walktrhough

Forums: walktrhough
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

walktrhough

Postby macchiorlatti » Wed Jan 14, 2015 5:27 pm

macchiorlatti Wed Jan 14, 2015 5:27 pm
is it possible render a walkthrouh animation in sketchup with octane?
thank
macchiorlatti
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 45
Joined: Fri Aug 29, 2014 7:35 am

Re: walktrhough

Postby fuzzybro » Thu Feb 26, 2015 12:01 am

fuzzybro Thu Feb 26, 2015 12:01 am
Hi macchiorlatti,

You mean to render a transition between pages (scenes) in Sketchup? Or what kind of animation are we talking?
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California

Re: walktrhough

Postby macchiorlatti » Fri Feb 27, 2015 5:52 pm

macchiorlatti Fri Feb 27, 2015 5:52 pm
yes, same animation in skp but rendered
macchiorlatti
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 45
Joined: Fri Aug 29, 2014 7:35 am

Re: walktrhough

Postby fuzzybro » Fri Feb 27, 2015 8:57 pm

fuzzybro Fri Feb 27, 2015 8:57 pm
Nope
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California

Re: walktrhough

Postby macchiorlatti » Mon Mar 16, 2015 11:14 am

macchiorlatti Mon Mar 16, 2015 11:14 am
ok
macchiorlatti
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 45
Joined: Fri Aug 29, 2014 7:35 am

Re: walktrhough

Postby smicha » Wed Mar 18, 2015 2:44 pm

smicha Wed Mar 18, 2015 2:44 pm
It is possible using this
viewtopic.php?f=73&t=41365
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: walktrhough

Postby Seekerfinder » Wed Mar 18, 2015 3:08 pm

Seekerfinder Wed Mar 18, 2015 3:08 pm
smicha wrote:It is possible using this
viewtopic.php?f=73&t=41365

Hi Smicha,
I, to am desperately looking for an animation function for Octane in SU. Do you use the Lua script you reference? Is it supported at all? There seem to be many issues with it.

Seeker
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1589
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Re: walktrhough

Postby smicha » Wed Mar 18, 2015 3:11 pm

smicha Wed Mar 18, 2015 3:11 pm
Seekerfinder wrote:
smicha wrote:It is possible using this
viewtopic.php?f=73&t=41365

Hi Smicha,
I, to am desperately looking for an animation function for Octane in SU. Do you use the Lua script you reference? Is it supported at all? There seem to be many issues with it.

Seeker



Some time ago I tested the LUA plugin and it worked great. I had no issues with it, although I've read some users reported problems.

Try to play with the script first. If it works just export your SU scene to the Standalone and enjoy animations.
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: walktrhough

Postby Seekerfinder » Wed Mar 18, 2015 3:31 pm

Seekerfinder Wed Mar 18, 2015 3:31 pm
smicha wrote:
Seekerfinder wrote:
smicha wrote:It is possible using this
viewtopic.php?f=73&t=41365

Hi Smicha,
I, to am desperately looking for an animation function for Octane in SU. Do you use the Lua script you reference? Is it supported at all? There seem to be many issues with it.

Seeker



Some time ago I tested the LUA plugin and it worked great. I had no issues with it, although I've read some users reported problems.

Try to play with the script first. If it works just export your SU scene to the Standalone and enjoy animations.

Ok, thanks Smicha,
I wonder if it can handle individual object animations? Ultimately I need to move to something like your Modo or Cinema4D, which seems to be very well rounded, if expensive. But if we can translate SU animations to Octane, it would be brilliant. Can't wait till Fuzzy can give it some love again.

Best,
Seeker
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1589
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Re: walktrhough

Postby macchiorlatti » Fri Mar 20, 2015 3:11 pm

macchiorlatti Fri Mar 20, 2015 3:11 pm
thank you smicha,
I've tried to use Ol' Ready Cam (ORC)and it works well,
the matter is that I'n not very interested in using standalone version, I'm a sketchup user and I'd like to
stay in the skp environment.

mac
macchiorlatti
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 45
Joined: Fri Aug 29, 2014 7:35 am

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Thu Jan 23, 2020 2:22 am [ UTC ]