Octane for Softimage 3.x

Forums: Octane for Softimage 3.x
Autodesk Softimage XSI (Developed by Face)

Re: Octane for Softimage 3.x

Postby rray » Wed Jul 19, 2017 7:53 pm

rray Wed Jul 19, 2017 7:53 pm
Hi face,

was just testing RC1

noticed I had to turn off XSI color management completely in render regions/preview in order to get the same output as standalone
(the copy paste from debug graph feature is great for getting that over btw!)

could it be made possible to use XSI internal color management too? (Right now it looks like the render region/preview output is 8 bit, so using color correction will have strange effects)

-rr

(*changing this post as I discover things*)
Windows 10 / Core i7 980x (from 2010) / 24GB / GTX 980ti
http://rray.de/xsi
rray
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 19
Joined: Sat May 06, 2017 8:43 pm

Re: Octane for Softimage 3.x

Postby face » Thu Jul 20, 2017 2:46 am

face Thu Jul 20, 2017 2:46 am
Which SI version you use?
There are differences between SI 2015 and 2013/14 in the preview.
In 2013/14 you must turn off the color management to get the same result as in 2015 with activated color management.

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3178
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage 3.x

Postby rray » Thu Jul 20, 2017 9:21 pm

rray Thu Jul 20, 2017 9:21 pm
Using 2015SP2. I'm getting color corrected render regions when "Apply to render region" in color management is on and a profile curve is set. I think this is expected behavior.

The only issue I'm getting is that the octane output seems to be a 8 bit/LDR image and shows banding when color management is applied in XSI.

When the XSI color managment is OFF (profile curve set to "no LUT"), then the output is the same as octane standalone which is a good solution and I can use Octane's color management with the imager node.

There's nothing wrong with the plugin (in fact it's great!) but what would be nice is if there were an option to use XSI's color correction too (It's so fast and nice to use with the sliders and all :D )
Windows 10 / Core i7 980x (from 2010) / 24GB / GTX 980ti
http://rray.de/xsi
rray
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 19
Joined: Sat May 06, 2017 8:43 pm

Re: Octane for Softimage 3.x

Postby face » Fri Jul 21, 2017 10:05 am

face Fri Jul 21, 2017 10:05 am
Is there a difference if you switch under the Renderer Options -> Misc Settings the Output Tonemap Type from
"With camera response curve" to "Without camera response curve"?

I think, there is also an issue, with should be without and vice versa...

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3178
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage 3.x

Postby rray » Fri Jul 21, 2017 2:53 pm

rray Fri Jul 21, 2017 2:53 pm
I had it set to "without". If I want to get the same output as Octane standalone I have to switch to "without camera response curve" and turn XSI color management off.

When I use "with camera response curve" I get darker output, with a little less saturation, that can be color managed in XSI to look ok again, but with the banding artifacts.
Windows 10 / Core i7 980x (from 2010) / 24GB / GTX 980ti
http://rray.de/xsi
rray
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 19
Joined: Sat May 06, 2017 8:43 pm

Re: Octane for Softimage 3.x

Postby face » Mon Jul 24, 2017 4:22 am

face Mon Jul 24, 2017 4:22 am
Hm, for now, i don´t know, how to handle the problem.

On the other hand, it will not affect the image which is saved if you render a frame/pass.

-> SI Color management -> Render/Preview window
Octane image data -|
-> Save functons


Maybe i can catch if only the imager/postpro is changed, so that the rest of my routines can be bypassed.
This should make the imager/postpro much faster...

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3178
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage 3.x

Postby rray » Mon Jul 24, 2017 7:54 pm

rray Mon Jul 24, 2017 7:54 pm
Isn't a real problem, would just be a little gimmick and as you said, it would not affect the render, so it's preview only.

Imager works great, is already quite fast (because it doesn't restart the render)

If it could be made even faster, cool
(maybe is it possible to do that also when if only the camera has moved? :mrgreen:)
Windows 10 / Core i7 980x (from 2010) / 24GB / GTX 980ti
http://rray.de/xsi
rray
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 19
Joined: Sat May 06, 2017 8:43 pm

Re: Octane for Softimage 3.x

Postby face » Tue Jul 25, 2017 12:08 am

face Tue Jul 25, 2017 12:08 am
Und er the misc? settings it should be an option to disable mesh and pointcloud checking...
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3178
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage 3.x

Postby Matteo3d » Tue Jul 25, 2017 8:02 am

Matteo3d Tue Jul 25, 2017 8:02 am
hi, how to use liveDB material preset in softimage?
win 10, 64 gb, 2x 1080ti
User avatar
Matteo3d
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 72
Joined: Wed Jul 10, 2013 3:55 pm

Re: Octane for Softimage 3.x

Postby face » Tue Jul 25, 2017 10:39 am

face Tue Jul 25, 2017 10:39 am
Matteo3d wrote:hi, how to use liveDB material preset in softimage?

Haven´t spend time to integradte it for now.
Maybe if all other is working fine.

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3178
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany
PreviousNext

Return to Autodesk Softimage XSI


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

Tue Oct 17, 2017 10:14 pm [ UTC ]