HowTo use UDIMs?

Forums: HowTo use UDIMs?
Blender (Export script developed by yoyoz; Integrated Plugin developed by JimStar)

HowTo use UDIMs?

Postby ChaosOver » Tue Jan 15, 2019 2:33 pm

ChaosOver Tue Jan 15, 2019 2:33 pm
How can i use UDIMs in OctaneBlender?

I do have Mari UDIMs e.g. Color.1001.png

They do work perfectly fine in the Octane StandAlone setting the filename to Color.%i.png - my grid size to X 10 and Y 3, Start to 1001 and Digits to 4.
But i cannot figure out how to make that work in OctaneBlender. I tried filenames like Color.1001.png Color.%i.png and Color.<udim>.png Neiter did the trick.
What am I doing wrong?
...long, long time ago....SGI Octane 2xR10k 175MHz, 4GB RAM, MXI Graphics - and SGI o2, R10k 195MHz, 2GB RAM, AV I/O Board. Both on IRIX 6.5. ;)
ChaosOver
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 14
Joined: Wed Jul 09, 2014 5:23 pm
Location: Germany

Re: HowTo use UDIMs?

Postby linograndiotoy » Wed Jan 16, 2019 10:51 pm

linograndiotoy Wed Jan 16, 2019 10:51 pm
I'll post a demo scene soon.
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 181
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: HowTo use UDIMs?

Postby linograndiotoy » Wed Jan 16, 2019 10:55 pm

linograndiotoy Wed Jan 16, 2019 10:55 pm
Here it is. Please let me know if you have any question.
Attachments
UDIMDEMO.rar
(259.09 KiB) Downloaded 58 times
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 181
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: HowTo use UDIMs?

Postby canderled » Wed Feb 06, 2019 2:58 pm

canderled Wed Feb 06, 2019 2:58 pm
Hello, did you succed to make it work with udims? like you i can get it to work in the standalone but not in blender (copying the grid/start/digit setup).
the file in UDIMDEMO is working as expected but i'm worlking with udim, not uuvv setup.
canderled
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 6
Joined: Fri Nov 03, 2017 12:57 pm

Re: HowTo use UDIMs?

Postby linograndiotoy » Thu Feb 07, 2019 7:57 pm

linograndiotoy Thu Feb 07, 2019 7:57 pm
Please try the attached scene and check if it may help solving the issue! Thanks!
Attachments
UDIM - 1###.7z
(80.97 KiB) Downloaded 44 times
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 181
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: HowTo use UDIMs?

Postby canderled » Fri Feb 08, 2019 3:05 pm

canderled Fri Feb 08, 2019 3:05 pm
Thanks linograndiotoy .

It's working :D
it's a funny way to work with udim. with this setup you can "only" go up to udim 1099. but that quite good enough for my needs. i never goes over 1050/1060.

thanks again :) and i hope it will work correctly as it should with %i soon.
canderled
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 6
Joined: Fri Nov 03, 2017 12:57 pm

Return to Blender


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Mon Oct 21, 2019 7:56 pm [ UTC ]