Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Forums: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)
Maxon Cinema 4D (Export script developed by abstrax, Integrated Plugin developed by aoktar)

Moderator: aoktar

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby abstrax » Wed Jan 28, 2015 8:18 pm

abstrax Wed Jan 28, 2015 8:18 pm
César wrote:Hello,

I just see that the new Octane version support multiple UV. Will you update this exporter to manage this feature ? I know that OBJ don't support it but you spoke about some possible tricks :

Octane tries to look for data that looks like additional UV sets in Alembic files and the plugins will have the possibility to export them, too, via the Octane API, but for now it's kinda tricky to use this feature if the source geometry doesn't supply multiple UV coordinates.


I am still more confortable with the standalone. I hope that it will be still possible to use it with multiple UV.

I had a look and the native Alembic exporter of C4D doesn't support multiple UVs. So there is no easy way to export multiple UVs right now.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5061
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby kraken » Wed Jan 28, 2015 9:03 pm

kraken Wed Jan 28, 2015 9:03 pm
Is there anyway to make the plug-in work for C4D-lite?

Also, they have a contest at Maxon, if you would be so kind as to vote for my video, I might be able to win C4D Broadcast.

http://www.winc4d.com/submissions?sid=277

Many Thanks.
Win 7 64bit Ultimate SP1
Blender 2.78
4x GTX980 Ti
NVidia Driver 373.06
Octane Server 3.03.4 v.11.2
Octane SA 3.03.4
Dual Xeon E5-2686
64 GB Ram
1TB SSD
AsRock EP2C612 WS
kraken
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 116
Joined: Thu May 15, 2014 3:48 pm
Location: Saint Augustine, Florida

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby abstrax » Wed Jan 28, 2015 9:06 pm

abstrax Wed Jan 28, 2015 9:06 pm
kraken wrote:Is there anyway to make the plug-in work for C4D-lite?

As far as I know, C4D lite doesn't support plugins at all.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5061
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby kraken » Thu Jan 29, 2015 11:23 pm

kraken Thu Jan 29, 2015 11:23 pm
SO I've noticed...I was just hoping someone figured out a work around or easter egg that would let octane work with it.
Win 7 64bit Ultimate SP1
Blender 2.78
4x GTX980 Ti
NVidia Driver 373.06
Octane Server 3.03.4 v.11.2
Octane SA 3.03.4
Dual Xeon E5-2686
64 GB Ram
1TB SSD
AsRock EP2C612 WS
kraken
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 116
Joined: Thu May 15, 2014 3:48 pm
Location: Saint Augustine, Florida

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby Kassad » Mon Mar 30, 2015 6:49 am

Kassad Mon Mar 30, 2015 6:49 am
Hello,

I upgraded my old 1.55 octane render to the new version and my C4D R12 export didn't work anymore.

It looks like there is a " at the end of each file:

Cannot import test.obj" instead test.obj
The name of the file is test.ocs" instead test.ocs

For the moment, I can export to the old 1.55 Octane (and lose my 2.2 config)to create the file then go back
to the new 2.0 octane to reload it and save in the new format, but it is boring.

Is there any update to that old plugin? I don't want to buy the integrated C4D plugin
because it's too expansive for me.

Any solution???

Thank you.
Kassad
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 23
Joined: Mon May 23, 2011 1:11 pm

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby abstrax » Mon Mar 30, 2015 9:17 am

abstrax Mon Mar 30, 2015 9:17 am
Kassad wrote:Hello,

I upgraded my old 1.55 octane render to the new version and my C4D R12 export didn't work anymore.

It looks like there is a " at the end of each file:

Cannot import test.obj" instead test.obj
The name of the file is test.ocs" instead test.ocs

For the moment, I can export to the old 1.55 Octane (and lose my 2.2 config)to create the file then go back
to the new 2.0 octane to reload it and save in the new format, but it is boring.

Is there any update to that old plugin? I don't want to buy the integrated C4D plugin
because it's too expansive for me.

Any solution???

Thank you.

I'm also still using the export plugin myself and didn't experience any issues. But maybe I fixed it a long time ago and forgot to release it. -> I will have a look at it tomorrow and see what's going on.

Would there be any interest to continue developing the plugin? I really don't have time and it's pretty much obsolete due to Ahmet's C4D plugin. If you are interested, I could release the source code.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5061
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby augdalmo » Wed Apr 01, 2015 9:11 pm

augdalmo Wed Apr 01, 2015 9:11 pm
Hi Abstrax,

I have used odler export plugin 1.2b for several time and I have appreciated the possibility to update in real-time the scene in Standalone. I can work on C4D and use "Export obj/mtl only" when needed and update then the scene immediately on Standalone, with the two application opened. As you can see it works on R16 and OCR 2.22.1
Another interesting point is the semplicity of node graph, only one node... less node mean less confused area, expecially when there are very high number of different objects. You can add new objects, and than update the scene on OC Standalone.
I think the older Export plugin can be a valid alternative to C4D plugin developed by Aoktar, simple, but effective to change on the fly the scene. Rethink...
There are two problems to solve, a material will lose the texture when exported and also change from Glossy to Diffuse. The texture will be transformed on RGB color similar to the texture.
Please observe also that it seems that it use a different space color, may be srgb and not linear (see all windows on the picture)
Attachments
export obj.JPG
export 1.2b
augdalmo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 103
Joined: Mon Feb 17, 2014 6:30 pm

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby aoktar » Thu Apr 02, 2015 12:14 am

aoktar Thu Apr 02, 2015 12:14 am
augdalmo,
do you see the "mesh" on right image? It's samething as like that "prova" on left image. Collected geometry. Others are in special structure for real time interactions. You can delete rest of them.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 11933
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby augdalmo » Thu Apr 02, 2015 8:35 am

augdalmo Thu Apr 02, 2015 8:35 am
aoktar wrote:augdalmo,
do you see the "mesh" on right image? It's samething as like that "prova" on left image. Collected geometry. Others are in special structure for real time interactions. You can delete rest of them.


Hi Aoktar,
I know the meshs are the same, but it's not clear how it works this special structure for realtime interaction, please expalain... so I can take advantage of this feature.

Many thanks
augdalmo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 103
Joined: Mon Feb 17, 2014 6:30 pm

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby aoktar » Thu Apr 02, 2015 4:31 pm

aoktar Thu Apr 02, 2015 4:31 pm
augdalmo wrote:
aoktar wrote:augdalmo,
do you see the "mesh" on right image? It's samething as like that "prova" on left image. Collected geometry. Others are in special structure for real time interactions. You can delete rest of them.


Hi Aoktar,
I know the meshs are the same, but it's not clear how it works this special structure for realtime interaction, please expalain... so I can take advantage of this feature.

Many thanks

where do you want to take this advantage? It's designed to work in plugin not for Standalone. Could you please more clear about your target?
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 11933
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye
PreviousNext

Return to Maxon Cinema 4D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Sun Apr 21, 2019 4:13 am [ UTC ]