hardware changes

Forums: hardware changes
VIP Information, news and announcements regarding new Octane Render commercial products and releases.

Re: hardware changes

Postby ROUBAL » Thu Apr 01, 2010 8:10 am

ROUBAL Thu Apr 01, 2010 8:10 am
I totally agree with Adrian about HDD. I have my internal HDD mounted on a drawer, and I have recently purchased a spare drawer (still in its box, not yet installed) for backup purpose or additional storage. As I have currently no available disk, I can't test but it would be very annoying if Octane would stop working when adding, changing or removing a disk.

Why not using as Computer ID only the network controler physical adress, like done by many software editor ? It is on the motherboard, and it is probably the thing that will never be changed except in extremely rare failure situation.

Is it not secure enough ?

When I ordered Octane, I spent a moment looking for it on my machine (I didn't remember the syntax of the command : ipconfig/all) before finding that you used an other method.
French Blender user - CPU : intel Quad QX9650 at 3GHz - 8GB of RAM - Windows 7 Pro 64 bits. Display GPU : GeForce GTX 480 (2 Samsung 2443BW-1920x1600 monitors). External GPUs : two EVGA GTX 580 3GB in a Cubix GPU-Xpander Pro 2. NVidia Driver : 368.22.
User avatar
ROUBAL
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2199
Joined: Mon Jan 25, 2010 5:25 pm
Location: FRANCE

Re: hardware changes

Postby candide » Fri Apr 02, 2010 8:16 am

candide Fri Apr 02, 2010 8:16 am
All of my "dynamic" drives are connected via USB and I just tried various combinations of connecting and disconnecting them and Octane started up fine in all cases, so that's good enough for me.
Ich bin ein Octaner -- XP 32bit | Geforce 9800GT 1GB | Core2Duo 2.4GHz | 3GB RAM
candide
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 42
Joined: Mon Jan 11, 2010 7:57 pm

Re: hardware changes

Postby ROUBAL » Fri Apr 02, 2010 8:28 am

ROUBAL Fri Apr 02, 2010 8:28 am
External drives and other USB peripherals are not a problem, but I was rather worried about internal disks on extractible drawers.

I have finally added a drawer for storage and backup, and Octane works. So, good news : HDD are not an issue. ;)
French Blender user - CPU : intel Quad QX9650 at 3GHz - 8GB of RAM - Windows 7 Pro 64 bits. Display GPU : GeForce GTX 480 (2 Samsung 2443BW-1920x1600 monitors). External GPUs : two EVGA GTX 580 3GB in a Cubix GPU-Xpander Pro 2. NVidia Driver : 368.22.
User avatar
ROUBAL
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2199
Joined: Mon Jan 25, 2010 5:25 pm
Location: FRANCE

Re: hardware changes

Postby understand » Thu Apr 22, 2010 9:27 pm

understand Thu Apr 22, 2010 9:27 pm
my motherboard blew up (140w cpu in 120w mobo :> ) and i changed it to another one (whoops its also 125w) but everything works? windows also...and its a totally different manufacturer. Wtf.
Win 8.0 64-bit | Gainward 460 GTX 2048mb (driver: latest) | Phenom 965 3.4ghz 140w | 12GB
Win 8.1 64-bit | EVGA 780ti Superclocked 3072mb (driver: latest) | i7 4930k 3.4ghz | 32GB
Win 7 64-bit Bootcamp | 650M 1GB (driver: 327.23) | i7 2.7ghz | 8GB
User avatar
understand
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 177
Joined: Mon Mar 22, 2010 4:05 pm
Location: berlin

Re: hardware changes

Postby n1k » Fri Apr 23, 2010 8:26 am

n1k Fri Apr 23, 2010 8:26 am
Why wouldn't windows work? Last time when upgraded my PC I changed graphic card(ati 3850-> nvidia 8800gt), mobo and cpu (amd x2 -> intel core2duo). I thought that PC is not going to boot at all but it did:) Just installed new drivers and it worked fine. I reinstalled windows many months after that.
[email protected], 8gb RAM, Gainward GF 460 GTX 2048mb,Win7 64bit.

http://continuum3d.blogspot.com/
User avatar
n1k
 
Posts: 401
Joined: Mon Jan 11, 2010 7:55 pm

Re: hardware changes

Postby ROUBAL » Fri Apr 23, 2010 11:19 am

ROUBAL Fri Apr 23, 2010 11:19 am
I think that want @understand means is that Octane works... Right ?
French Blender user - CPU : intel Quad QX9650 at 3GHz - 8GB of RAM - Windows 7 Pro 64 bits. Display GPU : GeForce GTX 480 (2 Samsung 2443BW-1920x1600 monitors). External GPUs : two EVGA GTX 580 3GB in a Cubix GPU-Xpander Pro 2. NVidia Driver : 368.22.
User avatar
ROUBAL
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2199
Joined: Mon Jan 25, 2010 5:25 pm
Location: FRANCE

Re: hardware changes

Postby understand » Fri Apr 23, 2010 10:15 pm

understand Fri Apr 23, 2010 10:15 pm
no everything works i meant..including zbrush and octane license.

before if i breathed on the video card, zbrush would get reset and need to be relicensed and stuff
Win 8.0 64-bit | Gainward 460 GTX 2048mb (driver: latest) | Phenom 965 3.4ghz 140w | 12GB
Win 8.1 64-bit | EVGA 780ti Superclocked 3072mb (driver: latest) | i7 4930k 3.4ghz | 32GB
Win 7 64-bit Bootcamp | 650M 1GB (driver: 327.23) | i7 2.7ghz | 8GB
User avatar
understand
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 177
Joined: Mon Mar 22, 2010 4:05 pm
Location: berlin
Previous

Return to Commercial Product News & Releases (Download here)


Who is online

Users browsing this forum: PolderAnimation and 1 guest

Thu Nov 14, 2019 2:28 pm [ UTC ]