automatic render info passes?

Forums: automatic render info passes?
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

automatic render info passes?

Postby Jorgensen » Sun Jul 10, 2016 12:19 pm

Jorgensen Sun Jul 10, 2016 12:19 pm
probably a noob question - but can one use the graph view to automatic output different info passes like z-depth and material id?

thanks
jorgensen
HOME octane standalone v3.07 | octane plugin for sketchup 3.07.0.14 | sketchup pro 2017 17.2.2555 64 bit | windows 10 pro 10.015063 build 15063 | i7-6700k @4.0 GHz | 32gb ram | 2x gtx 1070 | nvidia driver 382.33
Jorgensen
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 872
Joined: Sun Jun 30, 2013 10:53 am

Re: automatic render info passes?

Postby azen » Thu Jul 14, 2016 2:12 am

azen Thu Jul 14, 2016 2:12 am
Hi,

Are you referring to producing separate images for every render pass like how, say, 3ds Max does it?
azen
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 660
Joined: Mon Jun 01, 2015 11:06 pm

Re: automatic render info passes?

Postby Jorgensen » Thu Jul 14, 2016 9:08 am

Jorgensen Thu Jul 14, 2016 9:08 am
hi azen

sorry if i'm vague in my explanation - i'm not used with the technical terms.

if i render in 3ds max - i can add render elements, and they are automatic rendered when i render the 'normal' render.

i wonder if the same is possible using sketchup.

jorgensen
HOME octane standalone v3.07 | octane plugin for sketchup 3.07.0.14 | sketchup pro 2017 17.2.2555 64 bit | windows 10 pro 10.015063 build 15063 | i7-6700k @4.0 GHz | 32gb ram | 2x gtx 1070 | nvidia driver 382.33
Jorgensen
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 872
Joined: Sun Jun 30, 2013 10:53 am

Re: automatic render info passes?

Postby azen » Fri Jul 15, 2016 12:48 am

azen Fri Jul 15, 2016 12:48 am
Ah. . . adding render elements in that manner isn't available at the moment. This will be one of the things added in along with the nodal approach and other parts of that feature set once we have the Mac port stable. Apologies for that, we will add it to the list - a list we look forward to chopping away soon
azen
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 660
Joined: Mon Jun 01, 2015 11:06 pm

Re: automatic render info passes?

Postby Jorgensen » Fri Jul 15, 2016 6:42 am

Jorgensen Fri Jul 15, 2016 6:42 am
hi azen

i first started using octane with sketchup, but because of all the flaws, i changed to revit / 3dsmax.
but for the last project, i used sketchup, and it was a joyful - sketchup is just so easy, that one can use the time to be creative, and not use time on figuring out how to be creative.

i'm really looking forward for you to give the sketchup plugin some LOVE.

thanks
jorgensen
HOME octane standalone v3.07 | octane plugin for sketchup 3.07.0.14 | sketchup pro 2017 17.2.2555 64 bit | windows 10 pro 10.015063 build 15063 | i7-6700k @4.0 GHz | 32gb ram | 2x gtx 1070 | nvidia driver 382.33
Jorgensen
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 872
Joined: Sun Jun 30, 2013 10:53 am

Re: automatic render info passes?

Postby azen » Mon Jul 18, 2016 3:42 am

azen Mon Jul 18, 2016 3:42 am
Hi,

There has been a lot of work put into getting Mac users on a level playing field before pushing through major feature additions. Apologies for what has been a difficult process for all. I can assure you, cold comfort though it may be, that hands are far from idle when it comes to progressing this plugin to the point where we can push out the features that the community needs.

Thank you for your diligence on this forum, and our utmost apologies for this waiting period. With the latest build released today, hopefully some of your issues have been adequately addressed.
azen
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 660
Joined: Mon Jun 01, 2015 11:06 pm

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Fri May 29, 2020 10:33 am [ UTC ]