OctaneRender for SketchUp 0.10.621

Forums: OctaneRender for SketchUp 0.10.621
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

OctaneRender for SketchUp 0.10.621

Postby fuzzybro » Tue Jul 01, 2014 7:36 pm

fuzzybro Tue Jul 01, 2014 7:36 pm
Hi all,

Here is a new build for you.
This build matches OctaneRender Standalone 2.02 so in order to use Network Rendering please update both products.

Previous build with changelog is here
viewtopic.php?f=31&t=40735

Changelog
  • Unlimited number of textures (but they should fit in VRAM)
  • Refactored Kernel management
    • Faster and more stable UI controls
    • Fixed broken PMC controls
    • Added missing "Specular Depth" to PMC
    • Fixed AO distance issues
    • Added Filter Size control
    • Cleaned redundant nodes on ".ocs" export
  • Added "Update Proxy" context menu
  • Added Image Responce selector
  • Added ".png" to the output image if no extension found
  • Added ability to export to .orbx (just add .orbx extension when exporting scene)
  • Output resolution limit is set to 4096x4096
  • Fixed few bugs in Network Rendering settings (choosing different subnet was not possible)
  • Cleaned Log output

Warning:
Due to changes in Kernel setting management old scenes might lose kernel configuration
Also, I have to limit resolution to 4096x4096 because at some point bigger images will no longer fit in 32bit address spaces and cause SU to crash. If you want to render images in larger resolution please export scene to ".ocs" and render it in OctaneRender Standalone x64.

Commercial versions
http://render.otoy.com/customerdownload ... 10.621.exe
http://render.otoy.com/customerdownload ... 1_2014.exe

Demos
http://render.otoy.com/downloads/octane ... 1_demo.exe
http://render.otoy.com/downloads/octane ... 4_demo.exe

And of course I couldn't resist posting a wonderful render by resmas along with new features pic :)

Cheers!

Bro
Attachments
new_features.png
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California

Re: OctaneRender for SketchUp 0.10.621

Postby KyriakosCY » Tue Jul 01, 2014 7:53 pm

KyriakosCY Tue Jul 01, 2014 7:53 pm
Hey man, thanks for the update! Great new features... This may be a stupid question, but if I set the resolution to 4096x4096 how do I resize / zoom out the viewport to fit 100% in my screen so I can setup the camera etc, on my 1080p monitor I can see less than a quarter of the final render and I have to scroll about with the left click to view the whole thing... In the standalone you can zoom the viewport in and out independently of the camera to see the whole render, is this possible in the plugin..?

Cheers!
Rig 1: i7 4790K @ 4GHz | 16GB DDR3 2400MHz | 1X EVGA GTX 1080Ti FTW3 & 1X EVGA GTX 980 Ti SC Hybrid & | Win. 10 Pro 64bit | Octane 3.x | Octane Maya
Rig 2: i7 3770 @ 3.4GHz | 32GB DDR3 12800MHz | GTX 680MX 2GB | OSX 10.12.x | Octane Maya
KyriakosCY
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 35
Joined: Mon Nov 25, 2013 10:40 pm

Re: OctaneRender for SketchUp 0.10.621

Postby fuzzybro » Tue Jul 01, 2014 7:59 pm

fuzzybro Tue Jul 01, 2014 7:59 pm
KyriakosCY wrote:Hey man, thanks for the update! Great new features... This may be a stupid question, but if I set the resolution to 4096x4096 how do I resize / zoom out the viewport to fit 100% in my screen so I can setup the camera etc, on my 1080p monitor I can see less than a quarter of the final render and I have to scroll about with the left click to view the whole thing... In the standalone you can zoom the viewport in and out independently of the camera to see the whole render, is this possible in the plugin..?

Cheers!


Hi KyriakosCY,

Nope, not yet. This feature is on the roadmap but the priority was low. I'll add it in the next build.

Cheers
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California

Re: OctaneRender for SketchUp 0.10.621

Postby KyriakosCY » Tue Jul 01, 2014 8:02 pm

KyriakosCY Tue Jul 01, 2014 8:02 pm
Great! Looking forward to it already! :)
Rig 1: i7 4790K @ 4GHz | 16GB DDR3 2400MHz | 1X EVGA GTX 1080Ti FTW3 & 1X EVGA GTX 980 Ti SC Hybrid & | Win. 10 Pro 64bit | Octane 3.x | Octane Maya
Rig 2: i7 3770 @ 3.4GHz | 32GB DDR3 12800MHz | GTX 680MX 2GB | OSX 10.12.x | Octane Maya
KyriakosCY
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 35
Joined: Mon Nov 25, 2013 10:40 pm

Re: OctaneRender for SketchUp 0.10.621

Postby ddf » Tue Jul 01, 2014 8:08 pm

ddf Tue Jul 01, 2014 8:08 pm
Thanks, Fuzzy!
Anton
ddf
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 9
Joined: Tue Apr 01, 2014 4:50 am
Location: Russia

Re: OctaneRender for SketchUp 0.10.621

Postby Seekerfinder » Tue Jul 01, 2014 9:00 pm

Seekerfinder Tue Jul 01, 2014 9:00 pm
Thanks Fuzzy!

Camera response & cleaned up OCS export... Brilliant!!

Will try tmrw.

Best,
Seeker
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1598
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Re: OctaneRender for SketchUp 0.10.621

Postby resmas » Wed Jul 02, 2014 11:48 am

resmas Wed Jul 02, 2014 11:48 am
fuzzybro wrote:Hi all,

[*]Unlimited number of textures (but they should fit in VRAM)

[*]Fixed AO distance issues

[*]Cleaned redundant nodes on ".ocs" export[/list]

[*]Added "Update Proxy" context menu

[*]Added Image Responce selector

[*]Added ".png" to the output image if no extension found

[*]Added ability to export to .orbx (just add .orbx extension when exporting scene)



And of course I couldn't resist posting a wonderful render by resmas along with new features pic :)

Cheers!

Bro


Ohhh :D damm so many cool stuff

Thank you Fuzzy

Is that you on that suit in the image?....hehe

Looking good.

Im on my laptop...tested a bit....all runs Perfect untill now.

Will try to do a few more heavy tests and post new images. ;)

cheers
resmas
i7-2600k | SSD Vertex 3 | WD Velociraptor | WS Revolution | 16GB Ram HyperX | PSU LEPA G1600W | 3 X Asus GTX590 |
https://pt-pt.facebook.com/arq.resmas
User avatar
resmas
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 510
Joined: Thu Aug 09, 2012 10:44 pm
Location: Portugal

Re: OctaneRender for SketchUp 0.10.621

Postby Seekerfinder » Wed Jul 02, 2014 12:01 pm

Seekerfinder Wed Jul 02, 2014 12:01 pm
Hi Fuzzy,

LiveDB link fixed - thanks!

BUG: Environment light source won't switch back to SU daylight after having added an HDRI / image - see image attached.

FEATURE REQUEST: Would it be possible to have a function where we hide geometry that catches a shadow while retaining the shadow? Effective a shadow catcher in the plugin. I see we don't have the MATTE setting in the diffuse material node in the plugin. But having an approximation of shadows in SU without going to a 3rd party composting app would be the preferred workflow for me anyways. This would be great if possible!

ROADMAP ALTERED - BUT WHY?: My beloved Phantom Scatter has been removed from the roadmap. Just wondering why? It's becoming quite a powerful tool and I did not think adding the scatter node functionality that gives user access to the use of CSV files would be a massive job. Did I miss a headline? If not, please put it back on the list!

Cheers,
Seeker
Attachments
SU2014_0.10.621 - SU DAYLIGHT BUG.jpg
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1598
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Re: OctaneRender for SketchUp 0.10.621

Postby Seekerfinder » Wed Jul 02, 2014 1:03 pm

Seekerfinder Wed Jul 02, 2014 1:03 pm
Seekerfinder wrote:BUG: Environment light source won't switch back to SU daylight after having added an HDRI / image - see image attached.

Another issue possibly linked to this? When I assign an HDRI to the environment, that same image appeared when opening an older file! Mysterious but true.

EDIT: Ok, this only happened once. It may be when multiple files are opened simultaneously? You might look into that one.

Best,
Seeker
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1598
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Re: OctaneRender for SketchUp 0.10.621

Postby Seekerfinder » Wed Jul 02, 2014 1:07 pm

Seekerfinder Wed Jul 02, 2014 1:07 pm
Update proxy is KICKASS!!

Seeker
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1598
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am
Next

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Thu Nov 26, 2020 1:34 am [ UTC ]