Export Speed

Forums: Export Speed
Blender (Export script developed by yoyoz; Integrated Plugin developed by JimStar)

Export Speed

Postby kavorka » Thu Jul 19, 2012 12:46 pm

kavorka Thu Jul 19, 2012 12:46 pm
What determines the speed that a scene is exported from Blender to Octane?
Is it CPU speed or RAM?
I am wondering if I should overclock my processor, or get more RAM (currently, 8 Gigs) to speed up the export of large scenes.
Intel quad core i5 @ 4.0 ghz | 8 gigs of Ram | Geforce GTX 470 - 1.25 gigs of Ram
kavorka
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1351
Joined: Sat Feb 04, 2012 6:40 am

Re: Export Speed

Postby ROUBAL » Thu Jul 19, 2012 1:16 pm

ROUBAL Thu Jul 19, 2012 1:16 pm
Overclocking is rarely a good idea imho. It can leads to failures. Adding RAM would be useful if your motherboard can host more. For my own, I am stuck with 8GB on my old Asus P5K and it is not enough to fill my GTX 580 3GB without using the swap on disk : it gives very long exporting time due to constant disk acces. 16 GB would help, but on some scenes, Windows ressource manager shows that more than 17GB is required. 24 GB would be comfortable.
French Blender user - CPU : intel Quad QX9650 at 3GHz - 8GB of RAM - Windows 7 Pro 64 bits. Display GPU : GeForce GTX 480 (2 Samsung 2443BW-1920x1600 monitors). External GPUs : two EVGA GTX 580 3GB in a Cubix GPU-Xpander Pro 2. NVidia Driver : 368.22.
User avatar
ROUBAL
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2199
Joined: Mon Jan 25, 2010 5:25 pm
Location: FRANCE

Re: Export Speed

Postby kavorka » Thu Jul 19, 2012 2:21 pm

kavorka Thu Jul 19, 2012 2:21 pm
So, increase of RAM does actually speed up the exporting process, what about the import into Octane?
Intel quad core i5 @ 4.0 ghz | 8 gigs of Ram | Geforce GTX 470 - 1.25 gigs of Ram
kavorka
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1351
Joined: Sat Feb 04, 2012 6:40 am

Re: Export Speed

Postby face » Thu Jul 19, 2012 3:53 pm

face Thu Jul 19, 2012 3:53 pm
The ex/import speed itself is only dependent on the CPU.
If the scene can´t fit in your system RAM, then ROUBAL has the right answer. It´s only for the voxelization process which eats a lot of your ram.

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3204
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Export Speed

Postby steveps3 » Thu Jul 19, 2012 6:33 pm

steveps3 Thu Jul 19, 2012 6:33 pm
I've got 16GB and I have managed to use all of this when exporting very big scenes but they do have to be VERY big scenes.
(HW) Intel i7 2600k, 16GB DDR3, MSI 560GTX ti (2GB) x 3
(SW) Octane (1.50) Blender (2.70) (exporter 2.02)
(OS) Windows 7(64)
User avatar
steveps3
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1118
Joined: Sat Aug 21, 2010 4:07 pm
Location: England

Return to Blender


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Thu Jul 02, 2020 8:11 am [ UTC ]