Page 12 of 13

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

PostPosted: Thu Apr 23, 2015 8:21 am
by Kassad
Hi again,

Octane Exporter for C4D R12 0.13 running fine now on Mac.

Thank you very much.

B->

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

PostPosted: Sat Sep 10, 2016 5:46 pm
by cheeseburger
Hi Marcus,
Did you resolve that problem where you can't use a camera focus object during animation ?
I'm desperate to find a solution. I've convinced the team that we should use Octane for an animation we're doing ... but this will kill the whole project.

Thanks
:]

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

PostPosted: Tue Sep 13, 2016 1:12 pm
by cheeseburger
Hi All, just wanted to ask if anyone has a way of doing this ? (Animating camera focus and rendering out the animation successfully)

Thanks

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

PostPosted: Tue Sep 13, 2016 2:52 pm
by bepeg4d
Hi cheeseburger,
have you tried to export the camera animation with c4d Alembic exporter separately from the scene and import it into Standalone?
ciao beppe

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

PostPosted: Tue Sep 13, 2016 3:44 pm
by cheeseburger
Ciao Beppe !
I 'm gonna try it right now, but I believe it's to do with the viewport not refreshing or something like that ... Anyways, Thanks, I'll try that now ..
Grazie

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

PostPosted: Tue Sep 13, 2016 3:49 pm
by cheeseburger
Hi Beppe,
I'm using Octane version 1.55, does that include Alembic import? I couldn't see it any where.
Have you got this working on a particular set up ? I could upgrade I suppose ...

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

PostPosted: Tue Sep 13, 2016 4:00 pm
by cheeseburger
Okay, got it to import but it looks like a whole other lot of stuff to set up. Do you know wether I can get Cinema just to export with the Octane plugin and get the animation actually working(Camera Focal point) ?
Have you tried it ?
Cheers

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

PostPosted: Wed Sep 14, 2016 3:24 pm
by bepeg4d
Hi cheeseburger,
I have just tried with the exporter and Octane 1.55 and everithing works as expected. In my opinion, you don't need to export the camera in Alembic, please have a look at the scene attached and at this screenshots about the proper settings:
CameraFocus_Exporter.7z
(337.47 KiB) Downloaded 976 times

Capture.JPG

Capture_01.JPG

Here is the mov created with the exporter and octane v1.55:

[ Play Quicktime file ] CameraFocus.mp4 [ 361.22 KiB | Viewed 23055 times ]


ciao beppe

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

PostPosted: Wed Sep 14, 2016 5:25 pm
by cheeseburger
Ciao Bepe, Thanks so much for having a look at this and uploading those files. I couldn't see a camera where you had an object that controlled the focus distance ... just a key framed one is that right ?

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

PostPosted: Thu Sep 15, 2016 3:15 pm
by bepeg4d
Hi cheeseburger,
you have to animate with keyframes the Focus Distance in the c4d camera. If you want to use an object to control the focus, you need to switch to the integrated plugin.
ciao beppe