Octane Sketchup Exporter - Full 1022-01 [superseded]

Forums: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-01 [superseded]
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

Octane Sketchup Exporter - Full 1022-01 [superseded]

Postby TIG » Wed Aug 04, 2010 2:02 pm

TIG Wed Aug 04, 2010 2:02 pm
At last ! It is out of 'beta-testing'.
Here is the first issue of the 'full' version - 1022-01
Octane_1022-01.zip
(536.59 KiB) Downloaded 175 times
It has been thoroughly tested on PC and MAC and there are now no known compatibility issues.
To install it please follow the instructions in the README file that's within the zip.
There are also detailed instructions in the Help pdf in the Octane folder - this can also be opened using the Help button on the main-dialog.

Feed back welcome...


An updated version should be issued with every new version of Octane...
Last edited by TIG on Wed Aug 04, 2010 10:36 pm, edited 1 time in total.
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-01

Postby Burkhard » Wed Aug 04, 2010 3:19 pm

Burkhard Wed Aug 04, 2010 3:19 pm
congratulations. Haven't time to install it yet.
But thanks for time you've investigated.
MacPro Quad * 8Gig RAM * GTX 285 Mac Edition ( delete two GT120 to make it run with octane! ) * Snow Leopard 10.6
Burkhard
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 142
Joined: Mon Jan 25, 2010 7:53 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-01

Postby ilac » Wed Aug 04, 2010 4:29 pm

ilac Wed Aug 04, 2010 4:29 pm
Just gave it a small test and it worked like a charm! :)

Only small thing I noticed is that if you activate the 'Octane toolbar', there is a an empty button. No icon or anything on the button.

I'm on Windows xp 32 bit sp3 if that helps.

Thanks Tig!
[email protected] - 4GB || Geforce GTX 470 - 1240GB || Win XP 32 sp3
ilac
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 28
Joined: Sat May 29, 2010 6:19 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-01

Postby TIG » Wed Aug 04, 2010 6:29 pm

TIG Wed Aug 04, 2010 6:29 pm
ilac wrote:Just gave it a small test and it worked like a charm! :)
Only small thing I noticed is that if you activate the 'Octane toolbar', there is a an empty button. No icon or anything on the button.
I'm on Windows xp 32 bit sp3 if that helps.
Thanks Tig!

ilac

You should have two .png files in the ../Plugins/Octane/ folder that are used for the large and small button icons [OctaneToolbar24x24 and OctaneToolbar16x16]. I checked and they are in the zip file, inside the Octane sub-folder - so when you extract the files from the zip [keeping their sub-folders] you should have these in the right place :( As the tool is already loading and the several files that that needs are in the same place, there must be just a little something awry. Can you check that you have the files as listed in the README in the zip -and that they are in their correct sub-folders as described - it looks as if at least some of them are missing. It looks more like problem with your installation than a problem with my code... :geek: ;)
Please let me know what the outcome is - I don't like loose-ends... :roll: :(
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-01

Postby ilac » Wed Aug 04, 2010 8:11 pm

ilac Wed Aug 04, 2010 8:11 pm
Hi Tig,

Just checked and yes they are in the folder, EXACTLY as described in the the readme. I didn't move anything around so no reason why they shouldn't be.

Switching to small buttons on the toolbars doesn't change anything so it's the same problem with both pngs

The pngs themselves seem to be fine as they are visible both in explorer and in an image editor so they are not corrupted or anything.

I've also restarted the computer, restarted sketchup a few times and also switched the toolbar on and off.

Am I the only one with this 'problem' so far?

Thanks!
[email protected] - 4GB || Geforce GTX 470 - 1240GB || Win XP 32 sp3
ilac
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 28
Joined: Sat May 29, 2010 6:19 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-01

Postby ilac » Wed Aug 04, 2010 8:14 pm

ilac Wed Aug 04, 2010 8:14 pm
ps. Don't know if it helps but your 24x24 png is actually 25x25 pixels. Although seeing that there is the same problem with the 16x16 I doubt that that is the issue...
[email protected] - 4GB || Geforce GTX 470 - 1240GB || Win XP 32 sp3
ilac
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 28
Joined: Sat May 29, 2010 6:19 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-01

Postby TIG » Wed Aug 04, 2010 9:19 pm

TIG Wed Aug 04, 2010 9:19 pm
'Congratulations' - you are the only one with this problem :?
You are correct about the pixel size of the larger icon BUT it shouldn't matter as it should scale/crop to suit.
Can you open your two pngs and check that they look right... Here they are again [fixed 24x24 in case...]...
OctanePNGs.zip
(7.27 KiB) Downloaded 145 times
- try replacing them.
They should be in the ../Plugins/Octane/ folder and be names exactly as in the zip file.
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-01

Postby ilac » Wed Aug 04, 2010 9:37 pm

ilac Wed Aug 04, 2010 9:37 pm
Replaced and nope, no difference... :(

Yes, the pngs look correct both in explorer and in photoshop.

I also did a little experiment just now. I searched the Octane folder for other similar png's and copied 2 from the "Tools\Sandbox\images" and renamed/replaced with your png's but even these didn't show up so the issue doesn't seem to be with the 'png' themselves (Unless the name is the problem which is the only thing that remained the same).

If I'm the only one with the problem then don't worry about it. If it happens to somebody else then maybe we'll have more information to narrow down the cause. If I think of anything or figure anything out I'll let you know!

Thanks
[email protected] - 4GB || Geforce GTX 470 - 1240GB || Win XP 32 sp3
ilac
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 28
Joined: Sat May 29, 2010 6:19 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-01

Postby Burkhard » Wed Aug 04, 2010 9:49 pm

Burkhard Wed Aug 04, 2010 9:49 pm
Hi TIG, if I ever have the time to try out ( maybe tomorrow ) I will take a look.
It is a known problem for me, that icons on Mac are not shown. I have a seen solution for that at Sketchucation or SuPodium.
But can't remember, so lets see...
MacPro Quad * 8Gig RAM * GTX 285 Mac Edition ( delete two GT120 to make it run with octane! ) * Snow Leopard 10.6
Burkhard
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 142
Joined: Mon Jan 25, 2010 7:53 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-01

Postby ilac » Wed Aug 04, 2010 10:33 pm

ilac Wed Aug 04, 2010 10:33 pm
Burkhard wrote:It is a known problem for me, that icons on Mac are not shown.


Icons of custom plugins? or all icons?
In my case all other icons in sketchup are fine.
Only the octane one is a blank button. I don't have any other 'custom' toolbars to compare too though so the fact that the normal sketchup icons actually work might not be relevant.
[email protected] - 4GB || Geforce GTX 470 - 1240GB || Win XP 32 sp3
ilac
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 28
Joined: Sat May 29, 2010 6:19 pm
Next

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

Fri Oct 23, 2020 12:15 pm [ UTC ]