Problem with OctaneRender 4 SU 2015 x64

Forums: Problem with OctaneRender 4 SU 2015 x64
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

Problem with OctaneRender 4 SU 2015 x64

Postby pimpuppy » Thu Apr 02, 2015 4:45 pm

pimpuppy Thu Apr 02, 2015 4:45 pm
Hello to all,

Unfortunately i have a problem with the plugin.
After i have installed it, Sketchup is not starting anymore and is giving me a bugspat screen. I have attached the file and the error reports that it had produced.
The third file that is mentioned over there (the .xml file) is not at the specified location.

My OS : Windows 7 x64.
Sketchup version 2015 x64.
Octane standalone 2.16 and the last RC 2.22.1

It gave me the problem with all the other plugins installed and with all of them removed. So i do not think that is related to what i have in my plugin folder.
On the 2014 version of SKP is not giving any problem.

Can someone help out? I can provide other information if necessary.

Thank you.

Marius.
Attachments
Problem.zip
(19.87 KiB) Downloaded 94 times
bug splat screenshot.jpg
Hardware : AMD FX 8320 - 3.5GHz / DDR3 16GB / GTX 750TI / GTX 780
Software : win 10x64 / Octane Render Version 3 / SketchUp 2015x64
User avatar
pimpuppy
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 36
Joined: Wed Mar 31, 2010 6:39 pm
Location: Bucharest

Re: Problem with OctaneRender 4 SU 2015 x64

Postby fuzzybro » Thu Apr 02, 2015 6:11 pm

fuzzybro Thu Apr 02, 2015 6:11 pm
Hi pimpuppy,

Could you please make sure that you have installed a proper version of SU plugin, that is x64 bit version if you have SketchUp x64 2015 installed and x86 if you have x86 version of SU.
So just try reinstalling the plugin and try it again.

Hope to hear from you soon.
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California

Re: Problem with OctaneRender 4 SU 2015 x64

Postby pimpuppy » Thu Apr 02, 2015 8:03 pm

pimpuppy Thu Apr 02, 2015 8:03 pm
Hello fuzzybro and thank you for the reply.

Yes i have installed the x64 bit plugin as i have the x64 version of Sketchup 2015.

I tried also to install the x86 bit plugin (after i made two unsuccessful installs for the x64 vers) and the installer gave me an error that the adequate Sketchup version is not available (obviously ...).
SO this is also out of the question ...

As i mentioned before the plugin is working in normal conditions in Sketchup 2014.

Thanks.
Hardware : AMD FX 8320 - 3.5GHz / DDR3 16GB / GTX 750TI / GTX 780
Software : win 10x64 / Octane Render Version 3 / SketchUp 2015x64
User avatar
pimpuppy
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 36
Joined: Wed Mar 31, 2010 6:39 pm
Location: Bucharest

Re: Problem with OctaneRender 4 SU 2015 x64

Postby pimpuppy » Thu Apr 02, 2015 9:07 pm

pimpuppy Thu Apr 02, 2015 9:07 pm
Hello Fuzzy.

I know that you're busy with the release of the new plugin, but....

Just a quick update. And this is not a good news for me.
I have tried the last plugin that you posted earlier and it is not working. It is giving me the same error.
Maybe there is a "licensing" problem between the 2014 version and this new one?

Thanks.
Hardware : AMD FX 8320 - 3.5GHz / DDR3 16GB / GTX 750TI / GTX 780
Software : win 10x64 / Octane Render Version 3 / SketchUp 2015x64
User avatar
pimpuppy
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 36
Joined: Wed Mar 31, 2010 6:39 pm
Location: Bucharest

Re: Problem with OctaneRender 4 SU 2015 x64

Postby fuzzybro » Thu Apr 02, 2015 9:38 pm

fuzzybro Thu Apr 02, 2015 9:38 pm
No it has nothing to do with licensing.
Could you please check log files located here:
C:\Users\%username%\Documents\Octane\SketchUp\logs

I need recent logs that lead to crashes.

Thank you
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California

Re: Problem with OctaneRender 4 SU 2015 x64

Postby pimpuppy » Thu Apr 02, 2015 9:53 pm

pimpuppy Thu Apr 02, 2015 9:53 pm
Here are the logs from the last 4-5 hours, when i tried again to install the plugin and to use it.

Thanks.
Attachments
logs.zip
(10.95 KiB) Downloaded 86 times
Hardware : AMD FX 8320 - 3.5GHz / DDR3 16GB / GTX 750TI / GTX 780
Software : win 10x64 / Octane Render Version 3 / SketchUp 2015x64
User avatar
pimpuppy
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 36
Joined: Wed Mar 31, 2010 6:39 pm
Location: Bucharest

Re: Problem with OctaneRender 4 SU 2015 x64

Postby fuzzybro » Thu Apr 02, 2015 10:14 pm

fuzzybro Thu Apr 02, 2015 10:14 pm
Also, try installing recent nvidia drivers. This is necessary for Octane to work.
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California

Re: Problem with OctaneRender 4 SU 2015 x64

Postby pimpuppy » Fri Apr 03, 2015 2:51 pm

pimpuppy Fri Apr 03, 2015 2:51 pm
Hello.

I have all the latest drivers. I tried to make it work a few months ago but without success and i tried again now. But no problem for now. I will use the standalone Octane with the old exporter plugin.

In a few weeks i will reinstall my OS and i will give it a try on a fresh install. If i will have troubles again i will post again.

Thank you.
Hardware : AMD FX 8320 - 3.5GHz / DDR3 16GB / GTX 750TI / GTX 780
Software : win 10x64 / Octane Render Version 3 / SketchUp 2015x64
User avatar
pimpuppy
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 36
Joined: Wed Mar 31, 2010 6:39 pm
Location: Bucharest

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Jan 19, 2020 4:42 pm [ UTC ]