Octane for Softimage beta 1.0 [Obsolete]

Forums: Octane for Softimage beta 1.0 [Obsolete]
Autodesk Softimage XSI (Developed by Face)

Octane for Softimage beta 1.0 [Obsolete]

Postby face » Fri Sep 06, 2013 12:21 pm

face Fri Sep 06, 2013 12:21 pm
Let us communicate better here, the thread "News & Announcements" isn´t the right place.

You can download the old Full version here:
Version 1.00 Beta for Softimage® 2012-2014 64bit FULL

face
Last edited by face on Fri Nov 01, 2013 8:17 am, edited 3 times in total.
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3204
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage beta 1.0

Postby yashugan » Fri Sep 06, 2013 1:14 pm

yashugan Fri Sep 06, 2013 1:14 pm
Ok, perfect, a forum to talk about the XSI integratio.
Should be nice, please, if you could explain me how to use the enviroment node of OCTANE inside XSI. I really like to test OCTANE integrated, but the manual (actually) is quite emplty, and i'm not able to use lights actually (like you explained).
So please, how it work? (the enviroment node with the physical sky) ?
thank you!!!!!!!!!
yashugan
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 64
Joined: Mon Mar 15, 2010 7:59 pm

Re: Octane for Softimage beta 1.0

Postby face » Fri Sep 06, 2013 1:19 pm

face Fri Sep 06, 2013 1:19 pm
Will made some tutorials, but all in all it is much work for a one man show.
Ok, here is the first tutorial, you can find it on the Softimage help page:
http://render.otoy.com/manuals/Softimage/?page_id=343

Hope this helps a little bit.

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3204
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage beta 1.0

Postby yashugan » Fri Sep 06, 2013 2:23 pm

yashugan Fri Sep 06, 2013 2:23 pm
super PERFECT! now is start to test all !!! thank you!!!!!!!!!!
yashugan
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 64
Joined: Mon Mar 15, 2010 7:59 pm

Re: Octane for Softimage beta 1.0

Postby x3dnu-b » Fri Sep 06, 2013 9:40 pm

x3dnu-b Fri Sep 06, 2013 9:40 pm
Happy Day! :D

I just purchase the beta. Now it's time to play.

Is there going to be a Softimage benchmark scene we can all use to share our end user experiences? (experimentation)

Or is the old benchmark scene good enough?

Let the fun begin... :lol: :D :lol:

Best Regards,
x3dnu-b
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 4
Joined: Tue May 17, 2011 1:28 am

Re: Octane for Softimage beta 1.0

Postby Alul » Sun Sep 08, 2013 1:27 pm

Alul Sun Sep 08, 2013 1:27 pm
Thanks Face. This might be game changer for XSI you know :D
User avatar
Alul
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 35
Joined: Tue Jan 11, 2011 2:58 pm

Re: Octane for Softimage beta 1.0

Postby face » Sun Sep 08, 2013 2:11 pm

face Sun Sep 08, 2013 2:11 pm
Thanks all,
but it´s only a first beta with some issues and without big features.
My main wish is to make the existing features working and the plugin stable.
Also some suggestions are welcome.

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3204
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage beta 1.0

Postby Alul » Sun Sep 08, 2013 2:58 pm

Alul Sun Sep 08, 2013 2:58 pm
I found this bug with preview window.
If preview window has to be scaled down (Softimage doing this in background process ) Octane starts some LSD trip :twisted: . I made this example. Its repeatable.
For now the work aground tip is to start with small preview window (smaller than your monitor resolution) and then, without closing it, change resolution to HD or desired. https://vimeo.com/74049242
User avatar
Alul
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 35
Joined: Tue Jan 11, 2011 2:58 pm

Re: Octane for Softimage beta 1.0

Postby face » Sun Sep 08, 2013 5:06 pm

face Sun Sep 08, 2013 5:06 pm
Alul wrote:I found this bug with preview window.
If preview window has to be scaled down (Softimage doing this in background process ) Octane starts some LSD trip :twisted: . I made this example. Its repeatable.
For now the work aground tip is to start with small preview window (smaller than your monitor resolution) and then, without closing it, change resolution to HD or desired. https://vimeo.com/74049242

Thanks Alul,
but i known it. It´s a Softimge bug.
viewtopic.php?f=7&t=35028&p=153243#p153243

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3204
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage beta 1.0 [Obsolete]

Postby yashugan » Sun Dec 08, 2013 1:16 pm

yashugan Sun Dec 08, 2013 1:16 pm
There are some news? I'm looking for the RENDER REDGION integration, how is going? Thank you!
PS: But Octane render in XSI convert the geometry like the Octane stand alone version appear that it don't use directly the XSI geometry in the memory? (is just a question)

good work!
yashugan
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 64
Joined: Mon Mar 15, 2010 7:59 pm
Next

Return to Autodesk Softimage XSI


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Sat Aug 24, 2019 5:38 pm [ UTC ]