Clients crash / network rendering

Maxon Cinema 4D (Export script developed by abstrax, Integrated Plugin developed by aoktar)

Moderator: aoktar

Clients crash / network rendering

Postby zoppo » Wed Sep 13, 2017 2:22 pm

3 clients, 2 of them crash.

Situation: C4d files about 200MB, rendering via Picture Viewer or Render Queue, standard GB-network, all PCs Windows 7 x64 / Octane 3.06.2 latest stable

Job 1 starts for 750 frames, all clients start rendering. Then while rendering the first frame the 2 clients crash.
After restarting the OC render client they render without a problem to the end.

The same happens after Job 1 is finished and Job 2 automatically starts - after the first frame the same 2 clients crash and render without a problem to the end after restarting the program (Not the PC!).

Sometimes it's just a "The client crashed" w/o explanation, sometimes it's:

Image
or
Image
C4D 18 MSA | Win7x64 | various GTX 980 TIs | 3 NetRender clients
User avatar
zoppo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 159
Joined: Wed Dec 09, 2015 10:37 am
Location: München

Re: Clients crash / network rendering

Postby zoppo » Wed Sep 13, 2017 3:02 pm

I don't see a way to edit my post, so:

As far as I can see those crashes only happen with bigger files.
The last 200MB file finished just now and the next one is only about 3MB - no crash!
C4D 18 MSA | Win7x64 | various GTX 980 TIs | 3 NetRender clients
User avatar
zoppo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 159
Joined: Wed Dec 09, 2015 10:37 am
Location: München

Re: Clients crash / network rendering

Postby bepeg4d » Wed Sep 13, 2017 4:02 pm

Hi zoppo,
do you have c4d shaders that needs to be auto baked in your bigger scenes?
ciao beppe
Octane Support
MacPro 2x2,26 Ghz / 16GB Ram / GTX 1070 + GTX 970 / OsX 10.12.6
MSI Z77A-GD65 / 3570K 3.4 Ghz / 16 GB ram / Quadro K620 + GTX 1070 + GTX 780
OctaneRender™ Italia
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 4890
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Clients crash / network rendering

Postby zoppo » Wed Sep 13, 2017 4:24 pm

bepeg4d wrote:Hi zoppo,
do you have c4d shaders that needs to be auto baked in your bigger scenes?
ciao beppe


It is indeed a scene where I use some materials that were converted with "Convert Materials".

It will take a while but I will have a look.
C4D 18 MSA | Win7x64 | various GTX 980 TIs | 3 NetRender clients
User avatar
zoppo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 159
Joined: Wed Dec 09, 2015 10:37 am
Location: München

Re: Clients crash / network rendering

Postby zoppo » Wed Sep 13, 2017 4:34 pm

No C4D shaders, at least nothing visible in the Attributes Manager or the Node Editor.
C4D 18 MSA | Win7x64 | various GTX 980 TIs | 3 NetRender clients
User avatar
zoppo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 159
Joined: Wed Dec 09, 2015 10:37 am
Location: München

Re: Clients crash / network rendering

Postby alexchopjian » Wed Sep 13, 2017 6:23 pm

This happens to me as well. No C4D shaders, but only with large files (3-4gb of VRAM, 1 gig filesize). I'll have 7-8 jobs rendering over the weekend on the network, and I have to check up on them in the middle of the night sometimes to make sure the slaves are running to finish on time. The fix is as simple as checking/unchecking the slave to get it back up and running, but can be frustrating to babysit them, and is one of my only issues I have with Octane.
alexchopjian
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Fri Feb 13, 2015 2:59 am

Re: Clients crash / network rendering

Postby zoppo » Wed Sep 13, 2017 9:29 pm

Rendering via Render2PV plugin (starts automatically job after job in the Picture Viewer):

Job 1: 200mb, 2 clients crashed after / in first frame, had to manually restart both render clients -> all 3 finished
Job 2: 220mb, 2 clients crashed after / in first frame, had to manually restart both render clients -> all 3 finished
Job 3: 230mb, 2 clients crashed after / in first frame, had to manually restart both render clients -> all 3 finished
Job 4: 2mb, no crash -> all 3 finished
Job 5: 3mb, no crash -> running atm

MB means size of C4D files! Textures are only a few additional MB.

Are there any log files I can send? Something else?
C4D 18 MSA | Win7x64 | various GTX 980 TIs | 3 NetRender clients
User avatar
zoppo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 159
Joined: Wed Dec 09, 2015 10:37 am
Location: München

Re: Clients crash / network rendering

Postby zoppo » Thu Sep 14, 2017 10:15 am

I did a little experiment:
I took the 3 scenes from yesterday that kept crashing 2 of my 3 clients. I changed them to test material vs. filesize / model.
All have one HDRI sky and 5 area lights.

Scenes 1, 2, 3, are exactly the same for the model and the animation but i changed all materials to one standard glossy material.

In scenes nurmat(1), (2), (3), I deleted the models but left the materials in it and applied each one of them to a bunch of cubes.

Scenes poly1 and poly2 contain just 3 highpoly objects to get the filesize over 200mb, and one standard material.

Jobs:
Image


Start job 1 -> 2 clients crash while rendering the first frame, restart, render finished with all clients
Start job 2 -> 2 clients crash while rendering the first frame, restart, render finished with all clients
Start job 3 -> 2 clients crash while rendering the first frame, restart, render finished with all clients

Start job nurmat(1) -> no crash
Start job nurmat(2) -> no crash
Start job nurmat(3) -> no crash

Start job poly1 -> 2 clients crash while rendering the first frame, restart, render finished with all clients
Start job poly2 -> 2 clients crash while rendering the first frame, restart, render finished with all clients


The 2 clients crash always at different times, e.g. client 1 crashed in the middle of frame 1, client 2 crashed at the end of frame 1.

The crashes for scenes 1, 2, 3, all looked like this:
Image

One of the clients that crashed at the beginning of poly1 showed this message:
Image
C4D 18 MSA | Win7x64 | various GTX 980 TIs | 3 NetRender clients
User avatar
zoppo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 159
Joined: Wed Dec 09, 2015 10:37 am
Location: München

Re: Clients crash / network rendering

Postby bepeg4d » Thu Sep 14, 2017 2:20 pm

Hi zoppo,
you can enable a more verbose log in the Slave prompet, by following the instructions in this link:
viewtopic.php?f=86&t=54503#p285541
ciao beppe
Octane Support
MacPro 2x2,26 Ghz / 16GB Ram / GTX 1070 + GTX 970 / OsX 10.12.6
MSI Z77A-GD65 / 3570K 3.4 Ghz / 16 GB ram / Quadro K620 + GTX 1070 + GTX 780
OctaneRender™ Italia
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 4890
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Clients crash / network rendering

Postby zoppo » Thu Sep 14, 2017 2:22 pm

bepeg4d wrote:Hi zoppo,
you can enable a more verbose log in the Slave prompet, by following the instructions in this link:
viewtopic.php?f=86&t=54503#p285541
ciao beppe


Will do!
C4D 18 MSA | Win7x64 | various GTX 980 TIs | 3 NetRender clients
User avatar
zoppo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 159
Joined: Wed Dec 09, 2015 10:37 am
Location: München
Next

Return to Maxon Cinema 4D


Who is online

Users browsing this forum: martincarlson and 4 guests

Mon Sep 25, 2017 11:40 am [ UTC ]