material uv transforms gets reset all the time

Forums: material uv transforms gets reset all the time
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

material uv transforms gets reset all the time

Postby Jorgensen » Thu Sep 22, 2016 7:07 am

Jorgensen Thu Sep 22, 2016 7:07 am
my uv settings in the octane materials gets reset all the time :-(

jorgensen
HOME octane standalone v3.07 | octane plugin for sketchup 3.07.0.14 | sketchup pro 2017 17.2.2555 64 bit | windows 10 pro 10.015063 build 15063 | i7-6700k @4.0 GHz | 32gb ram | 2x gtx 1070 | nvidia driver 382.33
Jorgensen
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 872
Joined: Sun Jun 30, 2013 10:53 am

Re: material uv transforms gets reset all the time

Postby azen » Mon Sep 26, 2016 3:09 am

azen Mon Sep 26, 2016 3:09 am
Hi,

I will try to replicate this issue, so that we can quickly get a fix in for this before releasing the next update.

Please confirm that these steps will replicate the same problem:

1. Select a Material
2. Open the Octane Material Editor dialog
3. Update the UV property of the chosen material.
4. Save the scene and close SU
5. Re-open the scene and examine the altered material for the bug
azen
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 645
Joined: Mon Jun 01, 2015 11:06 pm

Re: material uv transforms gets reset all the time

Postby azen » Mon Sep 26, 2016 3:46 am

azen Mon Sep 26, 2016 3:46 am
Hi again,

Attempts to replicate your issue were unsuccessful. Please let me know in a little more detail the nature of your issue, and I will try to replicate the issue once again.
azen
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 645
Joined: Mon Jun 01, 2015 11:06 pm

Re: material uv transforms gets reset all the time

Postby Seekerfinder » Tue Sep 27, 2016 8:32 am

Seekerfinder Tue Sep 27, 2016 8:32 am
This is a very very old bug and well documented before. I must admit that I have not used the Octane plugin for SU for a while now but I'll see if I can reproduce it or get the issue from an old file. If I remember correctly I saw the issue a lot with specularity maps but I'd need to check...

I am not at all motivated to actually purchase the upgrade to v3 due to the poor development history for the product, though recent attempts are a bit more encouraging. Can I use a trial version of 3 with an older V2 plugin still installed?

Thanks,
Seeker
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1589
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Re: material uv transforms gets reset all the time

Postby azen » Tue Sep 27, 2016 10:56 pm

azen Tue Sep 27, 2016 10:56 pm
Seekerfinder wrote:This is a very very old bug and well documented before. I must admit that I have not used the Octane plugin for SU for a while now but I'll see if I can reproduce it or get the issue from an old file. If I remember correctly I saw the issue a lot with specularity maps but I'd need to check...

I am not at all motivated to actually purchase the upgrade to v3 due to the poor development history for the product, though recent attempts are a bit more encouraging. Can I use a trial version of 3 with an older V2 plugin still installed?

Thanks,
Seeker


Hi,

The feeling is understandable. We have been pushing development forward as of late - we appreciate you noticing that. The nodal approach is the next big feature currently in progress as of now.

You can have the V2 and V3 standalone installed on the same machine at the same time, but you cannot have more than one version of the plugin installed to the same version of SU on the same machine. If you have SU 2015 and 2016, you can keep running V2 on one of the versions, and test the V3 demo on the other.
azen
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 645
Joined: Mon Jun 01, 2015 11:06 pm

Re: material uv transforms gets reset all the time

Postby Seekerfinder » Wed Sep 28, 2016 2:53 am

Seekerfinder Wed Sep 28, 2016 2:53 am
azen wrote:You can have the V2 and V3 standalone installed on the same machine at the same time, but you cannot have more than one version of the plugin installed to the same version of SU on the same machine. If you have SU 2015 and 2016, you can keep running V2 on one of the versions, and test the V3 demo on the other.

Ok, thanks Azen.
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1589
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Sat Dec 07, 2019 12:17 pm [ UTC ]