Render Region samples go to insane numbers?

Forums: Render Region samples go to insane numbers?
Maxon Cinema 4D (Export script developed by abstrax, Integrated Plugin developed by aoktar)

Moderator: aoktar

Render Region samples go to insane numbers?

Postby Hurricane046 » Mon Jun 03, 2019 7:54 am

Hurricane046 Mon Jun 03, 2019 7:54 am
Hello,

whenever I'm using "Render Region" in the Live Viewer I get huge amount of samples for that particular area. It uses my GPU beyond the desired amount of samples (400 in this case) and it gives me more samples than desired in that particular area (the final result at 400 samples may look worse but I'll never know unless I sample the whole frame).

Image

Perhaps I'm missing something but I'd assume the Render Region should go to 400/400 and then stop sampling :( It kinda slows down my workflow when Octane is busy working on undesired amount of samples.

Thanks for any kind of help!
User avatar
Hurricane046
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 5
Joined: Wed Jul 25, 2018 6:57 am

Re: Render Region samples go to insane numbers?

Postby aoktar » Mon Jun 03, 2019 10:49 am

aoktar Mon Jun 03, 2019 10:49 am
It's how works the functionality in the renderer core. Not much things to avoid it from plugins. I believe it's reshaped for seeing at full quality in minimal time not doing patches on regions.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12197
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Render Region samples go to insane numbers?

Postby bepeg4d » Fri Jun 07, 2019 11:05 am

bepeg4d Fri Jun 07, 2019 11:05 am
There are two options/icons for Render Region.
  • the red Render Region option is designed to refine a portion of a finished render that still has noise in it.
    The max sampling value is not taken into consideration, so the kernel can be stopped when noise has been cleaned up.
    3C532A0D-1218-46AF-9230-CFA9DF88D9AD.jpeg
  • the green Film Region option is designed to render only a portion of film buffer at Max Sampling value defined in the Kernel settings, with black background.
    B00139E6-FCA8-49BE-BF75-DA8DE46CA329.jpeg
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6514
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Render Region samples go to insane numbers?

Postby Hurricane046 » Fri Jun 07, 2019 12:31 pm

Hurricane046 Fri Jun 07, 2019 12:31 pm
Thank you very much for the feedback, especially you bepeg4d for the explanation. Now I understand why Render Region does what it does and the Film Region does exactly what I wanted.

It's a bit shame that the Film Region ERASES everything else from the LV so you kinda loose context of other objects in the scene so you either go back to Render Region (because RR keeps the stuff outside the selected area) or sample the whole scene. Either way Film Region is a nice step forward for me! :)
User avatar
Hurricane046
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 5
Joined: Wed Jul 25, 2018 6:57 am

Return to Maxon Cinema 4D


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests

Wed Jul 24, 2019 2:48 am [ UTC ]