined: Tue Jul 09, 2013 6:31 am

Re: OctaneRender V4 XB2.1

Postby pegot » Mon Oct 29, 2018 9:59 am

pegot Mon Oct 29, 2018 9:59 am
V4 XB2.1 is an old test build. That, and the newer Release Candidates, generally run for only around 120 days or so I think. You can download the latest Release Candidate (RC 7) from here:

viewtopic.php?f=33&t=69243
Windows 10
4.2Ghz i7 7700k / 64 GB
AsRock SuperCarrier
GTX 1080 ti SC Black (wc)
GTX 1080 ti SC2 Hybrid
GTX 780 6 GB
------
Hackintosh OS X 10.14.3 - NOT able to use with Octane :(
3.5 Ghz Intel i7-3770K / 32 GB
Gigabyte GA-Z77X-UP5
GTX 770 4 GB
pegot
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 523
Joined: Mon Nov 07, 2011 3:44 am
Previous

Return to Development Build Releases


Who is online

Users browsing this forum: galleon27 and 1 guest

Fri Mar 22, 2019 2:21 pm [ UTC ]