Maxscript - Octane Object properties

Forums: Maxscript - Octane Object properties
3D Studio Max Plugin (Export Script Plugins developed by [gk] and KilaD; Integrated Plugin developed by Karba)
Forum rules
Please post only in English in this subforum. For alternate language discussion please go here viewforum.php?f=18

Maxscript - Octane Object properties

Postby stir » Tue Dec 04, 2018 10:16 pm

stir Tue Dec 04, 2018 10:16 pm
Is the Octane Object properties accessible through maxscript?
I mean like turning movableproxy on and off, and changing the Object layer ID using maxscript.

I can use the "showproperties" function to expose the Octane render settings.
But i haven't found a way to expose the Octane object properties.

is this even possible?

Thanks
-Mats
Attachments
OCtaneObjectproperties.jpg
------------------------------------------------------------------------------
Win 10 x64
3Ds Max 2016 SP3

Intel Xeon CPU E5-2687W 3.10GHz (2 processors)
64 GB RAM

GeForce GTX 1080 (2 GPU cards)
2560 Cuda cores
8192MB GDDR5x RAM

www.stir.no
stir
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 79
Joined: Sun Apr 10, 2016 7:12 am

Re: Maxscript - Octane Object properties

Postby HHbomb » Wed Dec 05, 2018 7:00 am

HHbomb Wed Dec 05, 2018 7:00 am
Check for an object "movable proxy" in octane object properties , then open object properties, and you can see in user properties what it is writen.
Attachments
OP.JPG
| seven 64 | i7 5930K + titanX + 1050 for video | i7 3970 + 4 x titan | i7 5960 + 4 x titanX | 3dsmax 2018 |
HHbomb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 752
Joined: Wed Jun 30, 2010 8:45 pm

Re: Maxscript - Octane Object properties

Postby stir » Wed Dec 05, 2018 8:50 am

stir Wed Dec 05, 2018 8:50 am
Nice find.

But from what i can see this doesn't directly correlate to maxscript

like:

$.octane_movable_proxy = false --doesn't work.


So the alternative must then be to maxscript the "User defined properties"
https://help.autodesk.com/view/3DSMAX/2 ... 5BC0B9_htm

setUserProp <node> <key_string> <value>


But working with strings and text documents is a real pain.
And i dont think i have the skill to do that correctly.


-Mats
------------------------------------------------------------------------------
Win 10 x64
3Ds Max 2016 SP3

Intel Xeon CPU E5-2687W 3.10GHz (2 processors)
64 GB RAM

GeForce GTX 1080 (2 GPU cards)
2560 Cuda cores
8192MB GDDR5x RAM

www.stir.no
stir
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 79
Joined: Sun Apr 10, 2016 7:12 am

Re: Maxscript - Octane Object properties

Postby HHbomb » Wed Dec 05, 2018 9:04 am

HHbomb Wed Dec 05, 2018 9:04 am
just type :
setUserProp $ "octane_movable_proxy" true
| seven 64 | i7 5930K + titanX + 1050 for video | i7 3970 + 4 x titan | i7 5960 + 4 x titanX | 3dsmax 2018 |
HHbomb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 752
Joined: Wed Jun 30, 2010 8:45 pm

Re: Maxscript - Octane Object properties

Postby stir » Wed Dec 05, 2018 9:27 am

stir Wed Dec 05, 2018 9:27 am
You are totally right!

It behaved differently then i expected.
It actual replaces the string that's already there!

I imagined it would just add a new string and a new one and a new one for each time i ran the code.
Flooding the properties.
And in that case i would have to write a more complex code to see if a value is already there then if it was replace serten strings with new ones and bla bla bla bla :D

But this is perfect!
Thanks so much.

PS: this one seems tricky

octane_light_mask = 999

Looks like each combination of lightlinking have its uniqe "Code/number"
atleast from what i can see.

Cheers
-Mats
------------------------------------------------------------------------------
Win 10 x64
3Ds Max 2016 SP3

Intel Xeon CPU E5-2687W 3.10GHz (2 processors)
64 GB RAM

GeForce GTX 1080 (2 GPU cards)
2560 Cuda cores
8192MB GDDR5x RAM

www.stir.no
stir
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 79
Joined: Sun Apr 10, 2016 7:12 am

Re: Maxscript - Octane Object properties

Postby HHbomb » Wed Dec 05, 2018 9:48 am

HHbomb Wed Dec 05, 2018 9:48 am
yes, as there is 8 layer light plus sun and environnement, it make a lot of combinaisons...
| seven 64 | i7 5930K + titanX + 1050 for video | i7 3970 + 4 x titan | i7 5960 + 4 x titanX | 3dsmax 2018 |
HHbomb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 752
Joined: Wed Jun 30, 2010 8:45 pm

Return to Autodesk 3Ds Max


Who is online

Users browsing this forum: paride4331 and 3 guests

Tue Jan 22, 2019 4:36 pm [ UTC ]