Blender 2.5 plugin won't install

Forums: Blender 2.5 plugin won't install
Blender (Export script developed by yoyoz; Integrated Plugin developed by JimStar)

Blender 2.5 plugin won't install

Postby IsaacBulnes » Sat Jul 02, 2011 4:28 am

IsaacBulnes Sat Jul 02, 2011 4:28 am
Hi
I just tried to install the unofficial plugin for Blender 2.5 that's available on this forum but for some reason, it stopped at this point: the box at the the render point in the installation was not available to be checked.
I have attached a screenshot.
Could you, at your convenience, tell me why this is happening and any suggestions you might have?

Thank You
Attachments
blender octane plugin screen.jpg
IsaacBulnes
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 15
Joined: Sat Jun 18, 2011 4:31 pm

Re: Blender 2.5 plugin won't install

Postby ycarry » Sat Jul 02, 2011 7:57 am

ycarry Sat Jul 02, 2011 7:57 am
for me all is fine when checking the addon box (octanerenderer.v1.09d + Blender 2.58)
ycarry
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 202
Joined: Thu Feb 04, 2010 7:55 pm
Location: France

Re: Blender 2.5 plugin won't install

Postby steveps3 » Sat Jul 02, 2011 1:16 pm

steveps3 Sat Jul 02, 2011 1:16 pm
Have you actually installed the add-on yet?
(HW) Intel i7 2600k, 16GB DDR3, MSI 560GTX ti (2GB) x 3
(SW) Octane (1.50) Blender (2.70) (exporter 2.02)
(OS) Windows 7(64)
User avatar
steveps3
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1118
Joined: Sat Aug 21, 2010 4:07 pm
Location: England

Re: Blender 2.5 plugin won't install

Postby IsaacBulnes » Sat Jul 02, 2011 10:43 pm

IsaacBulnes Sat Jul 02, 2011 10:43 pm
I noticed there are actually 4 zip files to download; and the person who posted here said he was using the one that ends in "d".
Should I download and unzip/load all of them?
IsaacBulnes
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 15
Joined: Sat Jun 18, 2011 4:31 pm

Re: Blender 2.5 plugin won't install

Postby matej » Sun Jul 03, 2011 7:11 am

matej Sun Jul 03, 2011 7:11 am
Those are various versions, use the latest: v1.09d

It would be helpful if you checked the console, if Blender is reporting any errors
SW: Octane 3.05 | Linux Mint 18.1 64bit | Blender 2.78 HW: EVGA GTX 1070 | i5 2500K | 16GB RAM Drivers: 375.26
cgmo.net
User avatar
matej
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2083
Joined: Fri Jun 25, 2010 7:54 pm
Location: Slovenia

Re: Blender 2.5 plugin won't install

Postby grimm » Wed Jul 06, 2011 4:46 am

grimm Wed Jul 06, 2011 4:46 am
IsaacBulnes wrote:I noticed there are actually 4 zip files to download; and the person who posted here said he was using the one that ends in "d".
Should I download and unzip/load all of them?


You don't need to unzip them, just install as is. You will need to restart blender because the install will cause all of the other plugins to disappear. It doesn't hurt anything and they re-appear when you restart.
Linux Mint 19 x64 | Nvidia GTX 980 4GB (displays) RTX 2070 8GB| Intel I7 5820K 3.8 Ghz | 32Gb Memory | Nvidia Driver 440.64
User avatar
grimm
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1257
Joined: Wed Jan 27, 2010 8:11 pm
Location: Spokane, Washington, USA

Re: Blender 2.5 plugin won't install

Postby RainerS » Fri Jul 08, 2011 9:46 am

RainerS Fri Jul 08, 2011 9:46 am
Hi
I'm having the exact same problem. 2 days ago everything worked fine, yesterday tried to render something and it started to give me error: something went wrong. I then uninstalled blender, reinstalled it and it doesn't matter if I use the install addon button or install it manually, the button is just not clickable.

Same thing happened on my laptop with 2.57+ corresponding script and 2.58. 2.56+ its addon works fine...
First picture shows what happens if I use 2.57+ octanerender.v1.09b and try to render something.
Its weird that I have no idea what I've done wrong, the scripts have always worked for me with 2.56,2.57,2.58, but now :cry:

E: okay, I got it working so I can enable the addon(had to delete the octane plugin folder from Roaming), but whenever I try to render something this happens(1st image):
E2: Everything's working now. Problem was caused by appending objects from another blend file :D
Attachments
problem3.PNG
problem2.JPG
problem.JPG
Windows 7 64bit | Geforce 260GTX | 4GB
User avatar
RainerS
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 49
Joined: Thu Jul 08, 2010 7:58 am
Location: Estonia

Return to Blender


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Fri Jul 03, 2020 8:49 pm [ UTC ]