Blender Fire+Smoke Preview Render Viewport Lagging

Forums: Blender Fire+Smoke Preview Render Viewport Lagging
Blender (Export script developed by yoyoz; Integrated Plugin developed by JimStar)

Blender Fire+Smoke Preview Render Viewport Lagging

Postby adamrg7 » Wed Feb 06, 2019 2:21 am

adamrg7 Wed Feb 06, 2019 2:21 am
Im trying to use blender smoke+fire, and I have 4 video cards, with my gtx 750 not checked for render, just want to dedicate to viewport. But when using only volumes, blender fire + smoke, when Im previewing render its very laggy and hard to work.

i attached the log file, dont know if anything has to do with it.

Also.. when I make changes, the preview doesnt update unless I got back to mesh mode, and back to preview, hard to preview.

Also the octane imager does the same thing, does not update post processing and imager settings unless i check on and off stuff.

also taking volume step length all the way down crashes the server.
Attachments
octane 4.00 190205 212208.log
(326.11 KiB) Downloaded 4 times
adamrg7
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 117
Joined: Thu Nov 26, 2015 8:17 pm

Re: Blender Fire+Smoke Preview Render Viewport Lagging

Postby linograndiotoy » Thu Feb 07, 2019 7:49 pm

linograndiotoy Thu Feb 07, 2019 7:49 pm
Which Octane 4 version are you using?

My advice is to download and install the latest one, many issues have been fixed:

viewtopic.php?f=113&t=70556

Also consider using the 2018 version:

viewtopic.php?f=113&t=70555
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 51
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: Blender Fire+Smoke Preview Render Viewport Lagging

Postby J.C » Fri Feb 08, 2019 6:16 am

J.C Fri Feb 08, 2019 6:16 am
adamrg7 wrote:Im trying to use blender smoke+fire, and I have 4 video cards, with my gtx 750 not checked for render, just want to dedicate to viewport. But when using only volumes, blender fire + smoke, when Im previewing render its very laggy and hard to work.

i attached the log file, dont know if anything has to do with it.

Also.. when I make changes, the preview doesnt update unless I got back to mesh mode, and back to preview, hard to preview.



Decreasing step length value introduces lag as there in more information to process for Octane.

If imager doesn't update you may disable motion blur. Someone she it is enabled it may cause such behaviour.
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPU – 2xGTX 980 Ti,1xGTX 970
System – OS X 10.12.6, Windows 10, Octane 3.0x/4, Blender Plugin 15.3.4 and 16.x.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 704
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Return to Blender


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sat Feb 16, 2019 5:47 pm [ UTC ]