Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Forums: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)
Maxon Cinema 4D (Export script developed by abstrax, Integrated Plugin developed by aoktar)

Moderator: aoktar

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby Kassad » Thu Apr 23, 2015 8:21 am

Kassad Thu Apr 23, 2015 8:21 am
Hi again,

Octane Exporter for C4D R12 0.13 running fine now on Mac.

Thank you very much.

B->
Kassad
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 23
Joined: Mon May 23, 2011 1:11 pm

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby cheeseburger » Sat Sep 10, 2016 5:46 pm

cheeseburger Sat Sep 10, 2016 5:46 pm
Hi Marcus,
Did you resolve that problem where you can't use a camera focus object during animation ?
I'm desperate to find a solution. I've convinced the team that we should use Octane for an animation we're doing ... but this will kill the whole project.

Thanks
:]
User avatar
cheeseburger
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 46
Joined: Wed Apr 21, 2010 10:26 am

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby cheeseburger » Tue Sep 13, 2016 1:12 pm

cheeseburger Tue Sep 13, 2016 1:12 pm
Hi All, just wanted to ask if anyone has a way of doing this ? (Animating camera focus and rendering out the animation successfully)

Thanks
User avatar
cheeseburger
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 46
Joined: Wed Apr 21, 2010 10:26 am

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby bepeg4d » Tue Sep 13, 2016 2:52 pm

bepeg4d Tue Sep 13, 2016 2:52 pm
Hi cheeseburger,
have you tried to export the camera animation with c4d Alembic exporter separately from the scene and import it into Standalone?
ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6224
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby cheeseburger » Tue Sep 13, 2016 3:44 pm

cheeseburger Tue Sep 13, 2016 3:44 pm
Ciao Beppe !
I 'm gonna try it right now, but I believe it's to do with the viewport not refreshing or something like that ... Anyways, Thanks, I'll try that now ..
Grazie
User avatar
cheeseburger
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 46
Joined: Wed Apr 21, 2010 10:26 am

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby cheeseburger » Tue Sep 13, 2016 3:49 pm

cheeseburger Tue Sep 13, 2016 3:49 pm
Hi Beppe,
I'm using Octane version 1.55, does that include Alembic import? I couldn't see it any where.
Have you got this working on a particular set up ? I could upgrade I suppose ...
User avatar
cheeseburger
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 46
Joined: Wed Apr 21, 2010 10:26 am

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby cheeseburger » Tue Sep 13, 2016 4:00 pm

cheeseburger Tue Sep 13, 2016 4:00 pm
Okay, got it to import but it looks like a whole other lot of stuff to set up. Do you know wether I can get Cinema just to export with the Octane plugin and get the animation actually working(Camera Focal point) ?
Have you tried it ?
Cheers
User avatar
cheeseburger
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 46
Joined: Wed Apr 21, 2010 10:26 am

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby bepeg4d » Wed Sep 14, 2016 3:24 pm

bepeg4d Wed Sep 14, 2016 3:24 pm
Hi cheeseburger,
I have just tried with the exporter and Octane 1.55 and everithing works as expected. In my opinion, you don't need to export the camera in Alembic, please have a look at the scene attached and at this screenshots about the proper settings:
CameraFocus_Exporter.7z
(337.47 KiB) Downloaded 978 times

Capture.JPG

Capture_01.JPG

Here is the mov created with the exporter and octane v1.55:

[ Play Quicktime file ] CameraFocus.mp4 [ 361.22 KiB | Viewed 23266 times ]


ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6224
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby cheeseburger » Wed Sep 14, 2016 5:25 pm

cheeseburger Wed Sep 14, 2016 5:25 pm
Ciao Bepe, Thanks so much for having a look at this and uploading those files. I couldn't see a camera where you had an object that controlled the focus distance ... just a key framed one is that right ?
User avatar
cheeseburger
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 46
Joined: Wed Apr 21, 2010 10:26 am

Re: Octane exporter for C4D version 0.12b (current)

Postby bepeg4d » Thu Sep 15, 2016 3:15 pm

bepeg4d Thu Sep 15, 2016 3:15 pm
Hi cheeseburger,
you have to animate with keyframes the Focus Distance in the c4d camera. If you want to use an object to control the focus, you need to switch to the integrated plugin.
ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6224
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy
PreviousNext

Return to Maxon Cinema 4D


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 5 guests

Thu Mar 21, 2019 2:24 am [ UTC ]